Διαδηλώσεις και στο Βέλγιο από τα Κίτρινα Γιλέκα (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων έκανε την εμφάνισή του και στις Βρυξέλλες, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές όλων των ηλικιών έκαναν πορεία προς το ευρωπαϊκό τετράγωνο των Βρυξελλών.

ν

ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία των Βρυξελλών, καθώς το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων εξαπλώνεται και στη βελγική πρωτεύουσα.
«Ήρθα σήμερα εδώ για να διαδηλώσω ειρηνικά. Όλοι ήρθαν για να διαδηλώσουν ειρηνικά και μας συνέλαβαν χωρίς λόγο. Είναι σκάνδαλο. Δεν βρισκόμαστε στη Συρία ή τη Βόρεια Κορέα ή την Κούβα. Αυτό συμβαίνει στις Βρυξέλλες, την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Είναι ντροπή, πραγματικά ντροπή», ανέφερε ένας διαδηλωτής.
Ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όταν δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών.
«Οι πολιτικές της κυβέρνηση επηρεάζουν τους φτωχότερους, αυτοί που έχουν περισσότερα χρήματα γίνονται πλουσιότεροι και τώρα εμείς οι πολίτες του Βελγίου δίνουμε μάχη για να επιβιώσουμε μέχρι το τέλος του μήνα, γιατί μπαίνουν πάντα νέοι φόροι», τόνισε ένας άλλος διαδηλωτής.
Τα Κίτρινα Γιλέκα των Βρυξελλών διαδήλωσαν με το σύνθημα Liberté d’expression (μτφ. Ελευθερία έκφρασης). Οι διαδηλωτές στέκονται μπροστά στην αστυνομία, ενώ κάποιες στιγμές η ένταση αυξάνει. 
Πριν την έναρξη της διαδήλωσης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 70 ατόμων, που σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της περιοχής έγιναν μετά από προληπτικούς ελέγχους.

ν

ν

 


Translate this post