Μυστηριώδες όχημα στην επιφάνεια του Άρη

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Youmagazine Newsroom

 

Μια φωτογραφία από το ρομποτικό όχημα Opportunity, δείχνει ένα παράξενο αντικείμενο στην επιφάνεια του Άρη.

Μεγέθυνση του μυστηριώδους αντικειμένου. Είναι διαστημικά συντρίμμια ή κάτι άλλο; Photo: NASA/JPL. Πηγή: Supplied
ν

ΜΙΑ ΠΟΛΥ καθαρή φωτογραφία που ελήφθη στις 17 Μαρτίου από το ρόβερ Opportunity δείχνει ένα άγνωστο αντικείμενο, σαν ιπτάμενο όχημα, να αιωρείται λίγο πάνω από την επιφάνεια του Άρη.
Το Opportunity είναι ένα ρομποτικό όχημα που βρίσκεται σε δραστηριότητα από το 2004 στον Άρη. Εκτοξεύτηκε στις 7 Ιουλίου 2003, στο πλαίσιο του προγράμματος Mars Exploration Rover της NASA και προσγειώθηκε στο Meridiani Planum (κοντά στον ισημερινό του Άρη) στις 25 Ιανουαρίου 2004. Το ρόβερ παραμένει μέχρι σήμερα ενεργό, έχοντας υπερβεί το επιχειρησιακό του σχέδιο κατά 13 χρόνια.
Ανάμεσα φωτογραφίες που συνεχίζει να στέλνει στη Γη, είναι και αυτή της 17ης Μαρτίου. Στη φωτογραφία εικονίζεται ένα μεταλλικό αντικείμενο που αστράφτει στην επιφάνεια του Άρη, στοιχείο που έγινε αμέσως αντικείμενο συζήτησης από τους χρήστες του Διαδικτύου για το αν είναι ένα απομεινάρι από προηγούμενη αποτυχημένη αποστολή της NASA, αν είναι εξωγήινο όχημα ή αν έχουμε κι εδώ το φαινόμενο της παρειδωλίας – τη φυσική τάση του εγκεφάλου να δίνει αναγνωρίσιμες μορφές σε αφηρημένα και τυχαία σχήματα.
ν

Ολόκληρη η φωτογραφία που έστειλε το Opportunity στις 17 Μαρτίου 2017. Photo: NASA/JPL. Πηγή: Supplied
ν

Από την πλευρά της η NASA υποστηρίζει ότι είναι ένα διαστημικό συντρίμμι που το παιχνίδισμα του φωτός και η απόσταση το κάνουν να φαίνεται σαν κάτι άλλο.
Το ίδιο υποστηρίζουν και πολλοί χρήστες του Reddit. Εφόσον το αντικείμενο της φωτογραφίας βρίσκεται στην περιοχή Meridiani Planum, όπου βρίσκονται τα συντρίμμια από τα συστήματα προσγείωσης του ίδιου του ρόβερ Opportunity, αυτό που φωτογράφισε στην πραγματικότητα το διαστημικό σκάφος είναι τα δικά του συντρίμμια από το μακρινό παρελθόν.
Μάλιστα η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία με ένα από τα συντρίμμια της αποστολής του Opportunity, λέγοντας πως η περιοχή είναι γεμάτη από τέτοια γήινα σκουπίδια.
ν

Απομεινάρι από το σκάφος που μετέφερε το Opportunity στην αρειανή επιφάνεια. Ωστόσο, δεν μοιάζει καθόλου στο σχήμα με το μυστηριώδες αντικείμενο που ανιχνεύθηκε στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Photo: NASA/JPL. Πηγή: Supplied
ν

Η αλήθεια πάντως είναι ότι στον Άρη έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια πολλά περίεργα αντικείμενα, καθώς και περιστατικά με φώτα που κινούνται, που δεν επιδέχονται όλα συμβατικές εξηγήσεις.
Μήπως ο Άρης έχει κάποια μορφή ζωής που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε;

 


Translate this post