Μεντβέντεφ: Το «σκοτεινό σενάριο» που οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ σκιαγραφεί το “σκοτεινό” σενάριο που οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Image: Reuters

v

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που σήμερα είναι αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι απεργάζονται σχέδια αποσταθεροποίησης της Ρωσίας και ο ίδιος σκιαγράφησε ένα “σκοτεινό” σενάριο που οδηγεί σε πυρηνικό πόλεμο.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία έγινε στόχος ενός «πρωτόγονου παιχνιδιού», στο οποίο η Ρωσία επρόκειτο να «ταπεινωθεί, να απομονωθεί, να κλονιστεί, να διαιρεθεί και να καταστραφεί», έγραψε στο Telegram.

«Και τώρα ας φανταστούμε ότι η Αμερική θα επιτύχει σε αυτόν τον γύρο της αντιπαράθεσης», συνέχισε ο Μεντβέντεφ.

«Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα: η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη θα βρεθεί υπό ασταθή πολιτική ηγεσία, με μια οικονομία υπό κατάρρευση και με έναν μεγάλο αριθμό πυρηνικών βομβών να απειλούν στόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Μετά τη Ρωσία η σειρά της Κίνας;

Η Κίνα θα είναι το επόμενο θύμα των ΗΠΑ, προέβλεψε ο Μεντβέντεφ, «και τότε θα απομένουν ορισμένα σύντομα βήματα για τη χειρότερη παγκόσμια καταστροφή ‒ μια κατάρρευση στον εφοδιασμό ενέργειας και τροφίμων, την αποτυχία όλων των συστημάτων συλλογικής ασφάλειας και λίγο μετά, η μεγάλη πυρηνική έκρηξη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως: «Η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία παρά μόνο αν απειληθεί η ύπαρξή της».

Η δήλωση αυτή έχει δύο αναγνώσεις. Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά εάν κάποιος ξένος στρατός από ΕΕ και ΗΠΑ επέμβει στην Ουκρανία ή επιτεθεί στο έδαφος της Ρωσίας, αλλά και θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά στην περίπτωση που δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τον πόλεμο.

Ο λόγος για τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα –αν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο– με αποδόσεις 10 τόνων TNT (π.χ. ο σχεδιασμός της κεφαλής W54) για προληπτικό χτύπημα.
v

Τρομακτικό σενάριο για την Ουκρανία | Γιώργος Φίλης | Σάββας Καλεντερίδης
v

ν

 


Translate this post