Αμερικανικά τανκς στη Μόσχα! Ο πλήρης εξευτελισμός της Δύσης

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ  | Ενημ. 03/05/2024, 22:52  | Ενημ. 05/05/2024, 12:43

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πλήρης εξευτελισμός της Ευρώπης και της Αμερικής από τους Ρώσους με την επίδειξη δυτικών λαφύρων στο Πάρκο της Νίκης στη Μόσχα.

Η έκθεση των αιχμαλωτισμένων αμερικανικών, βρετανικών, γαλλικών και γερμανικών τεθωρακισμένων στη ρωσική πρωτεύουσα, κάτω από κόκκινα πανό που καυχιούνται: «Η νίκη μας είναι αναπόφευκτη». Image: Supplied

v

1.000 ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΚΑ άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ρώσους στο μέτωπο της Ουκρανίας, μαζί με άλλο πολεμικό υλικό, επιδεικνύονται ως τρόπαια στο Πάρκο της Νίκης στη Μόσχα, προς μεγάλη ντροπή του ΝΑΤΟ και των δυτικών χωρών.

Το ότι «αιχμαλωτίστηκαν» είναι ευφημισμός. Στην πραγματικότητα, τα δυτικά πληρώματά τους (Βρετανοί, Γάλλοι, Γερμανοί, Αμερικανοί, Σουηδοί) άλλα εξαερώθηκαν και άλλα τα εγκατέλειψαν! Πρόκειται για τεθωρακισμένα τελευταίας γενιάς, πολλά από τα οποία έχουν πάνω τους το έμβλημα του ΝΑΤΟ.

Μεταξύ των λαφύρων το πολυδιαφημισμένο αμερικανικό άρμα μάχης Bradley, τα γερμανικά Leopard 2A6 και 1Α5, το θωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού Marder, το σουηδικό άρμα CV90, το γαλλικό άρμα AMX-10RC, το βρετανικό θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Saxon κ.ά.

Όλα αυτά παρουσιάζονται από την 1η Μαΐου στην έκθεση που άνοιξε στη Μόσχα με τίτλο “Δυτικά Αμυντικά Συστήματα και Ουκρανία” και η οποία συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η έκθεση την οποία διοργανώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πραγματοποιείται στο χώρο του “Πάρκου της Νίκης” και θα παραμείνει ανοικτή για τους επισκέπτες έως και τις 10 Μαΐου, αλλά πιθανή είναι και η παράταση της λειτουργίας της εάν υπάρξει έντονο ενδιαφέρον από το κοινό.
ν

Μια Ρωσίδα περιεργάζεται τα τεθωρακισμένα που αιχμαλωτίστηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, όπως εκτίθενται στον λόφο Poklonnaya της Μόσχας. Image: Supplied
ν

Διασυρμός των δυτικών οπλικών συστημάτων

Ο διασυρμός δεν σταματά εδώ. Στην παρέλαση που θα γίνει στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας την Πέμπτη 9 Μαΐου για να εορταστεί η επέτειος της νίκης της Ρωσίας επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η είσοδος του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο, είναι πιθανό να «συμμετέχουν» μερικά από τα αιχμαλωτισμένα θωρακισμένα οχήματα του ΝΑΤΟ, με βρετανικές, γαλλικές και αμερικανικές σημαίες.
ν

Για όσους θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση, δεν υπάρχει εισιτήριο και η είσοδος είναι ελεύθερη. Τα τεθωρακισμένα των δυτικών κρατών εκτίθεται κοντά στο μουσείο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο λόφο Poklonnaya στη Μόσχα. Image: Supplied
ν

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε σχετικά:

«Για όσους μπορεί να ξεχνούν τα τρομερά μαθήματα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κανένα δυτικό όπλο δεν πρόκειται να αλλάξει την κατάσταση στην Ουκρανία».
ν

Γερμανικά τανκς που έπεσαν στα χέρια των Ρώσων παρουσιάζονται στην έκθεση δυτικών όπλων στο λόφο Poklonnaya. Image: Supplied

ν

Η πορεία του πολέμου

Στα δυο χρόνια πολέμου, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το 25% του ουκρανικού εδάφους, χωρίς την Κριμαία, ήτοι έκταση 161.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτή της Ελλάδας, η οποία έχει έκταση 131.957 km².

Στην αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Ουκρανοί στην αρχή του 2024 για να ανακαταλάβουν ορισμένα εδάφη, σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν γύρω στις 130.000 Ουκρανών και δυτικών στρατιωτών, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αν και καμία πλευρά δεν έχει δώσει στοιχεία για τους νεκρούς και τους τραυματίες, Δυτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι Ουκρανοί έχουν μέχρι τώρα απώλειες 600.000 στρατιωτών, έναντι περίπου 60.000 των Ρώσων. Δηλαδή, η αναλογία είναι 1:10 υπέρ της Ρωσίας.

Για το λόγο αυτό, πολλοί Ουκρανοί στρατιώτες λιποτακτούν και καταφεύγουν σε χώρες της Ευρώπης, γιατί δεν θέλουν να γίνουν κιμάς για χάρη του Ζελένσκι και των αμερικανικών εταιρειών στις οποίες ανήκει μεγάλο μέρος της Ουκρανίας.

Παρ’ όλη την πρωτοφανή σε μέγεθος βοήθεια και υποστήριξη από τις χώρες της Δύσης και του ΝΑΤΟ, οι Ουκρανοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, γιατί έχουν ξεπουληθεί στους Αμερικανούς και η κυβέρνησή τους είναι διεφθαρμένη.

Ένας Ουκρανός στρατιώτης, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, δηλώνει πως έχει κουραστεί πια και δεν βρίσκει κανένα νόημα στο να πολεμάει στην πρώτη γραμμή τους Ρώσους.

«Χθες χτυπηθήκαμε βαριά. Εγώ είμαι ακόμα ζωντανός. Μαμά, συγχώρεσέ με, σε παρακαλώ. Υποσχέθηκα ότι θα γυρίσω σπίτι. Πραγματικά δεν θέλω να πολεμάω άλλο».
v


v

Πρόσφατα, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανών ζήτησε από τον Ζελένσκι να επιστρατεύσει άλλες 500.000 Ουκρανών για να τις ρίξει στην κρεατομηχανή του πολέμου, ο οποίος πρέπει να συνεχιστεί πάση θυσία μέχρι τις αμερικανικές εκλογές, καθώς η Δύση δεν μπορεί να αποδεχθεί μια ήττα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας Γάλλος που βρίσκεται στη Μόσχα μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί τους, βάζει σχεδόν τα κλάματα όταν, βλέποντας ένα αιχμαλωτισμένο γαλλικό άρμα μάχης, στην ιδιότυπη έκθεση που έστησαν οι Ρώσοι, αναλογίζεται την τύχη του πληρώματος. Και αναρωτιέται: «Τι δουλειά έχουμε εμείς στην Ουκρανία;»
ν

AMERICAN Tanks in Moscow?! See an American & French Man Witness this! @sfilinom
ν


ν

 


Translate this post