Αυστραλία: Νέα περίπτωση θρόμβων από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Youmagazine Newsroom

 

Μια ακόμη περίπτωση θρόμβων στο αίμα, ύστερα από τον εμβολιασμό γυναίκας στη Δυτική Αυστραλία με AstraZeneca.

Η Therapeutic Goods Administration κατέληξε στο συμπέρασμα πως πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Πηγή: Twitter

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», σε άρθρο της στις 13 Απριλίου 2021, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας (Therapeutic Goods Administration – TGA) κατέληξε στο συμπέρασμα πως μια ακόμη περίπτωση θρόμβων στο αίμα, που αφορά μια γυναίκα στα 40 της χρόνια στη Δυτική Αυστραλία, πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά Covid-19.

Πρόκειται για την δεύτερη περίπτωση στη χώρα, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό κυμαίνεται στο 1 ανά 350.000 εμβολιασμούς περίπου, ανέφερε το ABC.

Υπενθυμίζεται πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα, για άτομα κάτω των 50 ετών, ως προτιμητέο εμβόλιο κατά Covid-19 συστήνεται αυτό της Pfizer.

Η TGA σε ανακοίνωσή της επεσήμανε πως η γυναίκα που παρουσίασε θρόμβους νοσηλεύεται, λαμβάνει θεραπεία και είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ομάδα ειδικών της TGA είχε συνάντηση το βράδυ της Δευτέρας και βρήκε πως οι θρόμβοι είναι παρόμοιες περιπτώσεις με αυτές στην Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο, με σημαντικούς θρόμβους στο αίμα στις φλέβες και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Η πρώτη περίπτωση στην Αυστραλία ήταν ένας άντρας από τη Μελβούρνη, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί επίσης, περίπου δύο εβδομάδες αφού έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η TGA ανέφερε ακόμη πως όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά Covid-19 δεν θα πρέπει να ανησυχούν για ήπιες και κοινές παρενέργειες, όπως πυρετό, μυϊκό πόνο, κόπωση, κρυάδες, πονοκέφαλο, που μπορεί να διαρκέσουν έως δύο ημέρες.

«Οι αναφορές για αυτές τις σπάνιες παρενέργειες θρόμβων συνέβησαν αργότερα (μεταξύ των 4 και 20 ημερών από τον εμβολιασμό) και ήταν γενικά σοβαρές, απαιτώντας νοσηλεία», επεσήμανε το ανακοινωθέν.

Η TGA υπογράμμιζε πως κάποιος που έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να ζητήσει άμεση ιατρική βοήθεια αν τις πρώτες ημέρες μετά τον εμβολιασμό, αναπτύξουν συμπτώματα όπως επίμονους πονοκεφάλους ή θολή όραση, πρόβλημα στην αναπνοή, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια ή επίμονο πόνο στην κοιλιακή χώρα, ασυνήθιστο μελάνιασμα στο δέρμα ή σημάδια γύρω από το σημείο που έγινε το εμβόλιο.
ν

 


Translate this post