ΒΙΝΤΕΟ: Το πόρισμα των ιατροδικαστών για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Κατηγορία Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στο πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς αποκαλύπτεται ο μαρτυρικός θάνατος των δυο παιδιών.

Στη Ρούλα Πισπιρίγκου αποδίδονται τώρα και οι θάνατοι κατόπιν ασφυξίας της 6 μηνών Ίριδας και της 3,5 ετών Μαλένας. Image: YouTube / Facebook

v

ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ που συνέταξαν οι έμπειροι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια ο βίαιος μηχανισμός θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Όσον αφορά στη Μαλένα, οι εκδορές που είχε μύτη της, φανερώνουν πως κάποιος της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του, με αποτέλεσμα τον ασφυκτικό της θάνατο.

Στην περίπτωση της Ίριδας, οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν κακώσεις στο στόμα της ενώ ακόμη ζούσε, ενώ το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της έφερε μεγάλη ποσότητα αίματος, όπως αναφέρει το newsit.gr
ν

ν

Το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τα συμπεράσματα του πορίσματος

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτιών θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου.

»Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα:

»Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών.

«Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεως Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων προήρθε από έλλειψη οξυγόνου

Σύμφωνα με όσα έχουν περιλαμβάνει το πόρισμά των 15 και πλέον σελίδων, οι ιατροδικαστές μιλούν για εγκληματική ενέργεια. Τα δύο παιδιά δολοφονήθηκαν και μένει να αποδειχθεί από ποιον έγινε η πράξη.

Στην περίπτωση της Ίριδας το «κλειδί» ήταν το περιβόητο πανάκι. Και αυτό γιατί το αίμα και τα άλλα υγρά όπως αποδείχτηκε από τις εξετάσεις των δύο ιατροδικαστών δεν προέρχονταν από τους πνεύμονες, καθώς θα βρίσκονταν υπολείμματα στην τραχεία, αλλά από πληγή στο στόμα του μόλις 6 μηνών μωρού.

Αυτό σημαίνει ότι το πανάκι χρησιμοποιήθηκε ως όπλο για τον θάνατο του βρέφους.

Στην περίπτωση της Μαλένας η ασφυξία προκάλεσε ηπατική βλάβη (και όχι ανεπάρκεια όπως είχε λανθασμένα διαγνώσει η ιατροδικαστής κ. Τσάκωνα).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής Tlive από τη δεύτερη ιστοπαθολογική εξέταση που έγινε και στα δύο παιδιά, υπήρξαν ευρήματα ενδεικτικά υποξίας, έλλειψης δηλαδή οξυγόνου. Για κάποιο λόγο δηλαδή και στα δύο κοριτσάκια υπήρχε έλλειψη οξυγόνου που τους στέρησε τη ζωή.

Στην περίπτωση της Μαλένας χρησιμοποιήθηκε από τον νέο παθολογοανατόμο κ. Χρήστο Ευτυχιάδη το υλικό του κ. Αγαπητού, του πρώτου καθηγητή που έκανε την πρώτη ιστοπαθολογική εξέταση.

Τα ευρήματα λοιπόν για το συκώτι της Μαλένας δείχνουν ότι παραμένει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, όπως είχε δώσει ως εύρημα ο κ. Αγαπητός αλλά δεν μπορεί να αποδοθεί η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων σε ηπατική ανεπάρκεια. Η εκφύλιση αυτή δείχνει παρατεταμένη υποξία, άρα πνιγμό.

Σύμφωνα με το πόρισμα άλλος είναι ο μηχανισμός θανάτου για την Ίριδα και άλλος για τη Μαλένα. Δηλαδή με το πανάκι η Ίριδα με το χέρι η Μαλένα.

Με απλά λόγια, τα δύο παιδιά πέθαναν από ασφυξία, αλλά διαφέρει ο μηχανισμός θανάτου. Στην περίπτωση της Μαλένας κάποιο χέρι της έφραξε τις αεροφόρους οδούς, στην περίπτωση της Ίριδας ο πνιγμός έγινε με το περίφημο πανάκι.
ν

Επιβεβαιώθηκε ο ασφυκτικός θάνατος στα δύο παιδιά | TVmax
ν

ν

Όπως επισημαίνεται, για να πεθάνει ένα παιδί από ασφυξία χρειάζεται απόφραξη των αεροφόρων οδών για τουλάχιστον εξήντα δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει πως όποιος αφαίρεσε τη ζωή από τα δύο παιδιά είχε εξήντα φορές την ευκαιρία να το ξανασκεφτεί και να κάνει πίσω. Μόνο ένα άτομο με ψυχή τέρατος θα μπορούσε να διαπράξει ένα τέτοιο έγκλημα.

ν

Τα τρία άτυχα παιδιά από την Πάτρα: Μαλένα, Ίριδα και Τζωρτζίνα. Υπήρξαν θύματα του αβυσσαλέου μίσους των γονιών τους. Image: YouTube / Facebook

ν

Οι θάνατοι των τριών παιδιών

  • Πρώτος ήταν ο θάνατος της Μαλένας. Το 3 ετών και 5 μηνών κοριτσάκι πέθανε το Σάββατο 13 Απριλίου του 2019 στο «Παίδων», όπου εισήχθη με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο. Οι θεράποντες ιατροί της Μαλένας εκτιμούσαν τότε ότι η ασθένειά της ήταν απόλυτα ιάσιμη και πως το παιδί θα επέστρεφε σύντομα στο σπίτι του στην Πάτρα.

  • Ακολούθησε το μικρότερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, η 6 μηνών Ίριδα, η οποία πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021. Βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα. Στο σπίτι ήταν η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδελφή της Δήμητρα. Υπάρχουν αντιφάσεις των δύο γυναικών τόσο για την ώρα εύρεσης του νεκρού βρέφους, όσο και για το ποιος το βρήκε νεκρό.

  • Το τρίτο παιδί, η 9χρονη Τζωρτζίνα, πέθανε με βασανιστικό θάνατο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022. Εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών, κατόπιν πίεσης από το γραφείο του Δημάρχου Πατρών, ενώ ήταν απολύτως υγιής. Μέσα στο νοσοκομείο έπαθε καρδιακή ανακοπή ακαθόριστης αιτιολογίας. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο, για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιριού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας». Δολοφονήθηκε με καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη την οποία της χορήγησε –σύμφωνα με το κατηγορητήριο‒ η μητέρα της.

Πιθανό κίνητρο. Υπάρχει υποψία ότι η Τζωρτζίνα είχε αντιληφθεί ποιος δολοφόνησε τη μικρή αδελφούλα της, την Ίριδα, και τη σκότωσαν για να μην αποκαλύψει τι είχε δει.

Ποιος βοήθησε την Ρούλα;

Φαίνεται πως και στην Τζωρτζίνα έγινε προσπάθεια πνιγμού, η οποία όμως δεν ήταν πετυχημένη, καθώς οι γιατροί επανέφεραν το κοριτσάκι αλλά με μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο. Παρ’ όλο που ήταν πλέον ακίνδυνο, η μητέρα του, μη θέλοντας να μεγαλώσει ένα τετραπληγικό παιδί, ζήτησε βοήθεια από κάποιον «του χώρου» που ανέλαβε να της προμηθεύσει κεταμίνη για να το ξεφορτωθεί, προβάλλοντας πιθανώς κάποια «ανθρωπιστική» δικαιολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα πλέον για τα άλλα δύο παιδιά είναι η σύνταξη του διαβιβαστικού από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών Αθήνας που χειρίζονται την υπόθεση και η αποστολή του στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφανθεί αν χρειάζεται ή όχι να ασκηθούν νέες διώξεις και αν ναι, κατά ποίων προσώπων.
ν

Πάτρα: Οι λεπτομέρειες του πορίσματος της ασφυξίας – Πώς αποδομούνται οι ισχυρισμοί της κατηγορούμενης | ereportaz TV
ν

ν

 


Translate this post