Έγκλημα Τεμπών: Οι ροπαλοφόροι της ΝΔ κατά οργισμένων πολιτών (vid)

Κατηγορία NEWS, Ελλάδα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Η οργή ξεχειλίζει σε όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, όπου χάθηκε ο ανθός της χώρας, με υπαιτιότητα του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του.

Επεισόδια σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Μεγαλειώδεις πορείες σε δεκάδες ελληνικές πόλεις.

Εικόνες από σκοτεινές, ανελεύθερες εποχές. Image: Supplied

v

ΕΚΡΥΘΜΗ είναι η κατάσταση σε όλη την χώρα, καθώς ξεχειλίζει η οργή των πολιτών κατά της κυβέρνησης, η οποία με αστυνομική καταστολή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους πολίτες που διαμαρτύρονται για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για το έγκλημα στα Τέμπη.

Αυτό που έγινε στα Τέμπη, η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να το «καταπιεί» και στην κυβέρνηση, παρ’ όλο που είναι όλοι τους παχύδερμα, έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν.

Στην Αθήνα, ομάδα κουκουλοφόρων (δηλαδή εγκάθετων της αστυνομίας) άρχισε να πετάει χημικά μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Κανείς από τους χιλιάδες πολίτες που συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις δεν φοράει κουκούλα ούτε προκαλεί επεισόδια.

Μόνο στην Αθήνα κατέβηκαν να διαμαρτυρηθούν πάνω από 100.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρ’ όλο που είχαν κλειστούς τους σταθμούς του μετρό.
ν

ν

Από τη συγκέντρωση κατά της κυβέρνησης στις 8 Μαρτίου 2023 στο Σύνταγμα. Image: Supplied

ν

Τα αιτήματα των διαδηλωτών

Τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών: «Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Συμμετείχε η ΑΔΕΔΥ και πλήθος εργατικών σωματείων, φορέων, οργανώσεων της Αριστεράς, φοιτητές και μαθητές, με κεντρικό σύνθημα «8 Μάρτη: παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων».

«Προκηρύξαμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλο το δημόσιο εκφράζοντας την αγανάκτηση μας, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στα σιδηροδρομικά, ζητώντας την τιμωρία αυτών που ευθύνονται γι αυτήν την τραγωδία που βιώσαμε και διατρανώνοντας τη θέλησή μας να μπορέσουμε να μπούμε σε μια αντίληψη και κατεύθυνση ευνομούμενης πολιτείας με αξιοκρατία και με απόδοση ευθυνών. Είναι μια ημέρα μνήμης για τα άτομα που άδικα έχασαν τη ζωή τους από λάθη διαχρονικά των κυβερνήσεων, της πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε ο προεδρεύων της εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Παράλληλα χιλιάδες απεργοί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, μαζικών φορέων, φοιτητών και μαθητών με κεντρικό σύνθημα «Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη».

Επιπλέον εργατικά σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Χαυτεία και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.
ν

ν

Χιλιάδες στους δρόμους της οργής σε όλη τη χώρα

Γεμάτοι δρόμοι, πολλή συγκίνηση, πολλή οργή. Στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στο Βόλο, στις Σέρρες, σχεδόν σε κάθε πόλη της χώρας, οι δρόμοι γέμισαν στις 8 Μαρτίου 2023, ασφυκτικά από διαδηλωτές – απεργούς, που ζητούσαν ανάληψη ευθυνών από την κυβέρνηση για την τραγωδία των Τεμπών και ασφαλείς συγκοινωνίες κόντρα στην πολιτική που τις μετατρέπει από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα.

Οι χιλιάδες του οργισμένου λαού τίμησαν τους νεκρούς, ζητώντας δικαιοσύνη.

«Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία, κάτω η Νέα Δημοκρατία», το σύνθημα που δονούσε το κέντρο της Αθήνας και ολόκληρη τη χώρα.
ν

ν

 


Translate this post