Εμβόλιο AstraZeneca: Δύο το κάνουν, τρεις πεθαίνουν

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ  | Ενημ. 3/4/21, 06:18

Posted by Youmagazine Staff

 

Ποτέ άλλοτε εμβόλιο δεν είχε τέτοια «επιτυχία» στο ξεκλήρισμα όσων το κάνουν, είτε προκαλώντας τους θρομβώσεις είτε στέλνοντάς τους στον τάφο.

Δείτε πόσοι πέθαναν σε κάθε χώρα μετά τον εμβολιασμό τους.

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Η AstraZeneca άλλαξε το όνομα του εμβολίου σε Vaxzevria. Κανονικά θα έπρεπε να λέγεται Vial-of-Death. Πηγή: News Media

ν

ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ και άλλες τρεις περιπτώσεις θρομβώσεων στη Γαλλία σχετίζονται με το εμβόλιο της Oxford/AstraZeneca/Vaxzevria.

Θάνατοι και θρομβώσεις καταγράφηκαν στο διάστημα μεταξύ 19 και 25 Μαρτίου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Από την έναρξη των εμβολιασμών, υπάρχουν στη Γαλλία «δώδεκα περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων θανάτων» αυτών των σπάνιων θρομβώσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Φαρμάκων (ANSM).

Πρόκειται για «άτυπες φλεβικές θρομβώσεις τοπικού χαρακτήρα (κυρίως εγκεφαλικές αλλά και του πεπτικού συστήματος), που μπορεί να συσχετιστούν με θρομβοπενία (ανεπάρκεια αιμοπεταλίων) ή με διαταραχές πηκτικότητας του αίματος».

Η εθνική υπηρεσία, που είχε αναφέρει αυτόν τον κίνδυνο πριν από μια εβδομάδα, «επιβεβαιώνει ξανά την πολύ σπάνια εμφάνιση αυτού του θρομβωτικού κινδύνου» σε άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η ANSM συνιστά στα άτομα που έλαβαν αυτό το εμβόλιο να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια αν μετά από τρεις ημέρες επιμένουν συμπτώματα όπως «δύσπνοια, πόνος στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια, κοιλιακό άλγος, έντονος πονοκέφαλος, θολή όραση ή μώλωπες μακριά από το σημείο εμβολιασμού».
ν

ΝΕΑ ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Χώρες όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Νότια Αφρική έχουν αναστείλει τους εμβολιασμούς για τους κάτω των 60 ετών, αν και το εμβόλιο «αγαπά» να στέλνει στο νοσοκομείο ή στον τάφο άτομα γύρω στα 63 έτη.

Χθες είχαμε νέο σοβαρό συμβάν με θρόμβωση μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca, μετά τα σοβαρά περιστατικά στη Σύρο με έναν 60χρονο και στη Ρόδο με μια 62χρονη, ενώ υπήρξε και η περίπτωση του θανάτου 63χρονης στο Ίλιον μετά τη λήψη του ίδιου εμβολίου.

Μια 63χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από χθες Πέμπτη (1/4), ενώ λίγες μέρες πριν είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το stonisi.gr, η γυναίκα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca.

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί, σύμφωνα με τη σελίδα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου ο οποίος και το διερευνά όπως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.
ν

ν

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ASTRAZENECA

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί διεθνώς οι εξής θάνατοι ανθρώπων από τα διάφορα εμβόλια κατά της Covid-19. Όπου δεν αναγράφεται άλλη εταιρεία, εννοείται το εμβόλιο Oxford/AstraZeneca/Vaxzevria.

Ηνωμένες Πολιτείες: Δύο χιλιάδες πεντακόσιοι εννέα (2.509) θάνατοι μέχρι σήμερα από όλα τα εμβόλια. (Αναφορά της υπηρεσίας VAERS). Εκατόν ογδόντα ένας θάνατοι από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Γερμανία: Εκατόν δέκα τρεις θάνατοι. (Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Paul Ehrlich – PEI, το οποίο είναι υπεύθυνο για τους εμβολιασμούς στη Γερμανία, οι 113 θανόντες ήταν άτομα ηλικίας μεταξύ 46 και 100 ετών και πέθαναν μεταξύ μιας ώρας και 19 ημερών μετά τη λήψη του εμβολίου).

Ολλανδία: Τριάντα πέντε θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer

Νορβηγία: Τριάντα θάνατοι

Ινδία: Είκοσι τρεις θάνατοι, καταγγελίες για πολλούς άλλους που δεν έχουν καταγραφεί και 7.580 αναφορές για παρενέργειες, μεταξύ αυτών εγκεφαλικά και καρδιακές προσβολές.

Βέλγιο: Δέκα τέσσερις θάνατοι

Ιρλανδία: Δώδεκα θάνατοι από το εμβόλιο της Pfizer

Ισπανία: Οκτώ θάνατοι
(Επτά από το εμβόλιο της Pfizer και ένας από της AstraZeneca)

Νότια Κορέα: Επτά θάνατοι

Βρετανία: Επτά θάνατοι

Γαλλία: Τέσσερις θάνατοι

Χονγκ Κονγκ: Τρεις θάνατοι από το εμβόλιο της Sinovac

Δανία: Δύο θάνατοι

Αυστρία: Ένας θάνατος

Ελλάδα: Ένας θάνατος

Ιταλία: Ένας θάνατος

Ουκρανία: Ένας θάνατος

Γεωργία: Ένας θάνατος

Βραζιλία: Ένας θάνατος
(Πέθανε εθελοντής κατά τις κλινικές δοκιμές)

Περού: Ένας θάνατος
(Πέθανε εθελοντής κατά τις κλινικές δοκιμές)

Οι εξής χώρες ανέστειλαν προσωρινά ή μόνιμα τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca: Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Αυστρία, Κύπρος, Ισπανία, Λιθουανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ισλανδία, Ταϋλάνδη, Νότια Αφρική.
ν

 


Translate this post