Σκληρή κριτική για τα lockdown στην Ευρώπη από τον πρόεδρο του Μεξικού

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρόεδρος του Μεξικού κατηγορεί τους Ευρωπαίους ηγέτες για «αυταρχισμό», επειδή επέβαλαν στις χώρες τους lockdown λόγω κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. Πηγή: Presidency of Mexico

ν

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, επέκρινε δριμύτατα τους Ευρωπαίους ηγέτες για αυταρχισμό, όταν πληροφορήθηκε ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας επέβαλαν στις χώρες τους lockdown με αφορμή το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

«Οι ηγέτες της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, και της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, δείχνουν έλλειψη εμπιστοσύνηςστους πολίτες τους και βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τον λαό», δήλωσε ο 67χρονος πρόεδρος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη, ο Ομπραδόρ ρωτήθηκε εάν το Μεξικό σκοπεύει να βάλει περιορισμούς για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού παρόμοιους με αυτούς που ισχύουν ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Τσεχία.

«Λέμε “Όχι” στην επιβολή καταναγκαστικών μέτρων», απάντησε. «Ο κορονοϊός δεν αντιμετωπίζεται με αυτά».

Σύμφωνα με τον Μεξικανό πρόεδρο, η εφαρμογή αυστηρών περιορισμών αποκαλύπτει «έναν αυταρχικό χαρακτήρα και μια σκληρότητα της εξουσίας, της κυβέρνησης, με όλο τον σεβασμό, προς εκείνους που το επιλέγουν».

Και απευθύνθηκε προς τους Ευρωπαίους ηγέτες με τα εξής λόγια:

Ο εγκλεισμός στο σπίτι και η απαγόρευση κυκλοφορίας δείχνουν ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Βάζετε τον εαυτό σας πάνω από τους νόμους και αντιμετωπίζετε τους πολίτες σαν παιδιά που δεν καταλαβαίνουν.

Ο Λόπες Ομπραδόρ πρόσθεσε ότι «ούτε στις χειρότερες στιγμές της η Ευρώπη δεν είχε ζήσει τέτοιες απαγορεύσεις και τέτοιου είδους μέτρα».

Αφού διαβεβαίωσε τους συμπατριώτες του ότι δεν σκοπεύει να επιβάλλει κάποιου είδους καραντίνα, κάλεσε τους Μεξικανούς να ενεργούν υπεύθυνα, να κρατούν αποστάσεις και να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής, καθώς οι περιπτώσεις κοροναϊού έχουν αυξηθεί σε ορισμένες πολιτείες της χώρας.

Το Μεξικό έχει μέχρι στιγμής καταγράψει περισσότερες από 906.000 περιπτώσεις λοιμώξεων και 90.300 θανάτους λόγω του Covid-19. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων και θανάτων θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος.
ν

 


Translate this post