“Αυτά που ο Βούδας δίδαξε” του δρα Βάλπολα Ράχουλα από τις εκδόσεις Theravada

Κατηγορία Book Corner

BOOK CORNER

Posted by Youmagazine Staff

 

Λίγα είναι τα βιβλία που παρουσιάζουν αυτά που πραγματικά δίδαξε ο ιδρυτής του Βουδισμού, ο ιστορικός Βούδας Γκόταμα.

Πηγή: Εκδόσεις Theravada

v

ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ που παρουσιάζουν αυτά που πραγματικά δίδαξε ο ιδρυτής του Βουδισμού, ο ιστορικός Βούδας Γκόταμα, και, από αυτά, ελάχιστα είναι εκείνα που έχουν γραφτεί με απλό και κατανοητό τρόπο για τον δυτικό άνθρωπο. Το παρόν πληροί αμφότερα τα κριτήρια και είναι ένα από τα κλασικότερα βιβλία που παραθέτουν με ακρίβεια τις αυθεντικές Διδασκαλίες του Βούδα. 

«Για χρόνια», λέει η Εφημερίδα του Βουδιστικού Συλλόγου, «ο νεόφερτος στο Βουδισμό δεν διέθετε μια απλή και αξιόπιστη εισαγωγή στην πολυπλοκότητα του θέματος. “Αυτά που ο Βούδας δίδαξε” του δόκτορα Ράχουλα καλύπτει αυτή την ανάγκη, όπως θα μπορούσε να γίνει μόνο από κάποιον που έχει μια στιβαρή κατανόηση του τεράστιου υλικού που πρέπει να αναλυθεί. Αποτελεί ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι γραμμένο ένα βιβλίο που απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στο μορφωμένο και νοήμονα αναγνώστη. Αυθεντική και ξεκάθαρη, λογική και νηφάλια, αυτή η μελέτη είναι τόσο περιεκτική όσο και αριστοτεχνική».

Η έκδοση περιέχει δεκατέσσερις εικονογραφήσεις, μια βιβλιογραφία, γλωσσάρι και ευρετήριο.
ν

ν

Δρ Βάλπολα Ράχουλα
Αυτά που ο Βούδας δίδαξε
Αναθεωρημένη έκδοση με πρόλογο του καθηγητή Πολ Ντεμιεβίλ
Μτφρ: Ιωάννης Τσέλιος (Bhikkhu Nyanadassana)
ISBN: 978-618-861-850-3
Σελίδες: 164
Τιμή: 15,00
Εκδόσεις Theravada
ν

Βιογραφικό συγγραφέα

O συγγραφέας, ο Αιδεσιμότατος δρ Β. Ράχουλα (Walpola Rahula), ο ίδιος Βουδιστής μοναχός και λόγιoς, έλαβε την παραδοσιακή εκπαίδευση και μόρφωση στη Σρι Λάνκα. Κατείχε έδρα στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν του Ιλλινόις και υπήρξε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Βιντιόνταγια στο Κολόμπο. Θεωρείται ευρέως ως ένας από τους πιο αρμόδιους και φωτισμένους μελετητές της βουδιστικής παράδοσης, με βαθιά γνώση των πρωτότυπων κειμένων.

Βιογραφικό μεταφραστή

O μεταφραστής, ο Σεβάσμιος Nyanadassana (Ιωάννης Τσέλιος), είναι Βουδιστής μοναχός και λόγιος, ο μοναδικός σύγχρονος Έλληνας που έζησε σε μοναστήρια της Σρι Λάνκα και της Βιρμανίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια, αποκτώντας εμπεριστατωμένη γνώση των διδασκαλιών στην αυθεντική τους μορφή, αυτή της αρχαίας ινδικής γλώσσας πάλι. Έχει συγγράψει και μεταφράσει πάνω από δέκα βιβλία βουδιστικού περιεχομένου στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα σιναλεζικά, στα ελληνικά και στα πάλι.

Εκδόσεις Theravada

Αποστόλου Παύλου 5, 15 342, Αγία Παρασκευή

Τηλ.: 213 088 9977, info@theravada.gr

ν


Translate this post