Γιγάντια σφαίρα λευκού φωτός στη Σιβηρία (βίντεο)

Κατηγορία NEWS, Σύγχρονα Μυστήρια

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Μια ασυνήθιστη αστραφτερή σφαίρα λευκού φωτός εμφανίστηκε κοντά στο Νοβοσιμπίρσκ, δημιουργώντας ένα σπάνιο θέαμα.

3321234GH4G4H33462

Οι σφαίρες έντονου λευκού φωτός δεν είναι κάτι άγνωστο, κανείς όμως δεν έχει εξηγήσει την αιτία της εμφάνισής τους. Photo: Roman Tregubov. Πηγή: Supplied
v

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ συνέβη στις 3 Αυγούστου στα περίχωρα του Νοβοσιμπίρσκ, της μεγαλύτερης πόλης της Σιβηρίας, και το κατέγραψε με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του ο Ρομάν Τρεγκούμποφ (Roman Tregubov), απόφοιτος του Κρατικού Τεχνικού Πανεπιστημίου του Νοβοσιμπίρσκ.

Η φωτεινή σφαίρα ήταν εξαιρετικά μεγάλη και φαινόταν να κυλά πάνω στο χορτάρι, πριν κρυφτεί πίσω από τα δέντρα ενός κοντινού δάσους.

Οι φωτεινές ή πύρινες σφαίρες διαφόρων μεγεθών είναι ένα φαινόμενο γνωστό από τα βάθη της ιστορίας, κανείς όμως δεν το έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα.

Πολλοί πιστεύουν ότι προκαλείται από τα καλώδια των γραμμών υψηλής τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος που είναι πηγή ηλεκτρικών πεδίων, αυτό όμως δεν εξηγεί την παρουσία τους σε παλαιότερες εποχές όπου δεν υπήρχε ο ηλεκτρισμός.

Να σημειωθεί ότι από τις πύρινες σφαίρες δεν προκαλούνται πυρκαγιές ούτε υπάρχουν ίχνη στο έδαφος ή στο περιβάλλον, όπως θα συνέβαινε με μια μπάλα φωτιάς.
v

Giant fireball in Novosibirsk
v

 


Translate this post