Ο Πούτιν σκοπεύει να αναγνωρίσει το Ντονμπάς μέσα στις επόμενες ώρες

Κατηγορία NEWS, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Για να σταματήσει τη σφαγή αμάχων από τους Ουκρανούς, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των αποσχισμένων περιοχών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να αναγνωρίσει τις αποσχισμένες περιοχές της Ουκρανίας ύστερα από εισήγηση των επιτελών του. Image: Supplied

v

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει σήμερα εάν θα αναγνωρίσει τις δύο αυτοανακηρυχθείσες αποσχισθείσες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας.

Μιλώντας στο τέλος της συνόδου, κατά την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης και ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας υποστήριξαν ότι η ανθρωπιστική κατάσταση πέρα ​​από τα σύνορα επιδεινώνεται από τις επιθέσεις των Ουκρανών, ο Πούτιν είπε ότι «άκουσα τις απόψεις σας∙ θα ληφθεί απόφαση σήμερα», πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Η κατάσταση χειροτέρευσε σήμερα όταν πέντε Ουκρανοί σαμποτέρ έπεσαν νεκροί στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα ρωσικά σύνορα.

Μεταξύ των μελών του συμβουλίου που κάλεσαν το Κρεμλίνο να υποστηρίξει την αναγνώριση των εδαφών που ελέγχονται από τους αντάρτες ήταν ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να αναπτύξει, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τακτικά πυρηνικά όπλα, ενώ υποστήριξε ότι το Κίεβο ετοιμάζεται να επιλύσει την αντιπαράθεση στο ανατολικά της χώρας με τη βία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε επίσης τις εκκλήσεις για αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους στην Ευρώπη τροφοδοτούν την κρίση. «Δεν βλέπω άλλο τρόπο», είπε. «Μπορούμε να προσφέρουμε στους Δυτικούς και άλλο χρόνο για να συνέλθουν, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει τη θέση τους», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης.
ν

Περιοχές της Ουκρανίας όπου είναι έντονο το ρωσικό στοιχείο. Image: Supplied
ν

 


Translate this post