Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει την πραγματική σας προσωπικότητα

Κατηγορία NEWS, Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ  | Ενημ. 11/7/2023, 12:14

Posted by Youmagazine Staff

 

Τι βλέπετε σε αυτή την κηλίδα μελάνης; Αυτό που αποκρυπτογραφεί πρώτο ο εγκέφαλός σας, αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας.

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει την προσωπικότητά σας. Πηγή: TikTok

v

ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΠΤΙΚΗ ψευδαίσθηση μπορεί να καθορίσει τον τύπο της προσωπικότητάς σας, αν είστε ανυπόμονος, παρορμητικός ή ελεγχόμενος με βάση αυτό που βλέπετε πρώτα στην εικόνα που κάνει θραύση στο διαδίκτυο.

Το τεστ κηλίδων μελάνης Ρόρσαχ (γερμανικά: Rorschach‎) είναι μια μέθοδος ψυχολογικής διάγνωσης που σχετίζεται με την εικόνα. Οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν το τεστ για να προσπαθήσουν να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και τη συναισθηματική λειτουργία των ασθενών τους.

Σύμφωνα με τη χρήστη του TikTok, Tessika Vision, με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία δημοσίευσε αρχικά αυτό το εγκεφαλικό παζλ, αυτό που αναγνωρίζει ο εγκέφαλός σας σε αυτή την αφηρημένη εικόνα, περιέχει μια σειρά από διαφορετικές αποκαλύψεις για την προσωπικότητά σας.

Αυτό που αντιληφθήκατε πρώτο, δίνει μια εικόνα για το πώς βλέπετε τον κόσμο, ή πώς σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Τι είδατε, λοιπόν, σε αυτή την κηλίδα;
ν

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση μπορεί να αποκαλύψει ενδεικτικές λεπτομέρειες για την προσωπικότητά σας. Πηγή: TikTok

ν

Ψητό κοτόπουλο

Αν στο σχέδιο είδατε ένα ψητό κοτόπουλο, έχετε συχνά αμφιβολίες για το τι κάνετε στη ζωή και προς τα πού πηγαίνετε. Από την άλλη μεριά, είστε ξεκάθαροι για το τι χρειάζεστε και επικεντρώνετε τις ενέργειές σας στο να το αποκτήσετε, λέει η Tessika.

Και συμπλήρωσε ότι οι άνθρωποι που βλέπουν στην κηλίδα μελάνης πρώτα το κοτόπουλο, προτιμούν να θεωρούνται παθιασμένοι με κάτι, παρά να νιώθουν αποξενωμένοι, και ότι βρίσκουν «βαρετό» το να στοχάζονται το νόημα της ζωής.

Γυναίκα χωρίς πρόσωπο

Αν αυτό που αντιληφθήκατε ήταν μια γυναίκα χωρίς πρόσωπο, ή μια γυναίκα που φοράει περούκα, τότε έχετε υψηλά πρότυπα και περιμένετε να έχουν και άλλοι το ίδιο, λέει η δημιουργός του τεστ.

Όσοι βλέπουν αυτή την εικόνα στην κηλίδα μελανιού, δεν πιστεύουν ότι «η υπομονή είναι αρετή», αλλά αυτό τους φέρνει εμπόδια, γι’ αυτό και θα έπρεπε να γίνουν πιο υπομονετικοί. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές.
ν

Η χρήστης του TikTok, Tessika Vision, με έδρα τις ΗΠΑ, μοιράστηκε τα αποτελέσματα του τεστ. Πηγή: TikTok

ν

Γάτα κινουμένων σχεδίων

Σύμφωνα με την Tessika, όσοι βλέπουν στην κηλίδα μελάνης την εικόνα μιας γάτας, σαν αυτές που υπάρχουν στα κινούμενα σχέδια, είναι τύποι που εξωτερικά φαίνονται «καλά παιδιά», αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να γίνουν πολύ σκληροί. Πάντως, δεν είναι ό,τι είναι αυτό που δείχνουν.

Τους αρέσει να ασχολούνται με οτιδήποτε και με όλα, και θα ασχοληθούν με κάτι όταν αυτό προκύψει. Είναι επίσης πολύ παθιασμένοι, περισσότερο από ό,τι αφήνουν να φανεί, αλλά δεν μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους. Γι’ αυτό θεωρούν σημαντικό να έχουν κάποιον στο πλευρό τους, κάποιον που να τους καθοδηγεί.

Ο γιατρός

Μερικοί βλέπουν σε αυτή την κηλίδα μελάνης έναν γιατρό να ελέγχει το σαγόνι ενός ασθενούς. Αυτό δείχνει ότι είστε ένα άτομο που πιστεύει ότι η ζωή δεν είναι γραφτό να είναι εύκολη.

Πρόκειται, φυσικά, για μια λανθασμένη πεποίθηση.

Αυτά τα άτομα πιστεύουν επίσης ότι οι άνθρωποι δεν είναι προορισμένοι να τα πηγαίνουν πάντα καλά, ότι υπάρχουν δυσκολίες στη ζωή, ότι αποδέχονται ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ο εαυτός τους και ότι υπάρχουν διαφωνίες. Πιστεύουν ότι η ζωή είναι ένα πεδίο δοκιμασιών.

Αυτή είναι μια αντίληψη που τους την εμφύτευσαν σε πολύ νεαρή ηλικία οι άλλοι.

Πύραυλος ή πύργος

Οι άνθρωποι που είδαν στην κηλίδα μελάνης το σχήμα ενός πύργου ή ενός πυραύλου που ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό, είναι δημιουργικοί, πολύ σκληρά εργαζόμενοι, και τους αρέσει να θέτουν νέες προκλήσεις στον εαυτό τους. Γενικά είναι ανήσυχα πνεύματα. Έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στηρίζονται σε γερές βάσεις.

Ουσιαστικά επιδιώκουν πάντα κάτι πολύ υψηλό, πράγμα που τους καθιστά ιδιαίτερα εξαιρετικούς στον χώρο εργασίας τους.

Τα άτομα αυτά έχουν συνήθως διευθυντικές θέσεις, είναι απαιτητικοί και δεν χαλαρώνουν εύκολα. Ωστόσο, πρέπει να μάθουν να ηρεμούν.
ν

 


Translate this post