“Μην κάνετε το εμβόλιο της Pfizer αν είστε αλλεργικοί”

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Σύσταση του NHS της Βρετανίας, όταν δύο γιατροί, που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer, παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Μέλη του ιατρικού προσωπικού της Βρετανίας που έκαναν το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό, παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις. Πηγή: News Media

ν

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ της Βρετανίας (NHS) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποτρέπει όσους έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων από το να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, καθώς δύο γιατροί του NHS που έκαναν το εμβόλιο την Τρίτη παρουσίασαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Ο καθηγητής Stephen Powis, γενικός διευθυντής του NHS στην Αγγλία, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με τη μη χορήγηση του εμβολίου Covid-19 της Pfizer σε αλλεργικά άτομα.

Όπως συνηθίζεται στις περιπτώσεις νέων εμβολίων χωρίς ιστορικό αντιδράσεων, η MHRA ενημερώνει προληπτικά, ότι τα άτομα με σημαντικό ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων δεν πρέπει να πάρουν μέρος στον εμβολιασμό.

Ο καθηγητής Powis είπε ότι οι δύο γιατροί αναρρώνουν τώρα κανονικά. Ωστόσο, για ένα διάστημα δεν θα μπορούν να προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες.

Για να μην αποδεκατιστεί, λοιπόν, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσε το προσωπικό όλων των νοσοκομείων, γιατρούς και νοσηλευτές, όσο και ασθενείς που έχουν ιστορικό αλλεργικών αντιδράσεων να μην κάνουνν το εμβόλιο.

Από την πλευρά της, η δρ June Raine, η επικεφαλής του MHRA, δήλωσε σε κοινή επιτροπή ακρόασης σήμερα ότι η «επαγρύπνηση σε πραγματικό χρόνο» θα συνεχιστεί καθώς πρόκειται να αρχίσει ο μαζικός εμβολιασμός των Βρετανών.
ν

 


Translate this post