Νεκρή 48χρονη Αυστραλέζα λόγω θρόμβωσης από το εμβόλιο της AstraZeneca

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος λόγω θρόμβωσης στην Αυστραλία, που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Έχουν καταγραφεί άλλα δυο περιστατικά θρομβώσεων, χωρίς θανατηφόρες συνέπειες.

Πηγή: News Media

ν

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ επιβεβαιωμένο θάνατο από θρόμβωση, που συνδέεται, πιθανότατα, με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε την Παρασκευη η Αυστραλία. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, μια γυναίκα 48 ετών έχασε τη ζωή της, ενώ προηγουμένως είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων της Αυστραλίας (VSIG), η οποία πραγματοποίησε σύσκεψη για το θέμα την Παρασκευή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας από τη Νέα Νότια Ουαλία πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό.

«Ελλείψει άλλης αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, η VSIG πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό», δήλωσε η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων – TGA της Αυστραλίας.

Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση σπάνιων θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο στην Αυστραλία, με τους άλλους δύο ασθενείς να αναρρώνουν χωρίς προβλήματα, πρόσθεσε η TGA.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 48χρονη γυναίκα είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca την περασμένη Παρασκευή, μετά από αξιολόγηση των κινδύνων με τον γιατρό της.

Η γυναίκα ήταν διαβητική και είχε και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας πριν λάβει το εμβόλιο, και γι’ αυτό υπαγόταν στη φάση 1Β του προγράμματος εμβολιασμού.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Scott Morrison, δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις για το θάνατο της άτυχης γυναίκας μέχρι να ολοκληρωθεί ή έρευνα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και έκανε έκκληση να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και οι υπόλοιποι.

«Ας μην βγάζουμε ακόμα συμπεράσματα καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία που ακόμα δεν έχουν γίνει κατανοητά γι’ αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Περίπου 1,35 εκατ. δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα στην Αυστραλία.

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν συνίσταται πλέον για άτομα κάτω των 50 ετών, εξαιτίας του εξαιρετικά μικρού κινδύνου να προκαλέσει θρόμβους στο αίμα.

Η κυβέρνηση άλλαξε την οδηγία την περασμένη εβδομάδα και πλέον προτείνει τη χορήγηση της Pfizer στους Αυστραλούς κατοίκους κάτω των 50 ετών. Με την ανακοίνωση της νέας οδηγίας, η κυβέρνηση εξασφάλισε 20 εκατομ. επιπλέον δόσεις της Pfizer, που αναμένεται να φτάσουν στη χώρα το τελευταίο τρίμηνο αυτού του έτους.

Πηγή: Νέος Κόσμος
ν

 


Translate this post