Η AstraZeneca διώκεται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ιταλίδα εισαγγελέας διέταξε έρευνα για ανθρωποκτονία, ύστερα από το θάνατο ενός ανθρώπου που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

17 κράτη της Ευρώπης ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, ύστερα από τους θανάτους και τα περιστατικά με θρομβώσεις του αίματος. Πηγή: News Media

ν

Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ της πόλης Μπιέλα στην Ιταλία διέταξε την κατάσχεση περίπου 400.000 εμβολίων AstraZeneca και ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία μετά το θάνατο ενός 57χρονου άνδρα ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Τη Δευτέρα, η εισαγγελέας της Μπιέλα, μια πόλη στο Πιεμόντε της βόρειας Ιταλίας, διέταξε την προληπτική κατάσχεση ολόκληρης της παρτίδας «ABV5811» από το εμβόλιο της Oxford/AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Τερέζα Άντζελα Καμέλιο (Teresa Angela Camelio) διέταξε να κατασχεθούν σχεδόν 400.000 δόσεις του αγγλο-σουηδικού εμβολίου ύστερα από το θάνατο από θρόμβωση ενός ανθρώπου.

Η Καμέλιο είπε ότι η απόφαση κατάσχεσης της παρτίδας ελήφθη εν αναμονή του αποτελέσματος της έρευνας που διεξάγεται από την Δικαστική Αρχή και την Επιτροπή Εποπτείας Φαρμάκων για το θάνατο του Σάντρο Τονιάτι (Sandro Tognatti), δασκάλου μουσικής που πέθανε το Σάββατο βράδυ λίγες ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου για την Covid-19 που παράγεται από την AstraZeneca.
ν

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Στο μεταξύ, ο ΕΜΑ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη 18 Μαρτίου για να εξετάσει την επόμενη κίνησή του, καθώς 17 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέστειλαν την κυκλοφορία του εμβολίου Oxford/AstraZeneca ύστερα από τους θανάτους και τα περιστατικά με θρομβώσεις του αίματος.

Στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν απαγορεύσει το εμβόλιο προστέθηκε και η Ισπανία. Ισπανοί αξιωματούχοι της υγείας δήλωσαν τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα σταματήσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, εν αναμονή thς επανεξέτασης των συνθηκών ασφαλείας, μια απόφαση που ελήφθη την ίδια ημέρα στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και τη Σλοβενία. Όλες οι χώρες επισήμαναν τις πρόσφατες ανησυχητικές αναφορές για θρόμβωση του αίματος και αρκετούς θανάτους στους αποδέκτες του εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι ενώ η AstraZeneca στα χαρτιά εμφανίζεται ως αγγλο-σουηδική, στην πραγματικότητα ανήκει στον Μπιλ Γκέιτς.

Όπως και στην Ιταλία, έτσι και οι θάνατοι που σημειώθηκαν σε Δανία και Αυστρία, συνέβησαν λίγες μόνο ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου.
ν

ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Και στην Ελλάδα υπήρξε περιστατικό θρόμβωσης, έπειτα από τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca. Το συμβάν έχει δηλωθεί στον ΕΟΦ και διερευνάται, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, Διευθύντρια Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

«Το περιστατικό δεν φαίνεται να έχει αιτιολογική συσχέτιση με τον εμβολιασμό, αλλά διερευνάται», είπε η καθηγήτρια.

Στη χώρα μας έχουν χορηγηθεί συνολικά 170.000 εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας και αυτό ήταν το μοναδικό συμβάν.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, στην Ευρώπη έχουν, επίσης, καταγραφεί 300 παρόμοια περιστατικά, έπειτα από τη χορήγηση 15 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. Σημείωσε, πάντως, πως δεν έχει επιβεβαιωθεί η σχέση των συμβάντων με τον εμβολιασμό.

Στη χώρα μας οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, παρ’ όλο που οι ειδικοί ομολογούν ότι όποιος εμβολιάζεται δεν παύει να είναι φορέας του κορονοϊού.
ν

 


Translate this post