Η οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

NEW LIFE

Posted by Youmagazine Staff

 

Αυτό που βλέπετε πρώτο σε αυτή την εικόνα αποκαλύπτει πολλά για το πρόσωπό σας, για τις αδυναμίες και τα δυνατά σας σημεία.

Ποια εικόνα είδατε πρώτα σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση; Image: Supplied

v

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ οπτική ψευδαίσθηση που αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σας, ανάλογα με το ποια παράσταση βλέπετε πρώτη σε αυτή την εικόνα. Βλέπετε το πρόσωπο ενός άνδρα ή μήπως μια κοπέλα που διαβάζει ένα βιβλίο, καθισμένη σε μια πολυθρόνα;

Ποιο είδατε πρώτο;

Υπάρχουν όμως και άλλα. Κάποιοι «είδαν» πρώτο ένα κορίτσι που κρατά ένα φλιτζάνι, άλλοι «είδαν» ένα βάζο με λουλούδια και κάποιοι άλλοι ένα κάθισμα.

Τέτοιου είδους εικόνες που κρύβουν μέσα τους άλλες εικόνες είναι σημαντικές, γιατί σε αυτές υπάρχει μια πραγματικότητα τόσο λεπτή που γίνεται αντιληπτή μόνο από την εσωτερική μας πραγματικότητα.

Ας δούμε όμως τις διάφορες ερμηνείες ανάλογα με τον αν είδατε πρώτα το πρόσωπο ενός άνδρα, μια κοπέλα που διαβάζει ένα βιβλίο, ένα κορίτσι να κρατά ένα φλιτζάνι, ένα βάζο με λουλούδια, ή ένα κάθισμα.
ν

Ποια εικόνα είδατε πρώτα σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση; Image: Supplied

ν

Αν είδατε ένα ανδρικό πρόσωπο

Αν είδατε πρώτα την εικόνα ενός αντρικού προσώπου με δασώδη φρύδια και μουστάκι, αυτό δείχνει ότι συναισθηματικά είστε ένας υγιής και ισορροπημένος  άνθρωπος.

Οι άνθρωποι που βλέπουν το πρόσωπο ενός άνδρα έχουν μια σταθερή προσέγγιση στις προκλήσεις της ζωής και καταφέρνουν να βρουν ικανοποίηση ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες χωρίς να καταρρεύσουν.

Σαν άτομα είστε εμπνευσμένα, αλλά πρέπει να βρίσκεστε συνεχώς σε επαγρύπνηση και να ελέγχετε τα συναισθήματά σας, πριν τα εκφράσετε σε άλλους. Να σκέφτεστε προσεκτικά, γιατί δεν γνωρίζετε τι είδους αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσουν.

Αν είδατε ένα κορίτσι να διαβάζει ένα βιβλίο

Εάν το πρώτο που είδατε είναι η εικόνα ενός κοριτσιού που διαβάζει ένα βιβλίο, είναι πιθανό να είστε διανοούμενοι.

Πιθανότατα κλίνετε προς την έρευνα και την εκμάθηση νέων πραγμάτων, και σας αρέσει να αποκτάτε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες γνώσεις.

Ωστόσο, μερικές φορές είναι πιθανό να αποκλείσετε θέματα που δεν σας απασχολούν άμεσα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να αποκλείσετε άτομα που δεν μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σας.

Αν είδατε ένα κορίτσι να κρατάει ένα φλιτζάνι

Αν είδατε μια κοπέλα να κρατάει ένα φλιτζάνι, αυτό σημαίνει ότι είστε καλός ακροατής.

Με άλλα λόγια, μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους γύρω σας να ανοιχτούν και να σας εμπιστευτούν αυτό που έχουν στην καρδιά τους.

Αλλά δείχνει επίσης ότι δυσκολεύεστε να πάρετε καίριες αποφάσεις.

Μπορεί να είστε εξαιρετικοί στο να βοηθάτε τους άλλους να κάνουν επιλογές στη ζωή τους, αλλά δεν είστε καλοί όταν πρόκειται να πάρετε αποφάσεις για τη δική σας ζωή.

Αν είδατε ένα βάζο με λουλούδια

Εάν στην παράσταση είδατε ένα βάζο με λουλούδια, τότε η μεγαλύτερη δύναμή σας θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η αγάπη.

Η εικόνα αυτή σημαίνει ότι έχετε την τάση να βλέπετε την ομορφιά και το καλό στα άτομα που συναντάτε.

Έχετε επίσης την τάση να αποφεύγετε τα κουτσομπολιά και να αναζητάτε ενεργά το καλύτερο από τους ανθρώπους γύρω σας.

Από την άλλη μεριά, αυτό δείχνει ότι είστε αφελείς και ανίκανοι να δείτε την πονηριά στους άλλους, διότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι άγγελοι.

Το να αγνοείτε επομένως ορισμένα σημάδια και καμπανάκι κινδύνου, θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα σε εσάς και στους άλλους.

Αν είδατε ένα κάθισμα

Αν αυτό που είδατε αρχικά ήταν ένα κάθισμα, πολυθρόνα ή καρέκλα, πιθανότατα έχετε μια μοναδική άποψη για τη ζωή.

Δηλαδή έχετε πρωτοποριακή σκέψη και είναι πιθανό να φέρετε νέες προοπτικές σε ήδη διαμορφωμένες καταστάσεις.

Από την άλλη πλευρά σημαίνει ότι δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε μόνο σε ένα πράγμα και η προσοχή σας αποσπάται εύκολα από καταστάσεις και πράγματα.
ν

 


Translate this post