Ουκρανία: Επίσκεψη Μεντβέντεφ στο Ντονμπάς

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ταξίδεψε στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία για συνομιλίες με τους τοπικούς ηγέτες.

O Ντμίτρι Μεντβέντεφ (αριστερά) με τον αυτονομιστή ηγέτη του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ (τρίτος από δεξιά) και άλλους αξιωματούχους. Image: AAP via POOL / TASS / Sipa USA

v

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της χώρας του, ταξίδεψε στην αποσχισθείσα περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ζητώντας από τους ηγέτες των αυτονομιστών ενίσχυση των δεσμών με τη Μόσχα.

Είναι η σπουδαιότερη αντιπροσωπεία που στέλνει η Μόσχα στην ανατολική Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, ο Μεντβέντεφ αναφέρει ότι «είχε συνομιλίες για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά προτεραιότητα για την ασφάλεια των Δημοκρατιών του Ντονμπάς, κατόπιν εντολής του προέδρου» Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην εναρμόνιση της νομοθεσίας» των αυτονομιστικών περιοχών με αυτήν της Ρωσίας, καθώς και στην επισκευή των υποδομών και στην προετοιμασία των σχολείων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, συμπλήρωσε ο Ρώσος επίσημος.

Τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, ο εκ των κορυφαίων συμβούλων του Πούτιν, Σεργκέι Κιριένκο, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, και ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και στη συνέχεια πρωθυπουργός από το 2012 έως το 2020, είναι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

Συναντήθηκε με τον αυτονομιστή ηγέτη του Λουχάνσκ, Λεονίντ Πασέτσνικ, και τον αυτονομιστή ηγέτη του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν.

Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των δύο αυτών Λαϊκών Δημοκρατιών, κάτι που δεν έχει κάνει η διεθνής κοινότητα.

Η επίσκεψη Μεντβέντεφ έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία εντείνεται η ανησυχία της Δύσης ότι η Μόσχα προετοιμάζει την προσάρτηση μεγάλων τμημάτων της Ουκρανίας. Οι αυτονομιστικές αρχές στην ανατολική Ουκρανία ζητούν ανοικτά την ενσωμάτωσή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία και οι φιλορωσικές κατοχικές διοικήσεις στον ουκρανικό νότο ετοιμάζονται να διοργανώσουν σχετικά δημοψηφίσματα.
ν

 


Translate this post