Η απολογία της φόνισσας: «Την κεταμίνη την έδωσε ο αναισθησιολόγος» (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Τι αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο απολογητικό της υπόμνημα. Αρνείται ότι δολοφόνησε την Τζωρτζίνα και τα ρίχνει όλα στους γιατρούς.

Αφού κατέστησε τετραπληγική την Τζωρτζίνα, ύστερα τη σκότωσε. Image: Supplied

v

Η ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη ενώπιον της 18ης ανακρίτριας και αποκρούοντας την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας. υποστήριξε ότι την θανατηφόρο ουσία κεταμίνη την έδωσαν στο παιδί οι γιατροί, μάλλον κατά λάθος, κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης κι ότι η ίδια εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός θαλάμου.

Η Ρούλα συνοδευόταν από τους δύο δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.

«Το παιδί πέθανε έπειτα από 40 λεπτά»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη μητέρα αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημά της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14:30 το μεσημέρι, ωστόσο το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15:10.

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως, αν είχε χορηγηθεί στο παιδί ποσότητα κεταμινης, θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά.

Δείχνει, δηλαδή, να γνωρίζει τα πάντα για τη λειτουργία των δηλητηρίων.

Πάντως  σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιριγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.
ν

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά τη μετάβασή της σήμερα στην ανακρίτρια. Image: Supplied

ν

Αμφισβητεί την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων

Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη και συγκεκριμένα την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να διερωτάται πώς γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού γίνεται χρήση της ουσίας τόσο στην κτηνιατρική, όσο και στην παιδοχειρουργική.

Την υπερασπιστική αυτή γραμμή την αποκάλυψε το Σάββατο και όπως φαίνεται την είχε ετοιμάσει από πολύ καιρό πριν, ώστε να είναι έτοιμη σε ενδεχόμενη σύλληψή της.

Όπως είπε ο ένας εκ των δικηγόρων της, Κωσταντίνος Ζάρδας: «Βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία, το παιδί δεν ήταν στα δικά της χέρια, αλλά στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του».

«Μιλάμε για ιατρικό λάθος, σαφέστατα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ανατροπή προκύπτει από τις καταθέσεις των γιατρών, οι οποίοι είπαν ότι η κεταμίνη δεν είναι ουσία που χρησιμοποιείται ή χορηγείται στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, εκεί όπου το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022 το παιδί κατέληξε.
ν

Η άτυχη Τζωρτζίνα σε παλαιότερη φωτογραφία με τον πατέρα της Μάνο Δασκαλάκη, πριν καταστεί φυτό από τις διαδοχικές απόπειρες της μητέρας της να τη σκοτώσει χωρίς να την υποψιαστούν. Image: Supplied

ν

Πέντε διαδοχικά επεισόδια

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι εκείνο το μοιραίο Σάββατο, πριν καταλήξει η 9χρονη Τζωρτζίνα, ακόμα και την προηγούμενη ημέρα είχε πέντε διαδοχικά επεισόδια, που φέρεται να προκλήθηκαν ίσως και πάλι από την χορήγηση κεταμίνης.

Αυτό είχε φανεί περίεργο στους γιατρούς με αποτέλεσμα να δώσουν εντολή τα φάρμακα τα οποία χορηγούνταν στην Τζωρτζίνα να δίνονταν μόνο από τους νοσηλευτές και όχι από την μητέρα της.

«Η ώρα ήταν 11:00. Διαπιστώσαμε ότι πράγματι η Γεωργία παρουσίαζε κάποιο επεισόδιο με ταχυκαρδία με 156 σφύξεις, σταδιακά αποκορεσμό, ταχύπνοια και προσήλωση βλέμματος στα αριστερά, κόρες σε μυδρίαση και έβγαζε έναν ήχο σαν γκρίνια δεν μπορώ να τον περιγράψω αλλιώς. Βάλαμε οξυγόνο, ακούσαμε στηθακουστικά το παιδί και διαπιστώσαμε ότι οι σφίξεις ήταν αυτές που κατέγραφε το οξύμετρο και κρατήσαμε χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί το επεισόδιο. Κάπου στα τρία λεπτά χορηγήσαμε μιδαζολάμη παρειακά και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το επεισόδιο λύθηκε. Όλο το επεισόδιο κράτησε 3,5 λεπτά».

Ωστόσο 25 λεπτά αργότερα και ενώ η 33χρονη ήταν και πάλι μόνη της στον θάλαμο ειδοποιήθηκαν εκ νέου οι γιατροί για δεύτερο επεισόδιο.

«Την 11:25 ειδοποιηθήκαμε πάλι από τη μαμά ότι το παιδί κάνει νέο επεισόδιο. […] Πήγαμε πάλι στο θάλαμο της Γεωργίας και είδαμε ότι παρουσίαζε παρόμοιο επεισόδιο με το προηγούμενο, το οποίο λύθηκε αυτόματα σε 1,5 λεπτό», αναφέρει στην κατάθεση της γιατρός, ενώ συμπλήρωσε ότι λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε τρίτο επεισόδιο και μέχρι τις 00:00 ακόμα δύο.

«Την ίδια μέρα επανέλαβε άλλα δύο επεισόδια. Την 18:30 ώρα και την 00:00 ώρα, διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς τη σύγχρονη καταγραφή σαφούς επιληπτικής δραστηριότητας κατά την πολύωρη καταγραφή του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος».

Από τις εξετάσεις των γιατρών πάντως κρίθηκε ότι η Τζωρτζίνα ήταν σταθερή και δεν υπήρχε ανάγκη νοσηλείας της στη ΜΕΘ.

Εισαγγελική παραγγελία για τους θανάτους
και των άλλων δύο παιδιών

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν ωστόσο και οι έρευνες, μετά την εισαγγελική παραγγελία και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Η Μαλένα ήταν το πρώτο παιδί που πέθανε. Το 3 ετών και 8 μηνών κοριτσάκι πέθανε το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 στο «Παίδων», όπου εισήχθη με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο. Οι θεράποντες ιατροί της Μαλένας εκτιμούσαν τότε ότι η ασθένειά της ήταν απόλυτα ιάσιμη και πως το παιδί θα επέστρεφε σύντομα στο σπίτι του στην Πάτρα.

Το μικρότερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, η 6 μηνών Ίριδα, πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021. Εκείνη τη μέρα στο σπίτι μαζί με τη Ρούλα βρισκόταν και η αδελφή της.

Ενδεικτικό είναι ότι όλοι οι θάνατοι συνέβησαν είτε Σάββατο είτε Κυριακή.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές «αφού αποδείχτηκε ο μηχανισμός θανάτου στο τρίτο παιδί, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες και οι άλλοι δύο θάνατοι να είναι εγκληματική ενέργεια».

Σημαντικό είναι να διαπιστωθεί και ο τρόπος που φέρεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη η 33χρονη, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει μέσω παράνομης αγοράς από το διαδίκτυο.

Στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια κάνουν φύλλο και φτερό τις ηλεκτρονικές συσκευές της 33χρονης, σε μια προσπάθεια οι έμπειροι αναλυτές να εντοπίσουν ψηφιακά «ίχνη», που θα συμπληρώσει το κομμάτι του παζλ που λείπει.
v

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνείται ότι ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας | Ethnos Newspaper
v

ν

 


Translate this post