Νέα οξεία αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech (vid)

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ  | Ενημ. 17 Δεκ. 2020, 09:40

Posted by Youmagazine Staff

 

Δύο εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Αλάσκα νοσηλεύονται ύστερα από αντίδραση από το εμβόλιο της Pfizer.

Πηγή: News Media

ν

ΕΝΑΣ εργαζόμενος στο υγειονομικό τομέα, αυτή τη φορά στην Αλάσκα, έπεσε άρρωστος και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ύστερα από οξεία αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε μετά τη λήψη του εμβολίου BNT162b2, της Pfizer/BioNTech συμφερόντων Μπιλ Γκέιτς.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, πρόκειται για άτομο που δεν έχει ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων, ενώ δύο παρόμοιες υποθέσεις καταγράφηκαν και στη Βρετανία.

Ο ασθενής, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, υπέστη οξεία αλλεργική αντίδραση την Τρίτη και την Τετάρτη εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ο χώρος εργασίας ή η κατοικία του εργαζομένου δεν έχουν αποκαλυφθεί, ούτε επίσης έχουν δημοσιοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι «συνεργάζεται με τις τοπικές υγειονομικές αρχές» για να αξιολογήσει τις λεπτομέρειες της έκθεσης σχετικά με μια «πιθανή οξεία αλλεργική αντίδραση», δήλωσε η φαρμακευτική εταιρεία στο πρακτορείο RT την Τετάρτη, δεσμευόμενη να «παρακολουθεί στενά όλες τις αναφορές που υποδηλώνουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις μετά τον εμβολιασμό».

Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι «δεν εντοπίστηκαν σημάδια ανησυχίας για την ασφάλεια στις κλινικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της ένδειξης σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων που σχετίζονται με το εμβόλιο».

Αυτό σημαίνει ότι η Pfizer, προκειμένου να πάρει την έγκριση, απέκλεισε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου άτομα με αλλεργία, και γι’ αυτό δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, έτσι ώστε η αλλεργία να συμπεριληφθεί στις σχετικές μελέτες.
ν

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Και δεύτερος εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην Αλάσκα υπέστη την Τετάρτη, αλλεργική αντίδραση έπειτα από τη λήψη του εμβολίου της Pfizer.

Σύμφωνα με τη Daily Mail US, ο άνδρας που είναι μέλος του προσωπικού στο περιφερειακό νοσοκομείο Barltlett του Juneau της Αλάσκας, άρχισε να αισθάνεται πρήξιμο στα μάτια, ελαφριά κεφαλαλγία, ενώ ένιωθε να τον «γδέρνει» ο φάρυγγάς του.
ν

ν

Και όλα αυτά, όπως αναφέρει δήλωση του νοσοκομείου, δέκα λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συμπέραναν ότι δεν έπασχε από αναφυλακτικό σοκ και του χορήγησαν επινεφρίνη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου ο υγειονομικός πήρε εξιτήριο από τα επείγοντα περιστατικά καθώς τα συμπτώματα που είχε υποχώρησαν μέσα σε μια ώρα. Πάντως είναι άγνωστο εάν ο άνδρας είχε ιστορικό αλλεργιών είτε σε κάποιο φαγητό είτε σε κάποιο φάρμακο.
ν

ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για το περιβόητο εμβόλιο της Pfizer. Οι κατασκευαστές λένε ότι προστατεύει όποιον το κάνει από την Covid-19, δεν λένε όμως πόσο διαρκεί αυτή η προστασία – ένα μήνα, ένα εξάμηνο, ένα έτος, τρία χρόνια ή μια ολόκληρη ζωή;

Τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο.
ν

There’s a Lot We Don’t Know About Pfizer’s COVID Vaccine | VICE News
v

v

ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση των εργαζομένων στις ΗΠΑ ήταν παρόμοια με το αναφυλακτικό σοκ που υπέστησαν πολλοί εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε στις αρχές του μήνα.

Μια από τις εργαζόμενες είχε ιστορικό αλλεργίας στα αυγά και μια άλλη ήταν αλλεργική σε ορισμένα φάρμακα. Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επίσης «πιθανή αλλεργική αντίδραση» και σε έναν τρίτο λήπτη του εμβολίου, αν και το περιστατικό δεν περιγράφεται λεπτομερώς.

Ύστερα από αυτές τις αντιδράσεις, οι υγειονομικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προειδοποιήσει τα άτομα με ιστορικό «αναφυλαξίας σε εμβόλια, φάρμακα ή τροφές» να απέχουν από το εμβόλιο για την Covid-19 και απαιτούν οι σταθμοί που έχουν δημιουργηθεί για τη χορήγηση του εμβολίου να διαθέτουν «εξοπλισμό ανάνηψης».

Δηλαδή πρέπει να είναι εξοπλισμένες με σετ ανάνηψης πρώτων βοηθειών για να μην θρηνήσουμε θύματα.
ν

Alaska health worker has serious allergic reaction to Pfizer Covid-19 vaccine: NYT | CNBC Television
ν

ν

 


Translate this post