Δύο θάνατοι στη Δανία από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Δύο άτομα πέθαναν στη Δανία από το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ένας υπάλληλος νοσοκομείου νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία.

Πηγή: News Media

ν

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ της AstraZeneca χρησιμοποιείται σε 70 χώρες, από τις οποίες 17 σταμάτησαν προσωρινά να το χρησιμοποιούν εξαιτίας των περιστατικών θρομβώσεων του αίματος σε όσους το έκαναν. Επίσης έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 14 θάνατοι ανθρώπων που πέθαναν αμέσως μετά από τη λήψη του εμβολίου.

Να σημειωθεί ότι το εμβόλιο παράγεται στην Ινδία από το Ινστιτούτο Serum, είναι συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς και εκτός των ευρωπαϊκών χωρών, οι εμβολιασμοί σταμάτησαν στην Ταϋλάνδη, καθώς και σε αρκετές χώρες της Αφρικής.

Σχεδόν παντού έχουν εμφανιστεί θρομβώσεις αίματος –ακόμη και στην Ελλάδα‒ καθώς και μη φυσιολογική αιμορραγία.

Σήμερα ανακοινώθηκαν δύο ακόμη περιστατικά θρομβώσεων στη Δανία σε νοσοκομειακούς υπαλλήλους που εμβολιάστηκαν, ο ένας από τους οποίους πέθανε από θρόμβωση. Και οι δύο είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca.

Και οι δύο υπάλληλοι αντιμετώπισαν προβλήματα σε λιγότερο από δεκατέσσερις ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες των περιστατικών είναι επί του παρόντος λιγοστές.

Την Τρίτη 16 Μαρτίου, μια 60χρονη Δανή πέθανε από θρόμβο μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca για την Covid-19. Η γυναίκα παρουσίασε «εξαιρετικά ασυνήθιστα» συμπτώματα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Φαρμάκων της Δανίας.

Όπως αναφέρει το Global News, η γυναίκα είχε χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων και παρουσίασε θρομβώσεις σε μικρά και μεγάλα αγγεία, καθώς και αιμορραγία.

Παρόμοιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν και στη Νορβηγία και καταγγέλθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
ν

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

Τουλάχιστον 10 άτομα στη Δανία εμφάνισαν θρόμβους αίματος αφού έκαναν το εμβόλιο και παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν πάλι τους εμβολιασμούς, τους οποίους είχαν προσωρινά σταματήσει, καθώς η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Η Φινλανδία, από την άλλη πλευρά, ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου την Παρασκευή, μετά την καταγραφή δύο ακόμη περιστατικών θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε παραλήπτες.

Νορβηγοί επιστήμονες βεβαιώνουν ότι οι θρομβώσεις στο αίμα συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ η γαλλική HAS (Haute Autorite de Sante) συνέστησε τη χορήγηση του εμβολίου μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών ‒ επισημαίνοντας «πιθανό αυξημένο κίνδυνο» πήξης αίματος σε νεότερους σε ηλικία ανθρώπους.

Ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι θα εμβολιαστούν και οι ίδιοι.
ν

 


Translate this post