Έκανε το εμβόλιο της Pfizer και 2 ώρες μετά πέθανε από καρδιακή προσβολή

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ένας 75χρονος άνδρας στο Ισραήλ πέθανε από καρδιακή προσβολή, δύο ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer για την Covid-19.

Πηγή: News Media

ν

ENAΣ 75χρονος άνδρας από το Beit Sheanan έπεσε νεκρός από καρδιακή προσβολή περίπου δύο ώρες μετά τον εμβολιασμό του κατά του νέου κορονοϊού το πρωί της Δευτέρας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Jerusalem Post, ο άντδας είχε βεβαρυμμένο ιατρικό μητρώο  και είχε υποφέρει από καρδιακές προσβολές και στο παρελθόν.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, Chezy Levy, διέταξε έρευνα για την εξιχνίαση του περιστατικού. «Μοιραζόμαστε τη θλίψη της οικογένειας», ανέφερε σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας εμβολιάστηκε περίπου στις 8:30 π.μ. Έμεινε στο ιατρικό κέντρο, όπως συνηθίζεται, για μικρό χρονικό διάστημα για να διασφαλιστεί ότι δεν θα είχε παρενέργειες. Όταν ένιωσε καλά, επέστρεψε στο σπίτι του.

Τα αρχικά ευρήματα δεν δείχνουν άμεση σχέση μεταξύ του θανάτου του άνδρα και του εμβολιασμού του, είπε ο Levy.

Όταν η Pfizer παρουσίασε τα δεδομένα ασφαλείας της στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων στις αρχές Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι δύο από τους συμμετέχοντες στις δοκιμές είχαν πεθάνει μετά τη λήψη του εμβολίου. Ένας από τους νεκρούς ήταν ανοσοκατεσταλμένος, που σημαίνει ότι η άμυνα του οργανισμού του ήταν εξαιρετικά χαμηλή.

«Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα στοιχεία, έξι από τους συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές της Pfizer πέθαναν, δύο από τους οποίους έχοντας λάβει το εμβόλιο και τέσσερις από την ομάδα ελέγχου», δήλωσε ο Δρ Uri Lerner, επιστημονικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού υγείας Midaat.

«Μετά από έρευνα σε βάθος, δεν βρέθηκε να υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του εμβολίου και των θανάτων», πρόσθεσε.
ν

ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

Από το απόγευμα της Δευτέρας, το Ισραήλ έχει εμβολιάσει 500.000 πολίτες με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer. Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι θα εμβολιαστεί επίσης το 80% του ιατρικού προσωπικού.

Επί του παρόντος, το Ισραήλ εμβολιάζει ιατρικό προσωπικό, άτομα άνω των 60 ετών και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Ελπίζει να ξεκινήσει τον εμβολιασμό των δασκάλων και του σχολικού προσωπικού αργότερα αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη.

Οι κύριες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στις δοκιμές των εμβολίων Pfizer και Moderna ήταν πόνος, πρήξιμο και ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης, ρίγη, κόπωση, πυρετός και πονοκέφαλοι. Αυτά τα συμπτώματα κρατούν συνήθως λίγες ώρες ή μέρες.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πιθανές μακροπρόθεσμες παρενέργειες, καθώς τα εμβόλια είναι ακόμη νέα. Ωστόσο, η πλειονότητα των αξιωματούχων της υγείας λένε ότι πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν θα προκαλέσουν μακροχρόνιες βλάβες.
ν

 


Translate this post