ΒΙΒΛΙΟ – Δημήτρης Αντωνίου: Η Τέχνη της Αισιοδοξίας

Κατηγορία MAGAZINE, Book Corner

BOOK CORNER

Posted by Youmagazine Staff

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μολύβι το σπουδαίο βιβλίο του Δημήτρη Αντωνίου «Η τέχνη της αισιοδοξίας». Παρουσίαση την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021.

Image: Supplied

v

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ του Δημήτρη Αντωνίου με τίτλο «Η τέχνη της αισιοδοξίας» (εκδόσεις Μολύβι), θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, Θεσσαλονίκη), την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 18:30΄.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν:

Χρήστος Κατσικογιώργος, Δημοσιογράφος

Ιωάννα Κωνσταντινίδου, Ψυχοθεραπεύτρια

Ο συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου θα απαντήσει σε ερωτήματα και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Σχετικά με το βιβλίο

Μήπως αντί για την ευτυχία να αρχίσουμε να αναζητούμε την αισιοδοξία; Ίσως το πιο χρήσιμο εργαλείο και στα εύκολα αλλά κυρίως στα δύσκολα. Και σε μια ζωή που οι δυσκολίες είναι το μόνο σίγουρο, καλό είναι να είμαστε αισιόδοξα προετοιμασμένοι!

Στο βιβλίο αυτό ο Δημήτρης Αντωνίου αφηγείται με τον μοναδικό του τρόπο μια  διαδρομή γεμάτη από μαθήματα ζωής που στόχο έχουν να δημιουργήσουν την πόρτα που επιθυμεί ο καθένας μας να διαβεί για μια καλύτερη ζωή. «Η τέχνης της αισιοδοξίας» είναι ακριβώς αυτή η πόρτα και μας καλεί τη διαβούμε μαζί του, αξιοποιώντας μερικά ανεκτίμητα εργαλεία από το μέλλον και το παρελθόν.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αντωνίου, στα τριανταένα του χρόνια, δεν σταματάει στιγμή να δημιουργεί, παρά το πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο από τα δεκαέξι του χρόνια. Πραγματοποίησε σε μόλις τέσσερα χρόνια τις σπουδές του στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ, και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Συμμετέχει με μεγάλη θέρμη σε επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας. Τελευταία πολυετή του προσπάθεια είναι η έμπνευση και συγγραφή του κόμικς «Λέμε STOP στην οδική ανασφάλεια» το οποία διανέμεται δωρεάν στα σχολεία που επισκέπτεται για εθελοντικές δράσεις με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή.

Επίσης, έχει γράψει δύο συλλογές διηγημάτων με τίτλο «Έτσι είναι η ζωή» και «Ας είναι όνειρο αυτό» και ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Ένας καλύτερος άνθρωπος». Ακόμη, έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και συμμετείχε ως ηθοποιός στην θεατρική παράσταση «Στα καλά του καθισμένου». Η πιο πρόσφατη δημιουργία του είναι το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Η τέχνη της αισιοδοξίας».

Στοιχεία επικοινωνίας: https://www.facebook.com/dimitrisantoniou.gr/

www.dimitrisantoniou.gr

dimitrisantoniou.gr@gmail.com
ν

 


Translate this post