Ζευγάρι Πάτρας: Σκότωσαν τη σπιτονοικοκυρά τους για 200.000 ευρώ; (video)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα, Κοινωνία

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου σκότωσε τα παιδιά της. Μήπως το ζευγάρι σκότωσε τη σπιτονοικοκυρά για να της πάρουν 200.000 ευρώ από πώληση σπιτιού;

Το ζευγάρι της Πάτρας. Σκότωσαν άραγε τη σπιτονοικοκυρά τους για 200.000 ευρώ; Image: Facebook

ν

ΘΡΙΛΕΡ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ έχει γίνει η υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της Πάτρας, καθώς σε αυτούς προστίθεται και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού, του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την υπόθεση της Πάτρας και το θάνατο των 3 παιδιών, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος πέταξε μια νέα «βόμβα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «έχω δύο πληροφορίες».

«Η μια πληροφορία είναι πως 2,5 μήνες πριν τον θάνατό της, πωλήθηκε ένα διαμέρισμα περίπου 200.000 ευρώ σε κάποιο άλλο σημείο στην Πάτρα και όχι εκεί που έμεναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης», είπε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος, ο οποίος, αφού ανέφερε πως ο Μάνος Δασκαλάκης είχε πληρεξούσιο της σπιτονοικοκυράς για οικονομικές συναλλαγές, διερωτήθηκε:

«Πού πήγαν τα 200.000 ευρώ από την πώληση ακινήτου της σπιτονοικοκυράς

Είναι γεγονός ότι το ζεύγος Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης δεν είχαν σταθερή εργασία και έκαναν διάφορες δουλειές του ποδαριού.

«Πού πήγαν αυτά τα χρήματα από την πώληση του ακινήτου; Πρέπει να διερευνηθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος ε.α.

Η δεύτερη πληροφορία είναι πως «υπάρχει μακρινή συγγένεια της σπιτονοικοκυράς και της Ρούλας, από τον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας».
ν

Πάτρα – Κατερινόπουλος: Πού πήγαν οι 200.000 € από πώληση ακινήτου της σπιτονοικοκυράς; | The Caller
ν

ν

Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη για τον –μαρτυρικό όπως απεδείχθη– θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, και από την αστυνομία εξετάζονται τώρα οι αιτίες θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι από την Πάτρα «έχασε» την 9χρονη Τζωρτζίνα τον Ιανουάριο του 2022, ενώ είχαν προηγηθεί οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με αναλυτές, και στις τρεις περιπτώσεις, η κατάσταση της υγείας των κοριτσιών δεν προμήνυε ότι αυτά θα καταλήξουν, με τους γιατρούς σε κάθε περίπτωση να δηλώνουν αρχικά την αισιοδοξία τους, όσο και την έκπληξή τους για το μοιραίο αποτέλεσμα.
ν

Το βλέμμα του τέρατος. Πηγή: Twitter
ν

Ο πρώτος θάνατος. Το πρώτο κοριτσάκι που πέθανε ήταν η Μαλένα. Το 3 ετών και 8 μηνών κοριτσάκι πέθανε στις 13 Απριλίου του 2019 στο «Παίδων», όπου εισήχθη με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο. Οι θεράποντες ιατροί της Μαλένας εκτιμούσαν τότε ότι η ασθένειά της ήταν απόλυτα ιάσιμη και πως το παιδί θα επέστρεφε σύντομα στο σπίτι του στην Πάτρα.

Ο δεύτερος θάνατος. Το μικρότερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, η 6 μηνών Ίριδα, πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, τον Μάρτιο του 2021. Βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Ο τρίτος θάνατος. Το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, η 9 ετών Τζωρτζίνα, πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Αν και μέχρι τότε υγιέστατο, εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο, για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια. Στις αρχές του καλοκαιριού, σε κατάσταση «φυτού», εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας».
ν

Τα τρία άτυχα παιδάκια που δεν πρόλαβαν να ζήσουν. Image: Supplied

ν

Το μυστήριο της νεκρής σπιτονοικοκυράς

Εκτός από τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας, οι αστυνομικοί φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ερευνήσουν όλες τις πτυχές του θανάτου της 69χρονης γυναίκας που είχε παραχωρήσει το σπίτι της στο ζευγάρι.

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της 69χρονης, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ξεκινούν τις διαδικασίες προκειμένου να δουν τι έχει συμβεί με την περιουσία της.

Υποτίθεται ότι η 69χρονη πέθανε από καρκίνο. Ωστόσο, ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

Δείτε εδώ τις αποκαλύψεις Ρουγκάλα στον ΣΚΑΪ.

Φαίνεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν χειριστική και ότι παρουσιαζόταν σαν νοσοκόμα. Υπέβαλε στα θύματά της την ιδέα ότι είναι άρρωστα και ότι έχριζαν νοσοκομειακής περίθαλψης. Πιθανόν να έριχνε στο φαγητό τους κάποιο φάρμακο για να τα κάνει να νιώσουν άρρωστα. Και όταν έμενε μόνη με τα θύματά της στο νοσοκομείο, πάντα Σαββατοκύριακο, τα εξόντωνε.

Να σημειωθεί ότι ο Μάνος Δασκαλάκης εργαζόταν για ένα διάστημα, μαζί με τον πατέρα του, σε κάποια φαρμακαποθήκη. Αν αυτό ισχύει, θα μπορούσε αυτός ή ο πατέρας του να έχουν κλέψει την κεταμίνη, την ουσία που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, και να τη δώσουν στη Ρούλα.

Οι ουσίες λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη

Όπως αποκαλύπτει το ereportaz.gr, στο σώμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν κι άλλες ουσίες. Συγκεκριμένα, από τον τοξικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη.

Οι ουσίες λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη βρέθηκαν και στο σώμα της Μαλένας.
ν

ν

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.
ν

Είναι αδιανόητο ο σύζυγος της Ρούλας να μην γνώριζε τίποτα για το έγκλημα. Image: Supplied

ν

Το σύνδρομο της Μήδειας

Ο φόνος της σπιτονοικοκυράς, αν ήταν πράγματι φόνος και πραγματοποιήθηκε από το ζευγάρι, έγινε για τα χρήματα.

Στη συνέχεια, αφού μοίρασαν τα χρήματα, ο Μάνος Δασκαλάκης αποφάσισε να χωρίσει τη Ρούλα και να αναζητήσει αλλού μια νέα φωλιά.

Πολλοί αναρωτιούνται τι έσπρωξε τη Ρούλα να σκοτώσει τα παιδιά της. Σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί πάντα το Σύνδρομο της Μήδειας. Η «μητέρα» σκοτώνει τον καρπό ή τους καρπούς του έρωτά της για να εκδικηθεί τον σύζυγο που την εγκαταλείπει.

Στη μυθολογία η Μήδεια είναι κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη και της Ωκεανίδας Ιδυίας ή Εκάτης. Από τη θεία της, Κίρκη, είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, την οποία χρησιμοποιούσε σ’ όλη τη ζωή της. Ερωτεύθηκε τον Ιάσονα, τον αρχηγό της Αργοναυτικής εκστρατείας και έκανε μαζί του δύο παιδιά. Για χάρη του σκότωσε και τεμάχισε τον αδελφό της, Άψυρτο, και σκόρπισε στη θάλασσα τα μέλη του.

Στην Ιωλκό αργότερα, ο Ιάσονας την παρακάλεσε να εκδικηθεί τον Πελία, φονιά του πατέρα και του αδελφού του κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του. Η Μήδεια τότε έπεισε τις κόρες του Πελία να τεμαχίσουν το σώμα του πατέρα τους και να το βράσουν, γιατί έτσι δήθεν θα κατόρθωναν να τον κάνουν πάλι νέο.
ν

Αγγείο του ζωγράφου Ιξίωνα με παράσταση που δείχνει τη Μήδεια να σκοτώνει έναν από τους γιους της (330 π.Χ.). Πηγή: Λούβρο, Παρίσι
ν

Στη συνέχεια ο Ιάσονας εγκατέλειψε τη Μήδεια για να μνηστευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα, Γλαύκη. Η Μήδεια αποφάσισε τότε να τον εκδικηθεί. Σκότωσε τα δύο της παιδιά, Φέρητα και Μέρμερο, που είχε αποκτήσει μαζί του και κατέφυγε στην Ασία, στη χώρα που από το όνομά της ονομάστηκε Μηδία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου άρχισε να σκοτώνει τα παιδιά της από εκδίκηση που ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, αντί να μείνει κοντά της, την εγκατέλειψε για μια άλλη γυναίκα.

Είναι γνωστό ΄το πώς η Ρούλα γνωρίστηκε και παντρεύτηκε τον κατά τρία χρόνια μικρότερό της Μάνο, και ότι του είχε μεγάλη αδυναμία. Δεν περίμενε ποτέ να την εγκαταλείψει και μάλιστα ύστερα από έναν φόνο –αυτόν της σπιτονοικοκυράς– που είτε τον έκαναν μαζί είτε τον έκανε η Ρούλα για χάρη του Μάνου.

Ενοχοποιητικό στοιχείο είναι ενδεχομένως και αυτό που αποκάλυψε στην εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη, ότι η Ρούλα, την τελευταία στιγμή, έβαλε στο φέρετρο της Τζωρτζίνας το τάμπλετ της, ώστε να εξαφανιστεί.
v

Ρούλα Πισπιρίγκου – ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για την ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΑ | FreeGossip.gr News
v

ν

 


Translate this post