Το 64% των Αυστραλών δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η πλειοψηφία των Αυστραλών δεν σκοπεύει να εμβολιαστεί κατά Covid, ενώ οι υπόλοιποι θέλουν να δουν πρώτα τα στοιχεία πριν εμβολιαστούν.

Οι Αυστραλοί φοβούνται να εμβολιαστούν ύστερα από τόσες παρενέργειες και θανάτους που έχουν παρουσιαστεί. Image credit: Katja Fuhlert / Pixabay

ν

ΟΠΩΣ αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος». ο Αυστραλιανός Ιατρικός Σύλλογος (ΑΜΑ) ανησυχεί για το ότι πολλοί Αυστραλοί καθυστερούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, λόγω της… επιτυχίας της χώρας τους στην εξάλειψη του ιού και κάλεσε τις Αρχές να διεξαγάγουν μια πιο αποτελεσματική διαφημιστική εκστρατεία.

«Αν δούμε τι συμβαίνει στο εξωτερικό όπου υπάρχει τσουνάμι της Covid-19 και, επίσης, την ανάπτυξη παραλλαγμένων στελεχών, εμείς είμαστε εύκολοι στόχοι (…) έως ότου να έχουμε εμβολιάσει μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, ιδιαίτερα αυτούς που είναι άνω των 50 ετών», δήλωσε ο πρόεδρος του AMA, Κρις Μόι, στο ABC Radio.

Η Αυστραλία έχει 25,4 εκατ. κατοίκους. Από αυτούς έως τις 22 Μαΐου 2021 έχουν εμβολιαστεί μόνο 3.562.495 πολίτες. Και παρά το όσα λέει ο πρόεδρος του AMA, είναι πολύ πιθανό γι’ αυτό να μην έχουν κρούσματα μόλυνσης.

Στις άλλες χώρες του κόσμου, όπου οι εμβολιασμοί προχωρούν, τα κρούσματα και οι θάνατοι από Covid-19 έχουν αυξηθεί. Στην Ινδία για παράδειγμα, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς οι ασθενείς με Covid-19 έχουν αυξηθεί, ενώ οι θάνατοι από τον κορονοϊό ανέρχονται σε 4.500-5.000 ημερησίως.

Αντίθετα, η Αυστραλία έχει καταγράψει λιγότερα από 30.000 κρούσματα του ιού και μόνο 910 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.
ν

«ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ…»

Έπειτα είναι και οι παρενέργειες. Μια έρευνα του Australian National University (ANU), αποκαλύπτει πως η ανησυχία κλιμακώθηκε μετά την αλλαγή της οδηγίας για το εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς υπήρξαν στοιχεία για συχνές παρενέργειες με θρομβώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άτομα, το 64% πιστεύει πως δεν υπάρχει σωστή διαχείριση στο πρόγραμμα εμβολιασμών.

Η ανησυχία κλιμακώθηκε μετά την οδηγία των αρμόδιων ρυθμιστικών Αρχών για το εμβόλιο της AstraZeneca πως δεν προτείνεται για όσους είναι κάτω των 50 ετών.

Η ανησυχία για πιθανές παρενέργειες είναι ο βασικός λόγος για όσους δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 63,3%.

Από τους υπόλοιπους που σκοπεύουν να εμβολιαστούν, το 55% είπαν πως σκοπεύουν να περιμένουν περισσότερο χρόνο για να δουν πρώτα τα στοιχεία πριν εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη, διαφορετική, δημοσκόπηση από το Guardian Essential, σε ένα δείγμα 1.090 ερωτηθέντων στην Αυστραλία, λιγότεροι από τους μισούς άνω των 50 ετών είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca, παρότι προτείνεται από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.

Τέλος, για όσους μιλούν άλλη γλώσσα πλην της Αγγλικής, η έρευνα δείχνει πως το 44,8% σκοπεύει να εμβολιαστεί με ένα «ασφαλές και αποτελεσματικό» εμβόλιο, αν είναι διαθέσιμο γι’ αυτούς.
ν

 


Translate this post