Η Κίνα αποκαλύπτει -κατά λάθος;- μήνυμα από τους εξωγήινους

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η Κίνα, αφού ισχυρίστηκε ότι έλαβε μήνυμα από τους εξωγήινους, είπε μετά ότι έκανε λάθος και το διέγραψε.

Οι προσπάθειες επικοινωνίας των εξωγήινων σκοντάφτουν στην γήινη λογοκρισία. Image: Supplied

v

ΠΑΡΑΔΟΞΑ πράγματα συμβαίνουν στην Κίνα. Κύριο άρθρο της κρατικής εφημερίδας Science and Technology Daily ανέφερε χθες ότι το ραδιοτηλεσκόπιο των 500 μέτρων “Sky Eye” στην επαρχία Κουεϊτζόου, κόστους 180 εκατομμυρίων δολαρίων, εντόπισε ασυνήθιστα ηλεκτρομαγνητικά σήματα που θα μπορούσαν να συνδεθούν με εξωγήινη ζωή.

Η είδηση κράτησε ελάχιστα και ύστερα από λίγη ώρα διεγράφη, χωρίς κανείς να γνωρίζει το γιατί.

Η είδηση για το μήνυμα των εξωγήινων έγινε γνωστή στη Δύση από το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Ίσως η είδηση μεταδόθηκε χωρίς την έγκριση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και αργότερα λογοκρίθηκε.

Από την άλλη μεριά, πιθανώς να αποσύρθηκε επίτηδες, καθώς έτσι θα συγκέντρωνε το ενδιαφέρον των δυτικών μέσων ενημέρωσης, όπως και έγινε.

Πρόλαβε πάντως να επαναληφθεί από τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το δίκτυο Weibo, και από αρκετά sites, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κρατικών μέσων ενημέρωσης.

Συντάκτης της έκθεσης που διεγράφη είναι ο αστρονόμος Zhang Tonjie, επικεφαλής μιας ομάδας επιστημόνων, με αντικείμενο την αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών, από το Beijing Normal University, το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κίνας και το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια.
ν

Η ανακάλυψη έγινε προφανώς από το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο Sky Eye της Κίνας. Image: NAO / FAST
ν

Το κοίλο ραδιοτηλεσκόπιο Sky Eye με διάμετρο 500 μέτρα, έχει συλλάβει στο παρελθόν δύο εξωγήινα σήματα, ένα το 2020 και ένα άλλο το 2019.

Ένα άλλο παράξενο σήμα εντοπίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς το ραδιοτηλεσκόπιο επικεντρώθηκε σε πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Διάφορα άλλα άγνωστα σήματα αποδείχθηκε ότι ήταν ραδιοπαρεμβολές.

Παρ’ όλα αυτά, επιστήμονες και κυβερνήσεις αποφεύγουν να μιλήσουν ανοιχτά για τους εξωγήινους από φόβο ανατροπής του υπάρχοντος συστήματος και κατάρρευσης πίστεων, ιδεολογιών και αντιλήψεων,

Ωστόσο, ακόμη και η NASA, που υπήρξε πρωτοπόρος στην απόκρυψη στοιχείων για την εξωγήινη ζωή, παραδέχεται τώρα ότι το τεράστιο μέγεθος του σύμπαντος καθιστά πιθανό ότι δεν είμαστε μόνοι.

Συγκεκριμένα λέει: «Αν και δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα σαφή σημάδια ζωής, η πιθανότητα εξωγήινης βιολογίας –και η επιστημονική λογική που την υποστηρίζει– είναι κάτι που δεν μπορεί να απορριφθεί».
ν

 


Translate this post