Στρατιώτης πέθανε από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γυναίκα στρατιώτης στην Ουκρανία πέθανε αμέσως μετά από τη λήψη του ινδικής κατασκευής εμβολίου της AstraZeneca.

Η άτυχη στρατιώτης Inna Narozhnaya πέθανε από το εμβόλιο της AstraZeneca. Πηγή: Facebook

ν

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ γιατροί στην Ουκρανία ανακοίνωσαν το θάνατο μιας στρατιωτίνας που έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό, εν μέσω  έντονης διαμάχης για το αν ο θάνατός της προκλήθηκε από θρόμβους στο αίμα.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη το βράδυ στο Facebook, η ιατρική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ανακοίνωσε ότι ένα μέλος του προσωπικού που υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της χώρας, χρειάστηκε επείγουσα περίθαλψη έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.

«Στρατιωτικοί και πολιτικοί γιατροί εφάρμοσαν αμέσως μέτρα ανάνηψης, που δυστυχώς δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα».

Σύμφωνα με τη δήλωση, η γυναίκα στρατιώτης ‒που τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν την Τετάρτη ότι ονομαζόταν Inna Narozhnaya‒ υπηρετούσε σε μια μονάδα πυραύλων επιφανείας-αέρος, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

«Η στρατιώτης έκανε το εμβόλιο κατά της Covid-19 σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα», δήλωσαν οι στρατιωτικοί γιατροί, «από μια κινητή μονάδα υγείας από το Τμήμα Υγείας της Οδησσού».

Σύμφωνα με τους τοπικούς επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας, η γυναίκα δεν είχε προβλήματα υγείας εκτός από οικογενειακό ιστορικό υπέρτασης. Θα γίνει νεκροψία και μέχρι τότε ο στρατός διέταξε τα μέσα ενημέρωσης «να μην βγάλουν πρόωρα συμπεράσματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της νεαρής γυναίκας».

Σύμφωνα με το Reuters, η Ουκρανία άρχισε τους εμβολιασμούς έχοντας παραλάβει 500.000 δόσεις Covishield, την ινδική έκδοση του εμβολίου της AstraZeneca.
ν

 


Translate this post