Ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής του κόσμου έφτασε στην Ουκρανία (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ  | Ενημ, 10/3/2022 – 03:47

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο «πιο φονικός» ελεύθερος σκοπευτής του κόσμου έφτασε στην Ουκρανία για να πολεμήσει εθελοντικά τους Ρώσους.

Τρίτος από αριστερά εικονίζεται ο Καναδός σπάινερ που θεωρείται ο πιο θανατηφόρος ελεύθερος σκοπευτής. Image: Supplied

v

ΕΝΑΣ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΙΟ θανατηφόρους ελεύθερους σκοπευτές στον κόσμο έφτασε από τον Καναδά στην Ουκρανία, ορκιζόμενος να πολεμήσει τους Ρώσους ως εθελοντής μαχητής.

Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος, με το παρατσούκλι Γουάλι (Wali) που σημαίνει φρουρός, έχει υπηρετήσει με το 22ο Βασιλικό Καναδικό Σύνταγμα στο Αφγανιστάν και τη Συρία (μεταξύ 2009 και 2011), καθώς και στο Ιράκ. Στο Ιράκ πολέμησε κατά του ISIS το 2015, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sun.

Πέρασε τα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία σήμερα, αφήνοντας τη σύζυγό του και τον ενός έτους γιο του στον Καναδά.

Ο Wali μαζί με άλλους ελεύθερους σκοπευτές, βρήκε καταφύγιο σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, πριν έρθει σε επαφή με τις ουκρανικές αρχές. Όπως ανακοινώθηκε, θα επιχειρεί κατά ζωντανών στόχων στην κατεχόμενη από τους Ρώσους περιοχή του Ντονμπάς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ελπίζει να δημιουργήσει μια εφεδρική μονάδα μαχητών με 10.000 αξιωματικούς και 120.000 εθελοντές.

Παγκόσμιο ρεκόρ δολοφονίας από απόσταση

Ο 40χρονος σνάιπερ βρισκόταν στην ίδια καναδική μονάδα με τον ελεύθερο σκοπευτή που χτύπησε ζωντανό στόχο από απόσταση μεγαλύτερη των 3,5 χιλιομέτρων.

Συγκεκριμένα, ένας Καναδός σνάιπερ αγνώστων στοιχείων κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ για τον μακρύτερο επιβεβαιωμένο πυροβολισμό σε ζωντανό στόχο στη στρατιωτική ιστορία από την εκπληκτική απόσταση των 3.540 μέτρων.

Ο στρατιώτης ήταν μέλος της Joint Task Force 2 που ανήκει στην Καναδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, χτύπησε τον στόχο του τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας ένα ηγετικό στέλεχος του ISIS στο Ιράκ.

Ο επίλεκτος σκοπευτής χρησιμοποίησε το μεγάλης εμβέλειας και ακρίβειας τουφέκι McMillan TAC-50, πυροβολώντας από ένα πολυώροφο κτίριο. Χρειάστηκαν λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει η σφαίρα στο στόχο της.
ν

Οι 3 στους 4 ελεύθερους σκοπευτές μεγάλων αποστάσεων χρησιμοποιούν το τουφέκι McMillan TAC-50 που κατασκευάζεται στο Φοίνιξ της Αριζόνας. Image: Supplied
ν

Σύμφωνα με στρατιωτικούς του Καναδά, ο πυροβολισμός του σνάιπερ το 2017 «διέκοψε μια επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κατά των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας. Αντί να ρίξουμε μια βόμβα που θα μπορούσε ενδεχομένως να σκοτώσει αμάχους στην περιοχή, προτιμήσαμε αυτή την πολύ ακριβή εφαρμογή βίας από τόσο μακριά, που οι κακοί δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε».

Η στρατιωτική πηγή πρόσθεσε ότι η επιχείρηση JTF2 ενέπιπτε στα όρια της αποστολής παροχής συμβουλών και βοήθειας στην ιρακινή κυβέρνηση.

Το παγκόσμιο ρεκόρ κατείχε προηγουμένως ο Βρετανός ελεύθερος σκοπευτής Κρεγκ Χάρισον (Craig Harrison), ο οποίος πυροβόλησε έναν πυροβολητή Ταλιμπάν με ένα τουφέκι Lapua Magnum 338 από απόσταση 2.475 μέτρων το 2009.

Προηγουμένως, ο Καναδός δεκανέας Rob Furlong είχε σημειώσει το παγκόσμιο ρεκόρ το 2002 από τα 2.430 μέτρα, όταν πυροβόλησε έναν Αφγανό αντάρτη που κουβαλούσε ένα πολυβόλο RPK κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Anaconda.

Εβδομάδες πριν, ο Καναδός αξιωματικός Άρον Πέρι (Arron Perry) κατείχε για λίγο το καλύτερο ρεκόρ ελεύθερου σκοπευτή στον κόσμο, αφού πυροβόλησε θανάσιμα έναν αντάρτη από τα 2.310 μέτρα κατά την ίδια επιχείρηση. Και οι δύο στρατιώτες ήταν μέλη του του 3ου Τάγματος της Πριγκίπισσας Πατρίσια του Καναδικού Ελαφρού Πεζικού.

Εάν ο Wali είναι τόσο καλός, οι Ρώσοι θα χρειαστούν έναν σύγχρονο Βασίλι Ζάιτσεφ για να τον εξουδετερώσουν.
v

ν

 


Translate this post