Εξωγήινη τεχνολογία στον βυθό του Ειρηνικού κοντά στην Αυστραλία (vid)

Κατηγορία NEWS, Εξωγήινη Έρευνα

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Αμερικανός φυσικός ισχυρίζεται ότι εξωγήινο διαστημόπλοιο έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στην Παπούα Νέα Γουϊνέα το 2014.

Περιέχουν κάποιοι μετεωρίτες εξωγήινη τεχνολογία; Image credit: Pixabay / RafaelMousob

v

ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ του Χάρβαρντ ισχυρίζεται ότι ένα διαστρικό αντικείμενο που συνετρίβη το 2014 στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στην Αυστραλία μπορεί να περιέχει «εξωγήινα τεχνολογικά στοιχεία».

Πρόκειται για τον αστροφυσικό Άβι Λεμπ (Avi Loeb), ο οποίος πιστεύει ότι ένας μετεωρίτης που έπεσε εκείνη τη χρονιά στη Γη ήταν στην πραγματικότητα ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο καμουφλαρισμένο, αναφέρει η αμερικανική έκδοση της εφημερίδας The Sun.

Μια έκθεση της Αμερικανικής Διαστημικής Διοίκησης (USSC) που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο προερχόταν από άλλο αστρικό σύστημα.

Παρ’ όλα αυτά, το αντικείμενο βαφτίστηκε «μετεωρίτης», ενώ θα μπορούσε να έχει κατασκευαστεί από εξωγήινους με στόχο την ανίχνευση νοήμονος ζωής στο ηλιακό μας σύστημα

Ο αστρονόμος και θεωρητικός φυσικός του Χάρβαρντ πιστεύει ότι «η εύρεση ενός διαστρικού μετεωρίτη θα εγκαινιάσει έναν νέο ερευνητικό τομέα», όπως γράφει σε ένα δοκίμιό του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων The Debrief.

Ο Λεμπ ζητά χρηματοδότηση για την ανάσυρση του αντικειμένου από τον βυθό του ωκεανού.
ν

Ο αστροφυσικός Άβι Λεμπ ισχυρίζεται ότι ένας μετεωρίτης που συνετρίβη στον Ειρηνικό το 2014 αξίζει να ερευνηθεί για να διαπιστωθεί εάν περιέχει εξωγήινη τεχνολογία. Image credit: Pixabay
ν

«Η εξέταση του υλικού από το οποίο αποτελείται θα δείξει αν έχει τεχνητή προέλευση. Είναι επίσης πολύ πιθανό να έχουν διασωθεί κάποια τεχνολογικά στοιχεία που θα μας είναι πολύ χρήσιμα».

Ο καθηγητής Λεμπ έχει περάσει δεκαετίες μελετώντας αστρονομία και αστροφυσική και πρόσφατα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην πιθανότητα ύπαρξης νοήμονος ζωής πέρα ​​από τη Γη.

Να σημειωθεί ότι ο Λεμπ, βοηθούμενος από έναν φοιτητή, ήταν αυτός που ανακάλυψε πρώτος το διαστρικό αντικείμενο πριν αυτό πλησιάσει τη Γη και γίνει αντιληπτό από άλλους αστρονόμους.

Επίσης ο καθηγητής έχει ισχυριστεί ότι ο μετεωρίτης Oumuamua ‒ένα διαστρικό αντικείμενο που διέσχισε το Ηλιακό Σύστημα το 2017‒ ήταν τεχνολογία που εστάλη από εξωγήινους.
v

Interstellar meteor hit confirmed to have hit Earth | News.com.au
v

ν

 


Translate this post