Ο Καναδάς απαγόρευσε το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 55 ετών

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η κυβέρνηση του Καναδά σταμάτησε το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 55 ετών, λόγω ανησυχιών για τα περιστατικά θρόμβωσης.

Για να περισώσει τα κέρδη της, η εταιρεία αποφάσισε σήμερα να αλλάξει όνομα στο εμβόλιο.

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca. Πηγή φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ν

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ σταμάτησε τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού που ανέπτυξαν το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca  σε άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου, ύστερα από τα πολλά περιστατικά με θρομβώσεις του αίματος μεταξύ εκείνων που έκαναν το εμβόλιο στην Ευρώπη.

Θρόμβωση ονομάζεται η πήξη του αίματος μέσα στα αγγεία μας (αρτηρίες ή φλέβες). Η θρόμβωση είναι επικίνδυνη, γιατί τμήμα του θρόμβου μπορεί να αποσπαστεί και με τη ροή του αίματος να παρασυρθεί καταλήγοντας στη καρδιά. Από εκεί ωθείται με τις καρδιακές ώσεις στους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονική εμβολή, μια πολύ σοβαρή πάθηση που μπορεί να είναι ακόμη και μοιραία για τη ζωή μας.

Το εμβόλιο της AstraZeneca προκαλεί θρόμβους στα αγγεία του εγκεφάλου, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Greifswald της Γερμανίας.

Ύστερα από καταγγελίες των Ευρωπαίων, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης του Καναδά (National Advisory Committee on Immunization – NACI) ζήτησε τη Δευτέρα από την κυβέρνηση, να σταματήσει τους εμβολιασμούς για να έχει χρόνο να αξιολογήσει τις σχετικές εκθέσεις των παρενεργειών σχετικά με μια σπάνια κατάσταση πήξης του αίματος γνωστή ως προθρομβωτική ανοσοποιητική θρομβοπενία ή VIPIT (Vaccine-Induced Prothrombotic Immune Thrombocytopenia), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Toronto Star.
ν

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

«Υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19 σε ενήλικες κάτω των 55 ετών, δεδομένου του πιθανού κινδύνου που σχετίζεται με τη VIPIT», δήλωσε η Shelley Deeks, αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Ευρωπαϊκές έρευνες έδειξαν ότι ενώ στα κλασικά εμβόλια ο κίνδυνος παρενεργειών είναι 1 στο 1.000.000, στα εμβόλιο της AstraZeneca είναι 1 στις 100.000. Το κυριότερο όμως είναι ότι το 40% των θυμάτων αυτών των παρενεργειών καταλήγει στον τάφο.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους ασθενείς που εμφάνισαν πήξη αίματος και κατέληξαν ήταν γυναίκες κάτω των 55 ετών.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια της Μανιτόμπα, Joss Reimer, δήλωσε ότι «αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο συχνή είναι αυτή η παρενέργεια», είναι καλύτερα να κάνουμε λάθος, παρά να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς».

Περισσότερες από δώδεκα χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη ανέστειλαν προσωρινά την κυκλοφορία του εμβολίου της AstraZeneca λόγω των θρόμβων.

Και ενώ η εταιρεία λέει ότι δεν υπάρχει σχέση του εμβολίου με τις θρομβώσεις, μια ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Greifswald της Γερμανίας ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι βρήκε μια σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θρόμβων αίματος.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι μια ανοσοαπόκριση στο τρύπημα θα μπορούσε να οδηγήσει στο σχηματισμό αντισωμάτων που συνήθως διεγείρονται όταν ένας οργανισμός χρειάζεται να θεραπεύσει μια πληγή μέσω πήξης του αίματος, δημιουργώντας δυνητικά θρόμβους αίματος, ιδιαίτερα στον εγκέφαλο.
ν

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑ

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προσέλαβε «ειδικούς» που αποφάνθηκαν ότι το εμβόλιο «είναι ασφαλές», πολλές χώρες στον πλανήτη αλλά και άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο εμβόλιο, ύστερα από τις πολλές παρενέργειες και τους θανάτους.

Σε μια κίνηση να περισώσει τα κέρδη της, η εταιρεία αποφάσισε σήμερα να αλλάξει όνομα στο εμβόλιο.

Έτσι, από σήμερα το βρετανικό-σουηδικό φαρμακευτικό προϊόν, που παρασκευάζεται στην Ινδία και είναι συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς, από «εμβόλιο AstraZeneca Covid-19» θα λέγεται «Vaxzevria».

Σε δελτίο τύπου, η εταιρεία είπε ότι η αλλαγή ονόματος δεν περιλαμβάνει αλλαγές στο πραγματικό φάρμακο. Ωστόσο, οι γιατροί πρέπει να ενημερώνονται για την επωνυμία, είπε η εταιρεία, επειδή η ετικέτα και η συσκευασία θα είναι διαφορετικές.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα νέα σύμβαση, αφού η AstraZeneca ζήτησε έγκριση της αλλαγής από τη ρυθμιστική αρχή της ΕΕ.

Το εμβόλιο Covishield, το οποίο βασίζεται στην ίδια φόρμουλα, με αδενοϊό πιθήκων. αλλά αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Serum Institute of India, θα διατηρήσει την τρέχουσα επωνυμία του.
ν

 


Translate this post