Τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν (βίντεο)

Κατηγορία Ευρώπη

ΕΥΡΩΠΗ/ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο στενός κύκλος του Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται πραξικόπημα μετά τo θάνατο της κόρης του Αλεξάντερ Ντούγκιν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Παγίδευσαν το αυτοκίνητο της 30χρονης Ντάρια Ντούγκινα με βόμβα. Πηγή: YouTube

v

Ο ΣΤΕΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, μετά τον θάνατο της κόρης του εγκέφαλου πίσω από την εισβολή στην Ουκρανία σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Αυτό υποστηρίζουν δυτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς η Δύση θέλει πάση θυσία να απεμπλακεί από την δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα.

Λένε λοιπόν ότι «αδίστακτα στοιχεία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών» και «μαχητές της αντίστασης» που θέλουν να ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς είναι υπεύθυνα για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, 30 ετών στη Μόσχα.

Ο φιλόσοφος Αλεξάντερ Ντούγκιν –γνωστός ως «ο εγκέφαλος του Πούτιν»– πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της δολοφονικής ενέργειας που έγινε με μια εκρηκτική συσκευή που είχε τοποθετηθεί κάτω από το αυτοκίνητό του, αναφέρει η βρετανική Sun.

Ο στενός σύμβουλος του Πούτιν γλίτωσε από τη μοιραία έκρηξη, καθώς άλλαξε αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου.

Η δολοφονία συγκλόνισε το Κρεμλίνο και πυροδότησε εξαγριωμένα αιτήματα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης για πυρηνικά πλήγματα κατά της Ουκρανίας και της Δύσης.

Ο επικεφαλής του DPR στο Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε ευθέως τους Ουκρανούς για την έκρηξη.

«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και σκότωσαν την κόρη του σε αυτοκίνητο», έγραψε στο Telegram.

Ωστόσο, οι δυτικοί αναλυτές αμφιβάλλουν ότι το Κίεβο ή οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης διέταξαν το χτύπημα. Αντίθετα επιρρίπτουν την ευθύνη στις αντιπολιτευτικές δυνάμεις μέσα στη Ρωσία.
ν

Αριστερά: Η 30χρονη Ντάρια Ντούγκινα με τον πατέρα της. Δεξιά: Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν σε απόγνωση στο σημείο της έκρηξης που σκότωσε την κόρη του. Image: Supplied
ν

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν (μέση) υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας της κόρης του. Image: Supplied

ν

Ήταν δημοσιογράφος και υποστήριζε τον πόλεμο

Η κόρη του διανοούμενου, Ντάρια Ντούγκινα, ήταν η ίδια δημοσιογράφος που υποστήριξε τη ρωσική εισβολή.

Νωρίτερα φέτος, της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες κατηγόρησαν την 30χρονη ότι συνέβαλε σε διαδικτυακή «παραπληροφόρηση» σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
ν


ν

Οι ερευνητές της Μόσχας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ένας εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από το Toyota Land Cruiser Prado που οδηγούσε η Ντάρια.

Το δίδυμο πατέρας-κόρη επέστρεφε από ένα φεστιβάλ και επρόκειτο να ταξιδέψει με το ίδιο αυτοκίνητο, πριν ο 60χρονος φιλόσοφος αποφασίσει την τελευταία στιγμή να αλλάξει αυτοκίνητο.

Ο Ντούγκιν απεικονίστηκε στη σκηνή της έκρηξης σε απόγνωση, κρατώντας το κεφάλι του, καθώς έβλεπε το αυτοκίνητο της Ντάρια να καίγεται. Αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη, παρ’ όλο που ο Αλεξάντερ Ντούγκιν θεωρείται ο αρχιτέκτονας του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι Δυτικοί πιστεύουν ότι στοιχεία της υπηρεσίας κατασκοπείας FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας) μπορεί να ενορχήστρωσαν την επίθεση στο όχημα του Ντούγκιν.

Στο πλευρό των Δυτικών και ο Ρώσος ιστορικός δρ Γιούρι Φελστίνσκι. Όπως δήλωσε στην Daily Beast: «Η ανατίναξη του αυτοκινήτου του διάσημου Ρώσου φασίστα και ιδεολόγου του καθεστώτος Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν, οργανώθηκε, κατά τα φαινόμενα, από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

»Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, που βρίσκονται σε μια θανατηφόρα μάχη με τον επιτιθέμενο στο έδαφος της Ουκρανίας, είναι απίθανο να έστειλαν στελέχη τους στη Μόσχα για να οργανώσουν εκεί τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο ιστορικός περιέγραψε τον Ντούγκιν ως «απεχθή προσωπικότητα του ρωσικού εθνικιστικού κινήματος» με σημαντικές όμως διεθνείς διασυνδέσεις.

Και άφησε να εννοηθεί ότι ο πλούτος και η ισχύς του «Ρασπούτιν του Πούτιν» τον έχουν κάνει μισητό στις τάξεις ορισμένων υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων.
ν

 


Translate this post