Μεντβέντεφ: «Ίδιο με χαρτί υγείας το ένταλμα του ΔΠΔ κατά του Πούτιν» (vid)

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΔΙΕΘΝΗ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου κατά του Πούτιν με χαρτί τουαλέτας.

Μεντβέντεφ: «Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πού πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί». Πηγή: News Media

v

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνέκρινε το ένταλμα σύλληψης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν με χαρτί τουαλέτας.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ΠΟΥ πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», έγραψε στα αγγλικά ο Μεντβέντεφ στο Twitter, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα εικονίδιο χαρτιού υγείας.
ν

ν

Η Ρωσία απαντά στους πράκτορες της CIA

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin να διατάσσει έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», σημειώνει το Tass.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο της υπηρεσίας να διεξάγει μια διαδικαστική αξιολόγηση σε σχέση με την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
ν

ν

Βασικά η έρευνα αφορά την πρέσβειρα των ΗΠΑ στο ΔΠΔ (μια που οι ΗΠΑ δεν δέχονται την δικαιοδοσία του ΔΠΔ για τους πολίτες τους) Μπεθ Βαν Σάακ, η οποία κίνησε την διαδικασία εναντίον του Πούτιν.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι «ως μέρος της έρευνας, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή θα εντοπίσει τους συγκεκριμένους δικαστές του Δικαστηρίου που πήραν αυτές τις προφανώς παράνομες αποφάσεις όπως και αυτούς που τους επηρέασαν και θα οδηγηθούν στην ρωσική Δικαιοσύνη»!

«Άνευ σημασίας» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.
ν

Η Αμερικανίδα δικηγόρος Μπεθ Βαν Σάακ που ονειρεύεται να συλλάβει τον Πούτιν! Image: Supplied

ν

Παράλληλα, το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ να αναφέρει ότι η Μόσχα θεωρεί τα ίδια τα ερωτήματα που έθεσε το ΔΠΔ «εξωφρενικά και απαράδεκτα» και ότι οι όποιες αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι «άκυρες» σε σχέση με τη Ρωσία.

Πίσω από το ΔΠΔ οι ΗΠΑ

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης) ιδρύθηκε στα πλαίσια του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών στις 26 Ιουνίου 1945 στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ. Αργότερα η έδρα του μεταφέρθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας, επειδή δήθεν ήταν ανεξάρτητο, αλλά παρέμεινε υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. Οι δικαστές που διορίζονται είναι στην πραγματικότητα πράκτορες της CIA.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν το αναγνωρίζουν ως όργανο απόδοσης δικαιοσύνης. Διότι, ως χώρα που έχει διαπράξει τα μεγαλύτερα εγκλήματα μεταπολεμικά, δεν θα ήθελαν να γίνει καμία «στραβή» και να βρεθούν ξαφνικά υπόλογες, έπειτα από τόσες επεμβάσεις και εγκλήματα που έχουν κάνει σε ολόκληρο τον πλανήτη. Έτσι, αν και οι ΗΠΑ ίδρυσαν το ΔΠΔ και το διευθύνουν, δεν το αναγνωρίζουν νομικά.

Το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εγκρίθηκε στις 17 Ιουλίου 1998 από 120 χώρες, υποτελείς των ΗΠΑ. Επτά χώρες ψήφισαν κατά, ενώ 21 χώρες απείχαν.

Οι επτά χώρες που καταψήφισαν τη σύσταση του ΔΠΔ ήταν οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ιράκ, το Ισραήλ, η Λιβύη, το Κατάρ και η Υεμένη.

Η Ρωσία επίσης δεν αναγνωρίζει την εγκυρότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Ο Πούτιν στην Κριμαία

Στο μεταξύ ο Βλαντίμιρ Πούτιν έφτασε στην Κριμαία για να τιμήσει την ένατη επέτειο από την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία από την Ουκρανία, μετέδωσαν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Επίσης επισκέφθηκε το λιμάνι της Μαριούπολης, όπου συνομίλησε με κατοίκους.

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πούτιν από τότε που το ΔΠΔ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Ένα ένταλμα άνευ αντικρίσματος.
ν

ν

 


Translate this post