Κινέζικη Αστρολογία: Τα ζώδια που δεν ταιριάζουν – β΄ μέρος

Κατηγορία Κινεζική αστρολογία, Σχέσεις & Σεξ

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Συγκρουόμενες συμβατότητες, β΄ μέρος

Οι υπόλοιπες ασύμβατες ενώσεις του κινέζικου ζωδιακού, όπου προκαλούνται σοβαρές συγκρούσεις εξαιτίας της έμφυτης τάσης των ζωδίων.

ν

ΕΚΤΟΣ από τα αντίπαλα και εχθρικά ζευγάρια που αναφέρθηκαν στο α΄ μέρος αυτού του τμήματος, υπάρχουν και άλλες ενώσεις όπου προκαλούνται σοβαρές συγκρούσεις εξαιτίας της έμφυτης τάσης των ζωδίων.
Όλα τα άτομα, ανάλογα με το ετήσιο ζώδιο στο οποίο ανήκουν, τείνουν να εμφανίσουν ειδικές μορφές συμπεριφοράς, ιδιαίτερα σε σχέση με το πώς ανταποκρίνονται και αντιδρούν στους άλλους. Αυτή η εσωτερική φύση είναι συχνά η αιτία της σύγκρουσης μεταξύ των ασύμβατων συντρόφων. Ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει πεποιθήσεις, δεν μπορεί όμως να αλλάξει χαρακτήρα.
Παρ’ όλα αυτά, ο αναγνώστης αυτού του αφιερώματος στις σχέσεις των ζωδίων της κινέζικης αστρολογίας, πρέπει να κατανοήσει ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά των ατόμων, συχνά υπερτονίζονται ή μειώνονται από την επίδραση των στοιχείων και την ώρα γέννησης.
Σημειώστε επίσης ότι οι ασυμβατότητες μεταξύ συγκρουόμενων ζωδίων εμφανίζονται και γίνονται φανερές μόνο όταν υπάρχει στενή σχέση, όπως ο γάμος ή στενή επαγγελματική συνεργασία. Οι ασυμβατότητες δεν εμποδίζουν τα άτομα να γίνουν καλοί φίλοι. Αυτό γιατί οι καλοί φίλοι δεν ζουν ούτε εργάζονται μαζί.
ν

ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ – Β΄ ΜΕΡΟΣ


ν

ΤΙΓΡΗΣ/ΤΙΓΡΗΣ
Όχι, όχι, όχι! Εξαντλητικό!

Αν και οι Τίγρεις είναι σαν γατούλες, που όταν τις χαϊδεύεις γουργουρίζουν, όταν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους αποδυναμώνονται αμοιβαία, ανταγωνιζόμενοι συνεχώς και μη ξέροντας πότε πρέπει να χαλαρώσουν.
Οι Τίγρεις είναι άτομα σκληρά και δεν καταλαβαίνουν πότε ο σύντροφός τους χρειάζεται στήριξη. H αναισθησία τους αυτή δημιουργεί προβλήματα. Όταν είναι μαζί, όλα τα καλά στοιχεία (γενναιοδωρία, χιούμορ) πηγαίνουν περίπατο. H σχέση μπορεί να προκόψει μόνο αν ο ένας υποχωρήσει.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΛΑΓΟΣ
Σύγκρουση τρόπων και αξιών

Δύο διαφορετικές προσωπικότητες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Είναι απίθανο να δημιουργηθεί έλξη μεταξύ τους από την αρχή. O Τίγρης είναι μαχητικός, ο Λαγός διπλωμάτης. O εκλεπτυσμένος Λαγός βρίσκει τον Τίγρη σκληρό και άξεστο.
Σε μια σχέση, ο Τίγρης υποτιμά τον ήπιο Λαγό, αλλά είναι αυτός που κατευθύνει τον Τίγρη. Ένας γάμος μεταξύ τους θα καταλήξει σε αδιέξοδο. Μπορούν να γίνουν όμως καλοί φίλοι, αρκεί να μην ζουν μαζί ή να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο ή διαμέρισμα.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΦΙΔΙ
Άσχημο και για τους δύο. Χωρίστε!

Αν ένας άνδρας Τίγρης ενωνόταν με γυναίκα Φίδι θα μπορούσε να τρελαθεί από την απογοήτευση και την οργή! Καλύτερα να αποφύγουν ο ένας τον άλλον και να μην κυνηγούν χαμένες υποθέσεις. Δεν έχουν έλξη μεταξύ τους.
Στη σχέση, ο ένας βγάζει στον άλλον τον χειρότερο εαυτό του. O Τίγρης είναι ανοιχτός και ευθύς, ενώ το Φίδι είναι μυστικοπαθές και κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Όταν έρχονται κοντά, δημιουργείται σύγκρουση και στο τέλος απλώς θα βλάψουν ο ένας τον άλλον.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Άσχημο, χειροτερεύει συνέχεια…

Μια μονόπλευρη σχέση, όπου το ένα άτομο συνεχώς καταπιέζεται και τρομοκρατείται από το άλλο. Επειδή το έξυπνο Πρόβατο δεν γίνεται χαλί για να το πατήσει κανείς, δεν αντέχει τον μανιασμένο και υπερβολικά εγωιστή Τίγρη. 
Σε μια ένωση μεταξύ τους, το ήπιο και υποχωρητικό Πρόβατο θα βρίσκει υπερβολικά δύσκολο να ζήσει με τον βίαιο Τίγρη. Αν και το Πρόβατο μειώνει τις εντάσεις, η δύναμη του Τίγρη θα το εξαντλήσει και η υπομονή και η ανεκτικότητά του σύντομα θα εξαφανιστούν.

 

ΤΙΓΡΗΣ/ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Μπορεί να λειτουργήσει, αλλά με σκληρή εργασία

Κλασικό παράδειγμα σύγκρουσης προσωπικοτήτων. Και οι δύο είναι κυριαρχικοί και ισχυρογνώμονες. Και οι δύο κρατούν κακία και δεν ξεχνούν την ταπείνωση. O Πετεινός είναι τελειοθηρικός και γκρινιάρης, ο Τίγρης ανεξάρτητος.
Στη σχέση, ο Πετεινός θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει και ο Τίγρης δεν θα το δεχτεί εύκολα. Αν όμως ο Πετεινός γίνει πιο συμβιβαστικός και ο Τίγρης λιγότερο επαναστατικός, η σχέση μπορεί να λειτουργήσει, μέχρι τελικά να φύγει ο Τίγρης…

 

ΛΑΓΟΣ/ΑΛΟΓΟ
Καταστροφική! Φύγετε αμέσως!

Στον Λαγό αρέσει η σπιτική ζωή και ενοχλείται επειδή το Άλογο δεν μπορεί να προσαρμοστεί σ’ αυτή. Στο Άλογο αρέσουν οι περιπέτειες και οι αλλαγές. Γι’ αυτό και θεωρεί τον Λαγό αδρανή και βγάζει μια πύρινη προσωπικότητα για να τον αφυπνίσει.
Τα νεύρα ανάβουν, δημιουργούνται απογοητεύσεις, ενώ οι παρανοήσεις είναι άπειρες. Τα ζώδια αυτά δεν μπορούν να συνεννοηθούν. H ασυμφωνία μεταξύ τους είναι τόσο φανερή, ώστε βγάζει μάτι! Δεν μπορούν ούτε να ζήσουν ούτε να εργαστούν φιλικά μαζί. Μια αταίριαστη ένωση που δεν θα έπρεπε να λάβει χώρα καθόλου.

 

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ/ΛΑΓΟΣ
Μη ευνοϊκή, μονόπλευρη σχέση

O Λαγός ξεμυαλίζεται απ’ τον Δράκοντα, θεωρώντας την συνεργασία τους σαν κάτι πολύ μεγάλο. O Δράκοντας όμως είναι πολύ ανυπόμονος και παίρνει γρήγορες αποφάσεις, πράγμα που δημιουργεί σύγχυση και νεκρώνει την άποψη του Λαγού.
Συνήθως ο Λαγός εξιδανικεύει τον Δράκοντα, γρήγορα όμως αυτό που πίστευε ως φανταστικό ταίριασμα αποδεικνύεται θλιβερή παρανόηση. Ακόμη κι αν ο Λαγός δαμάσει το πνεύμα του Δράκοντα, η νίκη θα είναι μάταιη, γιατί θα έχει καταπιεστεί η ζωτικότητα του Δράκοντα.

 

ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ/ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
Οι φιλονικίες αφθονούν! Σταματήστε!

Οι Δράκοντες είναι αποφασιστικοί και θαρραλέοι. Ορμούν χωρίς περίσκεψη και το ίδιο συμβαίνει και στην ερωτική τους ζωή! Στην αρχή θα υπάρξει άμεση έλξη, αλλά σαν ζευγάρι θα δυσκολευτούν να ζήσουν μαζί.
Οι Δράκοντες δεν είναι διπλωμάτες, έχουν ισχυρό εγωισμό και επομένως οι καβγάδες και οι διαφωνίες θα αφθονούν. Ωστόσο, επειδή δεν δέχονται την ήττα, θα κάνουν μια ειλικρινή προσπάθεια να φτιάξουν κάτι μαζί, αρκεί ένας από τους δύο να γίνει αποδεκτός ως αρχηγός.

 

ΦΙΔΙ/ΦΙΔΙ
Πάθος, σύγχυση και ζήλια

Πώς μπορούν δύο Φίδια να μείνουν πιστά μεταξύ τους; Πώς μπορεί μια σχέση ανάμεσα σε αυτά τα δύο γοητευτικά και συχνά υπερβολικά ερωτικά άτομα να μην έχει υποψίες και ζήλιες; Τα Φίδια είναι αληθινοί φυσικοί γητευτές και συχνά βρίσκουν υπερβολικά ελκυστικό τον άλλον και επίσης μπορούν να εργαστούν μαζί, επειδή και οι δύο είναι ήρεμοι και έξυπνοι στρατηγοί και δεν αργούν να δουν και να εκτιμήσουν αυτές τις ιδιότητες στον άλλον. Όμως…
Η ίδια η φύση τους που τους φέρνει κοντά, μπορεί να κάνει την καρδιά τους να ραγίσει. Είτε με κάποιο ερωτικό τρίγωνο είτε με κάποιο τρίτο πρόσωπο που θα τρυπώσει στην ερωτική φωλιά τους! Υπάρχει και η περίπτωση ο ένας να φθονήσει τον άλλον λόγω της κοινωνικής ή επαγγελματικής επιτυχίας, ή της επιτυχίας στο αντίθετο φύλο!.
Όταν τα πράγματα γίνουν πολύ δύσκολα, απλώς θα γλιστρήσουν αθόρυβα μακριά…

 

ΦΙΔΙ/ΣΚΥΛΟΣ
Τέτοια ασυμμετρία, που δεν αξίζει τον κόπο

Επιφανειακά οι χαρακτήρες τους φαίνεται ότι ταιριάζουν υπερβολικά. Στην πραγματικότητα όμως το Φίδι είναι φιλόδοξο και πρακτικό, κάτι που ο Σκύλος δεν μπορεί να κατανοήσει ή να υποστηρίξει. O Σκύλος είναι πιστός, απλοϊκός και ευθύς· το Φίδι πονηρό.
Στη σχέση, το Φίδι μπορεί να ξεγελάσει τον Σκύλο, χωρίς αυτός να το πάρει είδηση, αυτός όμως δεν μπορεί να διεγείρει και να γοητεύσει για πολύ το Φίδι. Αν και είναι και οι δύο ανεκτικοί, δεν είναι μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού. Κάθε σχέση πάντως ελέγχεται ολοκληρωτικά από το Φίδι.

 

ΑΛΟΓΟ/ΑΛΟΓΟ
Στιγμιαία έλξη που δεν διαρκεί

H φύση του Αλόγου είναι παρορμητική και επαναστατική. Δύο Άλογα με την ίδια στάση θα δημιουργήσουν προβλήματα, αφού κανένα δεν είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη της σχέσης. H έλξη γρήγορα μαραίνεται.
Στην αρχή, το αμοιβαίο πνεύμα της περιπέτειας και η αγάπη για τα ταξίδια θα τους φέρουν κοντά. Αυτή θα είναι μια ευχάριστη περίοδος. Όταν όμως αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα της δουλειάς και της ανάληψης ευθυνών θα αρχίσουν τα προβλήματα.

 

ΑΛΟΓΟ/ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Δεν αξίζει τα προβλήματα…

Υπάρχει τόση παρανόηση μεταξύ τους που φέρνει δυστυχία. Το Άλογο είναι καταδεκτικό και διπλωματικό, ενώ ο Πετεινός τελειοθηρικός και ευθυνόφοβος. Και τα δύο μέρη υποφέρουν από την έλλειψη επικοινωνίας.
Το Άλογο θέλει να κυριαρχήσει, αλλά ο Πετεινός είναι αδύνατο να υποταχτεί. Έτσι, δημιουργείται μια αδιέξοδη κατάσταση, γεμάτη δυσκολίες. Σε μια σχέση το Άλογο θα εξαντληθεί γρήγορα και ο φοβερός Πετεινός σύντομα θα έχει το πάνω χέρι.

 

ΠΙΘΗΚΟΣ/ΣΚΥΛΟΣ
Ένα ταίριασμα της Κόλασης!

Δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, γιατί έχουν εντελώς διαφορετικές αξίες ζωής. O ηθικός Σκύλος δεν μπορεί να ανεχτεί την έλλειψη ειλικρίνειας του Πιθήκου και θα τη θεωρεί σαν βασική ατιμία, που είναι εντελώς ανάρμοστη και απαράδεκτη.
Εάν ερωτευθούν, η αρχική έλξη και ο έρωτας θα μετατραπούν σύντομα σε έντονη δυσαρέσκεια και πικρία. Ο Πίθηκος θα χάσει την υπομονή του με τη στάση του Σκύλου για ορθότητα και θα αρχίσει να πικραίνεται με τα σχόλια και τις επικρίσεις που κάνει ο Σκύλος. Επειδή θα γνωρίζονται μεταξύ τους, θα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση και ο σεβασμός θα απουσιάζει πλήρως. Αν συνεχίσουν η ένωση θα είναι υποκριτική.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Ο ένας ρουφάει την ενέργεια του άλλου

Δεν υπάρχει χειρότερη σχέση από αυτή, καθώς ο ένας παρανοεί τελείως τον άλλον. O δικτατορικός Πετεινός θα θελήσει να εκμεταλλευτεί το φαινομενικά ανεκτικό Πρόβατο, που όμως αντιδρά με παθητική αντίσταση!
Στη μεταξύ τους σχέση επικρατούν η καχυποψία και η γκρίνια, σε τέτοιο βαθμό που εξαντλούν το ζευγάρι. Παίζουν και οι δύο το ανόητο παιχνίδι της αντοχής, ενώ σαμποτάρει ο ένας τις προσπάθειες του άλλου. Μπορούν όμως να γίνουν δύο καλοί φίλοι, αν δεν μοιράζονται τον ίδιο χώρο ή δεν δουλεύουν μαζί.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΠΙΘΗΚΟΣ
Ψυχρή και άδεια… προσπεράστε

Είναι απίθανο να υπάρξει αρκετή έλξη μεταξύ τους. O ξεροκέφαλος Πετεινός απογοητεύει τον έξυπνο και εύστροφο Πίθηκο. O Πετεινός είναι υλιστής, ο Πίθηκος ονειροπόλος. Έτσι, δεν χαίρεται ο ένας τη συντροφιά του άλλου.
Α ν θα κρατήσει ένας γάμος μεταξύ τους, εξαρτάται από τους υπόλοιπους παράγοντες του ωροσκοπίου. Γενικά, μια τέτοια ένωση θα παραπαίει έντονα, καθώς καμιά πλευρά δεν κυριαρχεί και καμιά δεν πρόκειται να υποχωρήσει.

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΠΕΤΕΙΝΟΣ
Ασκούν κριτική ο ένας στον άλλο…

H ομοιότητα των στοιχείων υποδηλώνει μια θαυμάσια ένωση. Όμως ο Πετεινός είναι εγωκεντρικός και ισχυρογνώμων και ενώ κάνει κριτική, δεν δέχεται ο ίδιος εύκολα την κριτική. Έτσι, οι ιδιότητες που θα μπορούσαν να τους κάνουν ένα θαυμάσιο ζευγάρι, λειτουργούν εναντίον τους.
Στον πρώτο γάμο, όπου η κάθε πλευρά δεν έχει μάθει ακόμη τις αρετές της ανεκτικότητας, της υποχωρητικότητας και της διπλωματίας, η ένωση θα είναι καταστροφική. Υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας κατά τη δεύτερη προσπάθεια για γάμο…

 

ΠΕΤΕΙΝΟΣ/ΣΚΥΛΟΣ
Μια ένωση που είναι καλύτερα να διαλυθεί…

Μιλούν μεταξύ τους, αλλά δεν επικοινωνούν. Μοιράζονται τις ίδιες υψηλές ιδέες, αλλά δεν ακούει ο ένας τον άλλον. Σε μια σχέση ο Σκύλος θα απογοητευθεί, όχι επειδή ο Πετεινός είναι ανέντιμος, αλλά επειδή ο Σκύλος ονειροβατεί…
Μια τέτοια ένωση ενεργοποιεί τον Πετεινό και αποδυναμώνει τον Σκύλο. O Σκύλος είναι πεσιμιστής, ο Πετεινός ρεαλιστής, κι αυτό ενοχλεί τον Σκύλο. Καλύτερα, λοιπόν, να αποφευχθεί, παρά η επιτυχία της να εξαρτάται από τον αποδυναμωμένο Σκύλο.

 

ΣΚΥΛΟΣ/ΠΡΟΒΑΤΟ
Εντελώς ακατάλληλοι μεταξύ τους

Μια ένωση, όπου το ένα μέρος εξαρτάται πλήρως από το άλλο. Σύντομα ωστόσο ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν τίποτε το κοινό. Επειδή ο Σκύλος είναι από τη φύση του άτομο της οικογένειας, δεν θα φύγει αμέσως, κι έτσι σαν ζευγάρι θα είναι και οι δύο δυστυχισμένοι.
Το φαινομενικά εύθραυστο Πρόβατο φέρνει στην επιφάνεια τον προστατευτισμό του Σκύλου. Στη συνέχεια, όμως, το Πρόβατο εκμεταλλεύεται την καλοσύνη του Σκύλου, πράγμα που εκνευρίζει και πικραίνει τον Σκύλο, ο οποίος τελικά θα σηκωθεί και θα φύγει.

 

ΣΚΥΛΟΣ/ΣΚΥΛΟΣ
Μια σκοτεινή ένωση… Διακόψτε την!

Σε ένα γάμο θα υπάρχει συνεχής αγώνας για κυριαρχία ανάμεσα σε δύο Σκύλους. Βγάζουν ο ένας την άσχημη φύση του άλλου. Θα τσακώνονται και θα διαφωνούν συνεχώς.
Δεν είναι πιστοί, ούτε υποστηρίζει ο ένας τον άλλον. Ένας γάμος μεταξύ τους, αποδυναμώνει και τους δύο. H εχθρότητα που νιώθουν εμποδίζει τη λογική σκέψη και καθώς ο ένας δεν εκτιμά τον άλλον, θα γκρινιάζουν από το πρωί έως το βράδυ. Η σκοτεινή αυτή ένωση είναι καλύτερα να διακοπεί.
ν

ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΗΣ 1900-2055


ν

Επιστροφή στα περιεχόμενα >

ν

© 2019 Youmagazine.gr

 


Translate this post