Καναδάς: Ο 1ος θάνατος από το εμβόλιο της AstraZeneca – Θάνατοι στην Ελλάδα

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Καναδάς ανακοίνωσε τον 1ο θάνατο από θρόμβωση αίματος μιας 54χρονης γυναίκας από το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι θάνατοι στην Ελλάδα.

Πηγή: News Media

ν

Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ανακοίνωσε την Τρίτη 27 Απριλίου το θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας στο Κεμπέκ που πέθανε από θρόμβο αίματος αφού έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca για την Covid-19. Αυτό δήλωσε ο Χοράσιο Αρούντα (Horacio Arruda), Εθνικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Βοηθός Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών για την επαρχία του Κεμπέκ. Είναι ο πρώτος τέτοιος θάνατος που συμβαίνει στον Καναδά.

«Μόλις είχαμε την πρώτη μας ασθενή που πέθανε από θρόμβωση, από εγκεφαλική θρόμβωση, μετά από εμβολιασμό με το AstraZeneca», δήλωσε ο Αρούντα σε ενημέρωση την Τρίτη, αναφέρει το RT.

Μιλώντας για το θάνατο της άτυχης γυναίκας, ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φρανσουά Λεγκό (Francois Legault) είπε ότι ήταν «πολύ λυπηρό που μάθαινε ότι μια 54χρονη γυναίκα σε καλή κατάσταση υγείας, πέθανε επειδή εμβολιάστηκε».

Ο Αρούντα είπε ότι οι εξετάσεις στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου McMaster στο Χάμιλτον έδειξαν αντισώματα που προκάλεσαν πρόβλημα με τα αιμοπετάλια στο αίμα της γυναίκας και την οδήγησαν στο θάνατό της.

Να σημειωθεί ότι ο Καναδάς έχει απαγορεύσει τη διάθεση εμβολίων AstraZeneca σε άτομα κάτω των 55 ετών, διότι υπάρχει «σημαντική αβεβαιότητα» όσον αφορά τη δημιουργία θρόμβων αίματος απειλητικών για τη ζωή.

Αυτό επιβεβαιώθηκε από το θάνατος της άτυχης Καναδής, η οποία, εμβολιάστηκε αν και ήταν 54 ετών.

Περίπου 400.000 άνθρωποι έχουν κάνει το εμβόλιο Vaxzevria της AstraZeneca στο Κεμπέκ, σύμφωνα με τον Αρούντα.

Εξετάζονται τρεις άλλες περιπτώσεις θρόμβωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που αναρρώνει και δύο περιπτώσεων που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι συνδέονται με το εμβόλιο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, επιβεβαιώθηκε επίσης η πρώτη εμφάνιση θρόμβου αίματος σε κάποιον που έκανε το Vaxzevria στον Καναδά.

Περιπτώσεις θανάτων από θρόμβωση αίματος που συνδέονται με το εμβόλιο έχουν ήδη αναφερθεί και σε πολλές χώρες της ΕΕ και εξετάστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).
ν

ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΗΠΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τους θανάτους από τα εμβόλια, οι εμβολιασμοί σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζονται κανονικά, καθώς –σύμφωνα με τη νέα λογική– οι θάνατοι θεωρούνται αμελητέοι μπροστά στο στόχο που είναι να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης».

Δεν καταγράφονται όλοι οι θάνατοι από εμβόλια. Στις ΗΠΑ υπάρχει η υπηρεσία VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) στην οποία μπορεί κάποιος να αναφέρει την ασθένεια, αναπηρία ή θάνατο από τη λήψη ενός εμβολίου. Η υπηρεσία εντάσσεται στο σύστημα CDC (Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών).

Σύμφωνα με το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο CDC (27 Απριλίου 2021) σε περίπου τέσσερις μήνες έχουν αναφερθεί 3.848 θάνατοι ανθρώπων από κάποιο από τα εμβόλια για την Covid-19.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η υπηρεσία Medicines & Healthcare products Regulatory Agency του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφέρει ότι από τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, Oxford University/AstraZeneca και Moderna πέθαναν 973 άτομα έως 22 Απριλίου 2021.

Αναλυτικά, πέθαναν 334 άτομα από το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, 627 άτομα από το Oxford University/AstraZeneca και 12 άτομα από εμβόλιο που δεν προσδιορίστηκε το όνομα τηε εταιρείας.

Επίσης στη Βρετανία έχουν αναφερθεί 168 περιστατικά με θρομβώσεις αίματος που χρειάστηκαν νοσηλεία.

Στην Ινδία, έχουν αναφερθεί 180 θάνατοι από εμβόλια μέσα σε 71 ημέρες, έως το τέλος Μαρτίου 2021.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι το 4% των πολιτών που πέθαναν, περίπου 280 άτομα, από τότε που άρχισαν οι εμβολιασμοί, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer ή της AstraZeneca,

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πέθαναν εξαιτίας του εμβολίου.
ν

 


Translate this post