Λυκ Μοντανιέ: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο ιολόγος κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής

Κατηγορία Πρόσωπα, Κορονοϊός

ΠΡΟΣΩΠΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

O Λυκ Μοντανιέ, κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής για την ανακάλυψη του ιού του AIDS το 1983, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο διεθνούς φήμης Γάλλος ιολόγος. Image: Supplied

ν

Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ιολόγος Λυκ Μοντανιέ (Luc Montagnier), κάτοχος του Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS το 1983, άφησε την τελευταία του πνοή σε Αμερικανικό νοσοκομείο στο Νεϊγϊ-Συρ-Σεν (Neuilly-sur-Seine) της Γαλλίας, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, περιστοιχισμένος από τα παιδιά του.

Η είδηση του θανάτου του δεν επιβεβαιωνόταν για 48 ώρες από τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων να επιβεβαιώνει τελικά το γεγονός, επικαλούμενο τον δήμαρχο της γαλλικής πόλης Νεϊγϊ-Συρ-Σεν. Είχε προηγηθεί σχετική είδηση από το γαλλικό περιοδικό France Soir, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος.

Στο δημαρχείο του Νεϊγϊ-Συρ-Σεν έχει κατατεθεί και το πιστοποιητικό θανάτου του νομπελίστα επιστήμονα.

Ο Μοντανιέ είχε εργαστεί σε πολλά επιστημονικά ιδρύματα. Υπήρξε ομότιμος διευθυντής έρευνας στο CNRS, καθηγητής στο Ινστιτούτο Παστέρ, διευθυντής του Κέντρου Μοριακής και Κυτταρικής Βιολογίας στο Queens College του City University της Νέας Υόρκης και διευθυντής ερευνητικού ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Jiao-tong της Σαγκάης. Υποστήριξε, επίσης, μέσω της έρευνάς του την Ακαδημία Επιστημών, αλλά και την Εθνική Ακαδημία Ιατρικής.

Λίγες μέρες πριν πεθάνει είχε μιλήσει κατά των πειραματικών εμβολίων στο Κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου και σε συγκέντρωση στο Μιλάνο.
ν

ν

Η θεωρία του για τον κορονοϊό

Ο διάσημος επιστήμονας τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε ταχθεί κατά των περιοριστικών μέτρων και την αφαίρεση ελευθεριών με πρόσχημα έναν ιό γρίπης, καθώς και κατά των πειραματικών σκευασμάτων που προβάλλονται ως «σωτήρια εμβόλια», ενώ προκαλούν θανάτους και ασθένειες.

Είναι χαρακτηριστική η τελευταία του δήλωση ότι «Οι μη εμβολιασμένοι θα σώσουν την ανθρωπότητα».

Ήθελε επίσης τον κορονοϊό να είναι κατασκευασμένος σε εργαστήριο στην Κίνα. «Ο κορονοϊός δεν προήλθε από την υπαίθρια αγορά της Ουχάν. Αυτό είναι ένας πολύ ωραίος μύθος. Ο κορονοϊός προήλθε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν. Είναι έργο επαγγελματιών μοριακών βιολόγων», είχε δηλώσει προκαλώντας σάλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ν

 


Translate this post