Ο Αμπράμοβιτς αγοράζει καινούρια ποδοσφαιρική ομάδα στην Τουρκία

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το αφεντικό της Τσέλσι βρίσκεται στην Τουρκία, όπου παζαρεύει την αγορά μιας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας, ύστερα από τις κυρώσεις εναντίον του.

Ο Αμπράμοβιτς σε παλαιότερη φωτογραφία. Image: Supplied

v

Ο ΡΩΣΟΣ ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος πρόκειται να πουλήσει την Chelsea F.C. φέρεται να ανδιαφέρεται για την αγορά ενός νέου αθλητικού συλλόγου

Η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε κυρώσεις στον Ρώσο επιχειρηματία και κατάσχεσε τον σύλλογο μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο ολιγάρχης είχε αγοράσει την Τσέλσι το 2003 για 150 εκατομμύρια λίρες.

Σήμερα η Τσέλσι αξίζει περίπου 3 δισεκατομμύρια λίρες (3,6 δισεκατομμύρια ευρώ) και μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να πουληθεί.

Ωστόσο, το CNN Turk λέει ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες μεταξύ του ολιγάρχη και του Μεχμέτ Σεπίλ (Mehmet Sepil) τωρινού ιδιοκτήτη της ομάδας Goztepe SK (Γκεζτεπέ ΣΚ).

Η Γκεζτεπέ ΣΚ είναι αθλητικός σύλλογος της Σμύρνης. Ιδρύθηκε το 1925, ως απόσχιση από την Αλτάι ΣΚ. Χρώματα της ομαδας είναι το κόκκινο και το κίτρινο.
v

Image: Fatih Cetin / AFP
ν

Αυτή την περίοδο το πολυτελές γιοτ “Eclipse”, που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη είναι ελλιμενισμένο στο θέρετρο του Αιγαίου Μαρμαρίς (αρχαία ελληνικά: Φύσκος). Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αποκλειστεί από ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι της Premier League μετά την επιβολή κυρώσεων από τη βρετανική κυβέρνηση στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, είναι ένας από τους Ρώσους επιχειρηματίες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Βρετανία και την ΕΕ μετά τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
ν

 


Translate this post