Τα Κίτρινα Γιλέκα είναι ασταμάτητα – Ζωντανή μετάδοση

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Για ένα ακόμη συνεχόμενο Σάββατο, τα Κίτρινα Γιλέκα κατεβαίνουν στους δρόμους της Γαλλίας κατά της παγκοσμιοποίησης, της φτώχειας και του Εμμανουέλ Μακρόν.

ν

ΑΝΤΙ να σβήσει και να ξεθυμάνει, το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έγινε με το νέο έτος πιο μεγάλο και πιο ισχυρό, σκορπίζοντας φόβο και ανατριχίλα στις ράχες της πλουτοκρατίας και των φιλοευρωπαϊστών, που βλέπουν το λαϊκό τσουνάμι να έρχεται καταπάνω τους, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτε. Και είναι βέβαιο ότι στις ευρωεκλογές το Μάιο θα συντριβούν.
Στην «Ενωμένη» Ευρώπη το οικονομικό και πολιτισμικό χάσμα αντί να κλείσει, μεγάλωσε, και μεγαλώνει ακόμη περισσότερο κάθε μέρα που περνά. Η ευρωπαϊκή ελίτ, οι βολεμένοι μεγαλοαστοί, οι μεγαλοαπατεώνες και οι τραπεζίτες που έχουν ως μόνο θεό την παγκοσμιοποίηση, πιστεύουν, μέσα στη γυάλινη σφαίρα που ζουν, πως με το να φτιάξουν μια ομάδα γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες και να ταΐζουν με παχυλούς μισθούς ευρωβουλευτές-παράσιτα και όργανα του Βερολίνου, έλυσαν τα προβλήματα και η Ευρώπη βαδίζει στο δρόμο της προόδου και της ευτυχίας.
Αυτός όμως ο «μαλακός ολοκληρωτισμός» δεν πρόκειται να περάσει. Το αποδεικνύει το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων. Οι αγνοημένοι και οι περιθωριακοί, οι σύγχρονοι Misérables, κατεβαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν.
ν

Yellow Vest protest in Paris: Act 11 – Ζωντανή μετάδοση
ν

ν

 


Translate this post