Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση αποκαλύπτει τον τύπο της προσωπικότητάς σας

Κατηγορία Ψυχολογία, Αυτοβελτίωση

NEW LIFE

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια οπτική ψευδαίσθηση που έγινε viral στο TikTok υποτίθεται ότι αποκαλύπτει τον τύπο της προσωπικότητάς σας, ανάλογα με ποια εικόνα βλέπετε πρώτα.

Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση κάνει τους θεατές να αποκαλύψουν ένα βαθύτερο μέρος της προσωπικότητάς τους. Image: TikTok / @charlesmeriot

v

ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ το έξυπνο ψυχολογικό τεστ ένας αστέρας του TikTok ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταλάβει εάν είστε ένας ντροπαλός και ήσυχος τύπος ή κάποιος με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πεισματάρης, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Στα τεστ που στηρίζονται στις οπτικές εντυπώσεις δεν υπάρχουν ερωτήσεις με σκοπό να αποκαλύψουν τον τύπο της προσωπικότητας κάποιου. Η όποια αποκάλυψη προέρχεται από την εικόνα που σχηματίζεται πρώτη στον εγκέφαλό σας όταν βλέπετε την παράσταση του τεστ.

Στην προκειμένη περίπτωση αν αυτό που είδατε πρώτα είναι ο χαμόγελο μιας κοπέλας με κόκκινα χείλη, ή ένα κοτόπουλο με κόκκινο λοφίο (λειρί) και μια επίσης κόκκινη σαρκώδη προεξοχή κάτω από τα ράμφος του.

Το τεστ δημοσίευσε στο TikTok ο χρήστης Charles Meriot.
ν

Τι είδατε πρώτο; Ένα κοτόπουλο ή ένα ζευγάρι χείλη; Image: TikTok / @charlesmeriot
ν

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, αυτό που βλέπετε πρώτο αποκαλύπτει μια μυστική αλήθεια για την προσωπικότητά σας.

Αν είδατε πρώτα το κοτόπουλο

«Αν είδες πρώτο το λειρί ενός κοτόπουλου, σημαίνει ότι είσαι πολύ ντροπαλοί», λέει ο Μέριοτ. «Σας αρέσει να τραβάτε την προσοχή μόνο όταν έχετε τη σωστή διάθεση».

Κατά βάθος είστε εσωστρεφής, παρ’ όλο που δεν σας λείπουν στιγμές εξωστρέφειας. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε ενθουσιώδεις, ενεργητικοί, εύθυμοι, κοινωνικοί και αυθόρμητοι, αλλά δεν θέλετε να τραβάτε την προσοχή των άλλων για λάθος λόγους.

Το ίδιο καλά μπορεί να επιλέξετε μια μοναχική δραστηριότητα, όπως είναι η ζωγραφική ή η λογοτεχνία, ή την εμπλοκή σας σε μια ολιγομελή κοινωνική ομάδα.

Αυτός ο τύπος προσωπικότητας λατρεύει την ακρίβεια, την εμβάθυνση και την αυτοπαρατήρηση και συχνά ‒αν και λανθασμένα‒ εκλαμβάνεται ως «ντροπαλός».

Αν είδατε πρώτα τα χείλη

«Αν είδατε πρώτα ένα στόμα, αυτό σημαίνει ότι είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, έχετε αυτοπεποίθηση, είστε δυνατοί και ανεξάρτητοι», εξηγεί ο Μέριοτ.

«Το μειονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι το πείσμα σας. Γίνεστε πεισματάρηδες και επιθετικοί όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα θέλετε».

Αυτός ο τύπος προσωπικότητας δεν νιώθει ανασφαλής, επειδή έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις ικανότητές του.

Ακόμα κι αν έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια, έχει υψηλή αυτοεκτίμηση και σε όλες ις αναμετρήσεις της ζωής βγαίνει νικητής, γιατί ξέρει να επιβιώνει,
ν

Αριστερά: ο Μέριοτ δείχνει την εικόνα ενός κοτόπουλου. Δεξιά: ο θεατής μπορεί να δει ένα πρόσωπο με κόκκινα χείλη. Image: TikTok / @charlesmeriot
ν

Πολλοί αναγνώστες παραπονέθηκαν ότι δεν τους καλύπτουν οι εξηγήσεις που δίνει ο εφευρέτης του τεστ.

«Είδα το κοτόπουλο και τώρα ξέρω τι ακριβώς δεν έχω», έγραψε ένας αναγνώστης. «Θα μπορούσα να είμαι αυτός ο τύπος, αλλά δεν είμαι».

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι σπανίως είναι μόνο το ένα ή μόνο το άλλο. Οι προσωπικότητες είναι σύνθετες και πολλές φορές αποτελούνται από αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα στοιχεία.

Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανάμικτες απόψεις για τον εαυτό μας. Άλλοτε είμαστε υπερβολικά βέβαιοι και άλλοτε έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να υπάρχει μέτρο. Μια στέρεα δομημένη προσωπικότητα χρειάζεται χρόνο και πολλή προσπάθεια για να χτιστεί. Βασικό σημείο αποτελεί κάθε φορά ο εντοπισμός του προβλήματος, η απόφαση να έρθω αντιμέτωπος ή αντιμέτωπη με τους φόβους μου, αλλά και το να μπορέσω να αξιολογήσω τα λάθη μου μαθαίνοντας μέσα από αυτά.
ν

 


Translate this post