Μεντβέντεφ: «Η Αλάσκα ανήκει στη Ρωσία και θέλουμε να μας επιστραφεί»

Κατηγορία NEWS, Διεθνή-Κόσμος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, έτσι και οι Ρώσοι πραγματοποιήσουν την απειλή τους και ζητήσουν από τους Αμερικανούς πίσω την Αλάσκα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υπενθυμίζει ότι η Αλάσκα είναι ρωσική. Πηγή: AP News

v

Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ. Εδώ και μισό αιώνα οι Αγγλοσάξονες (ΗΠΑ και Βρετανία), υποκινούμενοι από ένα παράλογο μίσος, έχουν συνασπίσει όλα τα κράτη της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, με σκοπό την εξόντωσή της και την απόκτηση της παγκόσμιας ηγεμονίας. Όμως η Ρωσία αποδεικνύεται σκληρό καρύδι.

Ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου προειδοποίησε πρόσφατα τις ΗΠΑ ότι κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν την «Οργή του Θεού» (εννοώντας ένας πυρηνικό πόλεμο) εάν επιμείνουν στη σύσταση ενός διεθνούς δικαστηρίου για τη διερεύνηση της δράσης της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας προέτρεψε την Ουάσιγκτον να θυμηθεί ότι η Αλάσκα ανήκε κάποτε στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν, κατήγγειλε τις ΗΠΑ για τις προσπάθειές τους να «διαδώσουν το χάος και την καταστροφή σε όλο τον κόσμο χάρη δήθεν της “αληθινής δημοκρατίας”».

«Ολόκληρη η ιστορία των ΗΠΑ από την εποχή της υποταγής του ντόπιου ινδιάνικου πληθυσμού μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύει μια σειρά από αιματηρούς πολέμους», δήλωσε ο Μεντβέντεφ στο Telegram, επισημαίνοντας τον βομβαρδισμό της Ιαπωνίας με δύο ατομικές βόμβες από τις ΗΠΑ κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τις σφαγές στον πόλεμο του Βιετνάμ, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας (1990) και τον πόλεμο στο Ιράκ (2003). «Θεωρήθηκε κάποιος υπεύθυνος γι’ αυτά τα εγκλήματα; Ποιο δικαστήριο καταδίκασε τις θάλασσες αίματος που χύθηκαν από τις ΗΠΑ στα μέρη αυτά;»

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν προειδοποίησε ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να ζητήσει να του επιστραφεί η Αλάσκα, η οποία πουλήθηκε στις ΗΠΑ το 1867, από τον τσάρο Αλέξανδρο Β΄ έναντι του ποσού των 7.200.000 δολαρίων και το 1959 ανακηρύχθηκε ομόσπονδη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών.
ν

Υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Πούτιν ζητούν να επιστραφεί η Αλάσκα στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς πουλήθηκε στους Αμερικανούς χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ρωσικού λαού. Πηγή: Sputnik / AFP
ν

«Η ευγένεια δεν είναι αδυναμία», είπε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνόδου. «Έχουμε πάντα κάτι να απαντήσουμε. Ας θυμάται πάντα η Αμερική, ότι ένα μέρος της επικράτειάς της… η Αλάσκα, είναι ρωσική».

«Εάν οι Αμερικανοί επιθυμούν να συνεχίσουν τις κυρώσεις εναντίον μας, αφήστε τους να σκεφτούν τι μπορούμε να διεκδικήσουμε» και προέτρεψε τα μέλη της Δούμας, «να έχετε πάντα στο νου σας την Αλάσκα».

Οι ΗΠΑ αγόρασαν την Αλάσκα από τον Τσάρο Αλέξανδρο Β΄ έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων ‒ή 142,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε σημερινά χρήματα‒ ως μέρος μιας αντιδημοφιλούς συνθήκης που ενορχηστρώθηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γουίλιαμ Σιούαρντ (1801-1872), στενού συνεργάτη του Λίνκολν.

Ο Σιούαρντ ήταν ένας μέτριος πολιτικός και η μόνη σημαντική επιτυχία του ήρθε το 1867, όταν διαπραγματεύτηκε την αγορά της Αλάσκας από τη Ρωσία για 7,2 εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό. Ενώ η εξαγορά της Αλάσκας αποδείχθηκε αργότερα αξιοσημείωτη επένδυση, εκείνη την εποχή είχε γελοιοποιηθεί από τον Τύπο ως «Η ανοησία του Σιούαρντ».
ν

Οι ΗΠΑ πλήρωσαν μόλις 7,2 εκατομμύρια δολάρια για την Αλάσκα. Πηγή: Wikimedia Commons
ν

Ένας αντιπρόεδρος της Δούμας, ο Πιοτρ Τολστόι –δισέγγονος του συγγραφέα του Πολέμου και Ειρήνης Λέων Τολστόι– έφτασε στο σημείο να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αλάσκα.

Ο κυβερνήτης της Αλάσκας Mike Dunleavy απάντησε στους ριψοκίνδυνους υπαινιγμούς των Ρώσων πολιτικών την Πέμπτη με αναίδεια: «Στους Ρώσους πολιτικούς που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν πίσω την Αλάσκα: Καλή τύχη», έγραψε στο Twitter.
ν

Μετά τις δηλώσεις των Ρώσων πολιτικών, διαφημιστικές πινακίδες που έλεγαν «Η Αλάσκα είναι δική μας!» εμφανίστηκαν στη ρωσική πόλη Κρασνογιάρσκ. Πηγή: Reddit
ν

Η απάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Μεντβέντεφ. «Μόνο τα σάπια σκυλιά του πολέμου γαβγίζουν με τόσο αηδιαστικό τρόπο».

«Οι ΗΠΑ και οι άχρηστοι σκύλοι τους θα πρέπει να θυμούνται τα λόγια της Βίβλου: “Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε” … για να μην έρθει μια μέρα στο σπίτι τους η μεγάλη μέρα της οργής Του», είπε ο Μεντβέντεφ, αναφερόμενος στην Αποκάλυψη.

Σημείωσε ότι «η ιδέα να τιμωρηθεί μια χώρα με το μεγαλύτερο πυρηνικό δυναμικό (Ρωσία) είναι παράλογη και δυνητικά λειτουργεί σαν απειλή για την ύπαρξη της ανθρωπότητας».
ν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων στη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία. Πηγή: Alexei Nikolsky / Sputnik, Κρεμλίνο μέσω AP
ν

Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται σαν συνέχεια μιας σειράς σκληρών δηλώσεων από τον Πούτιν και τους αξιωματούχους του που επιδεικνύουν τα ρωσικά πυρηνικά οπλοστάσια με σκοπό να προειδοποιήσουν τη Δύση να μην παρεμβαίνει στη δράση της Μόσχας στην Ουκρανία.
ν

 


Translate this post