7 νεκροί στη Νότια Κορέα από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ  | Πρώτη δημ. Τετάρτη 3 Μαρτίου | Ενημ. 6 Μαρτίου, 21:25

Posted by Youmagazine Staff

 

Στη Νότια Κορέα οι αρχές ερευνούν την αιτία θανάτου 7 ανθρώπων, που πέθαναν αμέσως μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca/Oxford.

Πηγή: YouTube/CBC News

ν

ΟΙ ΑΡΧΕΣ της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια θανάτου ΕΠΤΑ ανθρώπων που πέθαναν αμέσως μετά από τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca/Oxford για την Covid-19.

Στις 3 Μαρτίου πέθαναν δύο άτομα, τα οποία ήταν χωρίς συγγενείς και είχαν προϋπάρχουσες παθήσεις. Απεβίωσαν την Τρίτη και την Τετάρτη, αφού πρώτα αρρώστησαν λίγο μετά από τον του εμβολιασμό τους.

Ο πρώτος νεκρός ήταν ένα 63χρονος ένοικος γηροκομείου που είχε διαγνωστεί με εγκεφαλοαγγειακή νόσο. Μετά το εμβόλιο, ο άνδρας ανέβασε πυρετό και πέθανε από δηλητηρίαση αίματος και πνευμονία.

Το άλλο θύμα ήταν ένα άτομο 50 ετών με ιστορικό καρδιακής διαταραχής και διαβήτη. Μια ημέρα μετά τη λήψη του εμβολίου, υπέστη αρκετές καρδιακές προσβολές με αποτέλεσμα να καταλήξει.

Στη συνέχεια πέθαναν άλλα 5 άτομα, από τα οποία τέσσερα τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με έκθεση του Σάββατου 6 Μαρτίου της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας (KDCA), η οποία διερευνά τα περιστατικά.

Τα εμβόλια χορηγήθηκαν σε περισσότερα από 296.000 άτομα, ή περίπου 0,6 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας, κατά την πρώτη εβδομάδα της διάθεσής τους.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί περισσότερες από 2.800 παρενέργειες από εμβόλια Covid-19, αλλά μόνο 24 από αυτές τις περιπτώσεις κρίθηκαν σοβαρές, συμπεριλαμβανομένων των επτά ανθρωπων που πέθαναν. Και στις 24 σοβαρές περιπτώσεις συμμετείχαν άτομα που έλαβαν το τρύπημα AstraZeneca, το οποίο ήταν το πρώτο εμβόλιο που εγκρίθηκε για χρήση στη Νότια Κορέα.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας επιβεβαίωσε ότι διερευνά τις αιτίες των θανάτων. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα των θυμάτων ούτε παρείχε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την έρευνα.

Η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει τους θανάτους, με τον εκπρόσωπο της εταιρείας στη Σεούλ να λέει ότι δεν είχε να κάνει καμία δήλωση προς το παρόν.
ν

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

Η Νότια Κορέα είχε εκδώσει οδηγία ότι τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο, καθώς δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για το αν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Την ίδια οδηγία προφύλαξης έχει εκδώσει και η Γερμανία.

Παρέλειψε ωστόσο να πει ότι δεν πρέπει να εμβολιάζονται τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Το Υπουργείο Ασφάλειας Τροφίμων και Φαρμάκων της Νότιας Κορέας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου Oxford/AstraZeneca στις 10 Φεβρουαρίου, με τους εμβολιασμούς να ξεκινούν στις 26 Φεβρουαρίου. Από το βράδυ της Τρίτης, 85.904 άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τα εμβόλια σκορπούν την ελπίδα, ωστόσο, σύμφωνα με Αμερικανούς γιατρούς, το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό μόνο 30-50%. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ιταλοί αρνούνται να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca/Oxford, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τους πείσει να εμβολιαστούν.

Θυμίζουμε ότι όλα τα εμβόλια για την Covid-19 είναι πειραματικά και έχουν λάβει έκτακτη άδεια χρήσης και όχι την κανονική. Ανεξάρτητα από το αν είναι αποτελεσματικά ή όχι, η λογική που επικρατεί είναι ότι: «Είναι καλύτερο από το τίποτα».

Αυτό βέβαια δεν ονομάζεται λογική, αλλά παραλογισμός.
ν

South Korea: 2 patient dies after receiving AstraZeneca vaccine | COVID vaccine update | English News | WION
ν

ν

 


Translate this post