Πολωνικά μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν κάνει τώρα πίσω (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη, Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Το Πεντάγωνο απορρίπτει ως «μη εφικτή» την πρόταση της Πολωνίας να θέσει στη διάθεση των ΗΠΑ όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 για την Ουκρανία.

Μπροστά στα δύσκολα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε πίσω. Image: Supplied

v

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι ένα βαθιά θρησκευόμενο άτομο και όπως μας πληροφορεί ο Μιχάλης Ιγνατίου, κάθε Σάββατο απόγευμα πηγαίνει στον εσπερινό ό,τι καιρό κι αν κάνει. Στον εσπερινό του Σαββάτου 5 Μαρτίου, είχε την «θεϊκή» έμπνευση να ζητήσει από τις πρώην χώρες του Ανατολικού Μπλοκ που τώρα είναι στο ΝΑΤΟ, να δώσουν στην Ουκρανία όσα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη διαθέτουν.

Η χώρα που ανταποκρίθηκε αμέσως στην προεδρική επιθυμία ήταν η Πολωνία, η οποία βρήκε την χρυσή ευκαιρία να ξεφορτωθεί όσα παλιά MiG-29 είχε και να τα αντικαταστήσει με δωρεάν αμερικανικά F-16.

Βέβαια υπήρχε ένα πρόβλημα: Από πού θα επιχειρούσαν τα MiG-29 από τη στιγμή που οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ή καταστρέψει όλα τα ουκρανικά αεροδρόμια; Το να απογειώνονται από πολωνικά αεροδρόμια σήμαινε ότι η Πολωνία κήρυσσε τον πόλεμο στην Ρωσία και επομένως θα δεχόταν αντίποινα.

Οι Πολωνοί σκέφτηκαν έξυπνα. Αφού το αίτημα ήταν αμερικανικό, είπαν στους Αμερικανούς «σας δίνουμε τα αεροπλάνα για να τα πάτε εσείς στην Ουκρανία».

Είπαν, λοιπόν, ότι θα μετέφεραν τα MiG-29 στην αμερικανική βάση Ramstein στη Γερμανία, από όπου θα μπορούσαν να τα παραλάβουν Ουκρανοί πιλότοι για να τα οδηγήσουν κατά των Ρώσων.
ν

Στην αεροπορική βάση Ramstein στη Ρηνανία-Παλατινάτο της ΝΔ Γερμανίας, οι Αμερικανοί έχουν «παρκάρει» σε έναν καταυλισμό μήκους 2 μιλίων 7.000 Αφγανούς πρόσφυγες, τους οποίους δεν σκοπεύουν να μεταφέρουν στις ΗΠΑ. Πηγή: Twitter
ν

Φωτογραφία αρχείου ενός Πολωνικού MiG-29 στη βάση της 22ης Αεροπορικής Διοίκησης στο Malbork της Πολωνίας. 27 Αυγούστου 2021.
ν

Η μεταφορά των MiG-29 στην αμερικανική βάση Ramstein σήμαινε ότι οι Ρώσοι είχαν κάθε δικαίωμα, ως αμυνόμενοι, να χτυπήσουν την Πολωνία, που διέθεσε τα αεροσκάφη, τη Γερμανία, από το έδαφος της οποίας θα επιχειρούσαν, και τις ΗΠΑ, καθώς η βάση ήταν αμερικανική.

Αυτό στην πράξη σήμαινε ότι οι υπόλοιπες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να τρέξουν να υπερασπιστούν τις πιο πάνω χώρες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Όπως ειπώθηκε, ο Τζο Μπάιντεν είναι Ρωμαιοκαθολικός και παρακολουθεί ανελλιπώς τη λειτουργία στην εκκλησία St. Joseph’s on the Brandywine στο Greenville του Ντέλαγουερ, όπου είναι το σπίτι του. Φαίνεται όμως ότι αυτή τη φορά ο Θεός δεν τον συμβούλευσε σωστά.

Δεν περίμενε ανταπόκριση από την Πολωνία

Για να μην ξεφτιλιστεί –ακόμη μια φορά– η κυβέρνησή τους, ύστερα από την επονείδιστη αποχώρηση από το Αφγανιστάν, οι Δημοκρατικοί έριξαν την ευθύνη στο Πεντάγωνο, λέγοντας ότι απορρίπτει ως «μη εφικτή» την πρόταση της Πολωνίας να θέσει στην διάθεσή τους όλα τα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29, για να δοθούν στην Ουκρανία. 

Είναι φανερό ότι ο Μπάιντεν δεν περίμενε τέτοια ανταπόκριση από την Πολωνία. Όπως ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ χθες Τρίτη, τους «εξέπληξε» η πρόταση της Πολωνίας να θέσει στη διάθεσή τους όλα τα μαχητικά MiG-29 της Πολεμικής Αεροπορίας της, όπως έχει ζητήσει η Ουκρανία, και την χαρακτήρισαν «μη βιώσιμη».

«Εξ όσων γνωρίζω, δεν μας συμβουλεύθηκαν εκ των προτέρων», είπε η Βικτόρια Νούλαντ, η τρίτη τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο. «Νομίζω πως επρόκειτο για ανακοίνωση-έκπληξη από την πλευρά των Πολωνών».
v

Η Δύση στέλνει μισθοφόρους για να πολεμήσουν για την Ουκρανία. Πηγή: Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας

ν

Η Δύση στέλνει μισθοφόρους

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μετά τους Βρετανούς, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στρατολογούν και στέλνουν ολοένα περισσότερους μισθοφόρους στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ιγκόρ Κονασένκοφ, είπε ότι οι υπάλληλοι ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών, επιτίθενται σε ρωσικά στρατιωτικά οχήματα και στην αεροπορία, χρησιμοποιώντας αντιαρματικούς πυραύλους Javelin των ΗΠΑ και NLOW του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και το φορητό από τον άνθρωπο σύστημα αεράμυνας FIM-92 Stinger, που λειτουργεί ως πύραυλος εδάφους-αέρος και κατευθύνεται με υπέρυθρες ακτίνες. Ο πύραυλος χρησιμοποιείται εναντίον μιας μεγάλης ποικιλίας επίγειων οχημάτων και ελικοπτέρων.

Η Βρετανία, η Δανία, η Λετονία, η Πολωνία και η Κροατία εξουσιοδοτούσαν νομίμως τους πολίτες τους να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, ενώ η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει Ουκρανούς που υπηρετούν στην Λεγεώνα των Ξένων.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ξεκίνησαν μια μαζική εκστρατεία για τη στρατολόγηση περισσότερων μισθοφόρων.

Περίπου 16.000 ξένοι μισθοφόροι αναμένεται να φτάσουν στην Ουκρανία επιπλέον αυτών που είναι ήδη πολεμούν για να αντισταθμίσουν τις συντριπτικές στρατιωτικές αποτυχίες των ουκρανικών δυνάμεων. Όλοι αυτοί μπαίνουν στην Ουκρανία χωρίς βίζα.

«Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 200 στρατιώτες έφτασαν στην Ουκρανία από την Κροατία, και εντάχθηκαν σε ένα από τα ναζιστικά τάγματα», πρόσθεσε ο Κονασένκοφ.
ν

Americans travel to Ukraine to help Ukrainians defend against Russia | CBS Mornings
ν

ν

 


Translate this post