Μπάιντεν: Δεν πρόκειται να γίνει πυρηνικός πόλεμος

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημέρωση 01/03/2022 – 07:55

Posted by Youmagazine Staff

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ο Τζο Μπάιντεν είπε στους Αμερικανούς ότι δεν πρέπει να ανησυχούν μήπως γίνει πυρηνικός πόλεμος.

Πηγή: News Media

v

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 28 Φεβρουαρίου (Reuters) ‒ Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μια ημέρα μετά που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε υψηλό συναγερμό την πυρηνική αποτροπή της Ρωσίας εν μέσω της συνεχιζόμενης επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία.

Παρά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, πολλές χώρες στέλνουν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ άλλες όπως η Βρετανία, η Ελλάδα και η Δανία σκέπτονται να στείλουν «εθελοντές» στην Ουκρανία για να πολεμήσουν δίπλα στα νεοναζιστικά τάγματα της χώρας εναντίον των Ρώσων.

Η Ρωσία θα χτυπήσει το κομβόι με τα ελληνικά όπλα

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «η Ρωσία θα χτυπήσει τη στρατιωτική βοήθεια που στέλνουν διάφορες στο ουκρανικό καθεστώς», δηλαδή τις χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε ρουκέτες των 122 χλστ. για τα ουκρανικά ρουκετοβόλα!

Στο μεταξύ η Ουγγαρία, αν και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι δεν θα επιτρέψει τη μεταφορά όπλων μέσω του εδάφους της, αλλά και από τον εναέριο χώρο της ‒καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία‒ μετά την προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα κτυπηθούν οι εφοδιοπομπές ή τα αεροσκάφη που θα μεταφέρουν αυτά τα όπλα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των Ούγγρων πολιτών, τόσο εντός της χώρας όσο και εκείνων που βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Είσοδος των Ρώσων στο Κίεβο

Δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα Δευτέρα δείχνουν ότι την μεγαλύτερη στρατιωτική φάλαγγα μετά τον Β΄ΠΠ, ένα τεράστιο κονβόι με ρωσικά άρματα μάχης ΤΟΜΑ κτλ., συνολικά περί τις 7.000 οχήματα, να πλησιάζει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.
ν

ν

Σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, διακρίνεται μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων και όχι 27 χιλιομέτρων, όπως και είχε αναφερθεί αρχικά.
v

Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή των Ρώσων εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων.
v

Άρματα μάχης Τ-72Β3, ΤΟΜΑ BMP-3, BMP-2, BTR-82, α/α Tor-M1/-2, Βuk M1/2 κλπ, μπαίνουν στο Κίεβο με αποστολή μέχρι την Κυριακή να έχουν ρίξει το καθεστώς του Κιέβου, να έχουν καταστρέψει τις παραστρατιωτικές ομάδες, τα κτίρια των μυστικών υπηρεσιών και τα κτίρια που εδρεύουν ακόμα Δυτικοί μισθοφόροι, καταλαμβάνοντας το διοικητικό κέντρο της πόλης.
ν

Οι περιοχές τις οποίες έχουν καταλάβει τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.
ν

 


Translate this post