Γ΄ ΠΠ: Η Δύση στέλνει στην Ουκρανία πυραύλους cruise μεγάλου βεληνεκούς (vid)

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Πλησιάζουμε επικίνδυνα κοντά στην έναρξη του Γ΄ ΠΠ αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στον δυτικό κόσμο δεν συνειδητοποιούν καν τι συμβαίνει.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το πιόνι της Δύσης εξοπλίζεται με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς. Πηγή: YouTube

v

Η ΕΙΣΒΟΛΗ στην Ουκρανία έγινε έπειτα από πολλές και δραματικές προειδοποιήσεις των Ρώσων, προκειμένου να μην εγκαταστήσουν εκεί οι Δυτικοί πυραύλους τόσο κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπως σχεδίαζαν.

Αυτό δεν έγινε μάθημα στη Δύση, η οποία στέλνει τώρα στην Ουκρανία τους μεγάλης εμβέλειας πυραύλους Storm Shadow. Η κίνηση αυτή μας φέρνει επικίνδυνα κοντά σε ένα σενάριο Αποκάλυψης, καθώς μπορεί να γίνουν αφορμή για την έναρξη του Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Τους πυραύλους τους έχει ήδη παραδώσει στον Ζελένσκι η Βρετανία. Ο Storm Shadow είναι ένας αγγλο-γαλλικός πύραυλος κρουζ χαμηλής παρατηρησιμότητας και μεγάλου βεληνεκούς, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε το 1994 από τη Matra και την British Aerospace και τώρα κατασκευάζεται από την MBDA.

Η εκτόξευσή του γίνεται από αεροπλάνο και έχει βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων ή 155 μιλίων.

Κάθε βολή κοστίζει περί τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ουσιαστικά, ο Storm Shadow έχει τη δυνατότητα να χτυπήσει βαθιά σε ρωσικά εδάφη στην Ανατολική Ουκρανία. 

Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας. 

Παρ’ όλα αυτά, οι Βρετανοί θεωρούν την Κριμαία, που τώρα την κατέχουν οι Ρώσοι, ως κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας, περιγράφοντάς την ως «παράνομα προσαρτημένη». Αυτό σημάνει ότι οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν για να πλήξουν την Κριμαία, καθώς και τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

Οι Ρώσοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι εάν δεχτούν επίθεση στο έδαφός τους, θα απαντήσουν με πυρηνικά.
ν

Οι Βρετανοί εξόπλισαν τον Ζελένσκι με μεγάλο αριθμό πυραύλων Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς, φέρνοντας την ανθρωπότητα ακόμη πιο κοντά στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Image: Supplied
ν

Οι Δυτικοί πιστεύουν ότι οι πύραυλοι Storm Shadow θα βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά απατώνται.

Εάν οι Ουκρανοί αρχίσουν να χτυπόν με πυραύλους κρουζ τη ναυτική βάση των Ρώσων στη Σεβαστούπολη, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα εναντίον ουκρανικών στόχων.

Και αν οι Ρώσοι αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα τακτικά πυρηνικά τους, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσει τα όπλα που έχει εναντίων ρωσικών στρατιωτικών στόχων.

Μόλις φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, δεν θα υπάρχει επιστροφή…
ν

ν

 


Translate this post