Πατέρας Καρολάιν: Η μικρή Λυδία θα βαπτιστεί σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία

Κατηγορία Ελλάδα, Κοινωνία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ντέιβιντ Κράουτς: «Πήραμε την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, τώρα θέλουμε να βαπτιστεί σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία».

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την Καρολάιν σε ευτυχισμένες στιγμές. Πηγή: Instagram

ν

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ της δολοφονημένης, Καρολάιν Κράουτς, ο 78χρονος Ντέιβιντ Κράουτς και η σύζυγός του Σούζαν, κέρδισαν την πλήρη επιμέλεια της εγγονής τους Λυδίας, γράφει η Daily Mail, δημοσιεύοντας δηλώσεις του πατέρα της άτυχης Βρετανίδας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μικρό παιδί, το οποίο είδε τη μητέρα του να δολοφονείται από τον Έλληνα πιλότο σύζυγό της, θα μεγαλώσει τώρα στο πατρικό σπίτι της Καρολάιν, σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου.

«Η μόλις ενός έτους Λυδία ‒ο πατέρας της οποίας πιθανότατα θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη‒ έχει τεθεί επίσημα υπό τη φροντίδα των γονέων της Καρολάιν Κράουτς, Σούζαν και Ντέιβιντ, στο νησί της Αλοννήσου όπου ζουν.

«Οι γονείς του δολοφόνου στα Γλυκά Νερά, Κωνσταντίνος και Γεωργία, θα έχουν δικαιώματα προσωπικής επικοινωνίας με το παιδί.

Ο κύριος και η κυρία Αναγνωστοπούλου φρόντιζαν τη Λυδία μετά το φόνο της μητέρας της και ήθελαν να την κρατήσουν, αλλά ο κύριος και η κυρία Κράουτς ξεκίνησαν μια νόμιμη διαδικασία για την αποκλειστική επιμέλεια», γράφει η εφημερίδα.

Το σχέδιο της οικογένειάς του να βαπτιστεί η μικρή Λυδία σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, εξέφρασε μιλώντας στη Daily Mail ο παππούς του κοριτσιού και πατέρας της δολοφονημένης Καρολάιν.

Όπως αποκάλυψε στη βρετανική εφημερίδα, οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δικαιούνται να επισκέπτονται το κοριτσάκι 5 φορές το μήνα.

«Είναι τώρα πρόθεσή μας να βαφτίσουμε τη Λυδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν, στο μικρό παρεκκλήσι κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται η κόρη μας», ανάφερε χαρακτηριστικά στην αγγλική ιστοσελίδα ο Ντέιβιντ Κράουτς.

Ο συνταξιούχος μηχανικός πρόσθεσε: «Η Λυδία είναι καλά, και όπως και η μητέρα της, γίνεται όλο και πιο όμορφη μέρα με τη μέρα. Περπατάει τώρα με αυτοπεποίθηση, τρώει με μεγάλη όρεξη και κατακτά όλους όσοι έρχονται σε επαφή μαζί της.

»Δυστυχώς, αν και έχει μια ωραία νέα κούνια με στρώμα τελευταίας τεχνολογίας, εξακολουθεί να αρνείται να κοιμηθεί μόνη της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοριτσάκι κοιμάται με τη σύζυγό του στο παιδικό κρεβάτι της κόρης της, που πλαισιώνεται από αφίσες του αγαπημένου της συγκροτήματος, One Direction.

Οι Κράουτς έχουν ήδη επιλέξει τους νονούς της Λυδίας. Πρόκειται για δύο από τους πιο στενούς φίλους της άτυχης 20χρονης από την εποχή που ζούσε στο νησί. «Το καθήκον των νονών λαμβάνεται πολύ σοβαρά εδώ στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κράουτς.

«Θα αναμένεται να αναλάβουν την πνευματική φροντίδα της Λυδίας και έτσι επιλέξαμε δύο άτομα που είναι πιθανό να παραμείνουν εδώ στην Αλόννησο καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής της».

Οι παππούδες της από την πλευρά του πατέρα της ζουν στο νησί στο εξοχικό τους. «Επισκέπτονται συχνά την εγγονή τους και φυσικά είναι ξετρελαμένοι μαζί της», πρόσθεσε.
ν

 


Translate this post