Αρχέτυπα γυναικών: ποια θεά κρύβετε μέσα σας;

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Από την Γεωργία Μεταξά

 

H αρχαία ελληνική παράδοση αναφέρει ότι αν, εμείς οι γυναίκες, δεν έρθουμε σε επαφή με το αρχέτυπο της θεάς που κρύβεται μέσα μας, δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή σε όλη την έντασή της.

• Από τη στιγμή όμως που το αρχέτυπο αρχίζει να εκφράζεται, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα και σημαντικά πράγματα στη ζωή μας.

Σάντρο Μποτιτσέλι: Η γέννηση της Αφροδίτης (1486). Παλάτσο Ουφίτσι, Φλωρεντία.
v
ΟΛΕΣ οι γυναίκες κρύβουν μια θεά μέσα τους. Διαβάστε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθεμιάς από αυτές και βρείτε την ιδιαίτερη ερωτική φύση σας, ανακαλύπτοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία της αισθηματικής σας ζωής.
Στις μέρες μας, αναζητάμε το αρχέτυπο που μας εκφράζει στις διασημότητες, αλλά είναι τελείως διαφορετικό να το ανακαλύψουμε μέσα μας. Τα αρχέτυπα είναι μέρος της δύναμης που μας δημιούργησε και παράλληλα το υλικό από το οποίο αποτελούνται τα όνειρά μας. Πάνω σε αυτά βασίζονται όλοι οι μύθοι και οι παραδόσεις μας.
Τα αρχέτυπα που εμφανίζονται μέσα στις ιστορίες της μυθολογίας αποτελούν τη βάση για να καταλάβουμε από πού ερχόμαστε και πώς να πορευτούμε. Από αυτές τις πηγές αρχέγονης δύναμης, παραθέτουμε δώδεκα πρότυπα από τα οποία μια γυναίκα μπορεί να εντοπίσει εκείνο που είναι πιο κοντά στην ψυχολογία της. Τα αρχέτυπα εκφράζουν ιδιαιτερότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά που θα σας βοηθήσουν να επανασυνδεθείτε με τη θηλυκή σας ουσία.
Δείτε τα γυναικεία αρχέτυπα και επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο, κάνοντας κλικ στη φωτογραφία.
v

ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

i
Δήμητρα Άρτεμις Καλυψώ Σελήνη Μήδεια Εστία
I
Αφροδίτη Ηώ (Αυγή) Αθηνά Αρμονία Ήρα Λιλίθ

 

ν

© 2017 Youmagazine.gr

 


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Translate this post