Ο αρχηγέτης των φιλοσόφων – Ένα βιβλίο μυητικό στις διδασκαλίες του Πυθαγόρα

Κατηγορία Book Corner

BOOK CORNER  | Ενημ. 12/6/2023, 20:10

Από τον Αναστάσιο Ν. Πανά

 

Από τις εκδόσεις Dharma κυκλοφορεί το βιβλίο “Πυθαγόρας, ο αρχηγέτης των φιλοσόφων” με σύνθεση κειμένων από τον Ανδρέα Τσάκαλη.

Πηγή: News Media

v

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ βιβλία για τη ζωή του Πυθαγόρα και τις διδασκαλίες του, αλλά είναι η πρώτη φορά που σε ένα βιβλίο έχουν συγκεντρωθεί όλα τα πυθαγόρεια δόγματα και δίνονται οι εξηγήσεις τους με τρόπο απλό και κατανοητό. Το βιβλίο “Πυθαγόρας, ο αρχηγέτης των φιλοσόφων” είναι ένα απαραίτητο εφόδιο τόσο για όποιον εισέρχεται για πρώτη φορά στη φιλοσοφία και τον εσωτερισμό, όσο και για τον προχωρημένο αναζητητή.

Ουσιαστικά είναι ένα βιβλίο-οδηγός για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στα ανώτερα επίπεδα σκέψης της αρχαίας Ελλάδας, η οποία έθεσε τα θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης είναι δύο φιλόσοφοι που επηρεάζουν ακόμη και σήμερα με τις ιδέες τους την κοινωνία, αλλά ο Πυθαγόρας ήταν εκείνος που έθεσε τις βάσεις τόσο της φιλοσοφικής σκέψης, όσο και της μουσικής, της αστρονομίας και των μαθηματικών. Πίσω από το Πυθαγόρειο Θεώρημα κρύβεται ουσιαστικά η δομή του σύμπαντος και οι ιεραρχίες των όντων.

Η επιλογή και η ερμηνεία των κειμένων έγινε από τον Ανδρέα Τσάκαλη.
ν


ν

Ανδρέας Τσάκαλης
Πυθαγόρας – Ο αρχηγέτης των φιλοσόφων
Επιμέλεια: Βασιλική Στεφανίδη
ISBN: 9786185608118
Σελίδες: 168
Τιμή: 13,50 ευρώ
Εκδόσεις Dharma
ν

Εικοσιπέντε αιώνες, η παρουσία και η εσωτερική εργασία του Πυθαγόρα διατρέχει τις ζωές μας στον πλανήτη και στη γη των Ελλήνων…
ν

Βιογραφικό

Ο συγγραφέας και μεταφραστής Ανδρέας Τσάκαλης, δεν ήταν μόνο βαθύς γνώστης της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, αλλά και κάτοχος όλων σχεδόν των δυτικών και ανατολικών δογμάτων και φιλοσοφιών. Τα όσα επέλεξε να παρουσιάσει στο βιβλίο “Πυθαγόρας – Ο αρχηγέτης των φιλοσόφων” συνθέτουν ένα γοητευτικό ταξίδι, που μυεί τον αναγνώστη όχι μόνο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα μύστη, αλλά και στην απόκρυφη γνώση και στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής.

Όλες λοιπόν οι μυστηριακές διδασκαλίες του Πυθαγόρα παρουσιάζονται και εξηγούνται σε αυτό το βιβλίο από έναν σύγχρονο δάσκαλο και μύστη. Και ο αναγνώστης αντιλαμβάνεται αμέσως το φως πραγμάτων που για αιώνες έμεναν κρυμμένα, μακριά από τα μάτια των πολλών.

Εκδόσεις Dharma, Κλείτου 3, Άνω Ιλίσια, Αθήνα 15771. Τηλ. 210-7759661 – https://dharmapublications.gr/

ν

 


Translate this post