Οι δεσμοί της Σελήνης προμηνύουν δραματικές αλλαγές

Κατηγορία ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, Προβλέψεις

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Από την Έλλη Άμποτ

 

Η μετακίνηση μετά από 18,6 χρόνια των δεσμών της Σελήνης στα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη, προμηνύει μεγάλες αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο.

ν

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ στα οποία η τροχιά της Σελήνης τέμνει την Εκλειπτική, την πορεία που διαγράφει ο Ήλιος στην ουράνια σφαίρα, ονομάζονται «δεσμοί της Σελήνης». Υπάρχουν δύο τέτοια νοερά σημεία: ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης (Ραχού ή Κεφαλή του Δράκοντα) και ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης (Κετού ή Ουρά του Δράκοντα). Και καθώς το μονοπάτι του Ήλιου περνά από τους γνωστούς μας 12 αστερισμούς, οι δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται κάθε φορά σε κάποιο ζώδιο.
Οι δεσμοί, Βόρειος (ΒΔ) και Νότιος (ΝΔ), δεν έχουν φυσική υπόσταση όπως οι πλανήτες. Είναι μαθηματικά σημεία, και η κίνησή τους είναι πάντοτε ανάδρομη. Μένουν σε κάθε ζώδιο περίπου ενάμισι έτος και κάνουν μια πλήρη περιστροφή κάθε 18,6 έτη.
Οι δεσμοί είναι πάντα διαμετρικά αντίθετοι ο ένας από τον άλλον. Αν, για παράδειγμα, ο ΒΔ βρίσκεται στην 29η μοίρα του Σκορπιού τότε ο ΝΔ βρίσκεται υποχρεωτικά στην 29η μοίρα του Ταύρου.


Αυτή η μακροκοσμική διαδικασία αναπνοής στους ουρανούς, που ολοκληρώνει τον κύκλο της κάθε 18,6 χρόνια, συνδέεται με τη μικροκοσμική διαδικασία αναπνοής στον ανθρώπινο κόσμο. Κάθε φορά που ο κύκλος αυτός αλλάζει, σημαντικά πράγματα συμβαίνουν με την ανθρώπινη ψυχή σε αυτά τα χρονικά σημεία.

Σειρά αλλαγών στη ζωή

Έως τώρα οι δύο δεσμοί βρίσκονταν στα ζώδια του Καρκίνου και του Αιγόκερου. Την περίοδο αυτή έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των 18,6 ετών, μετακινούνται στα ζώδια των Διδύμων και του Τοξότη.
Ο νέος κύκλος των δεσμών θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2020 και η μετάβαση αυτή στον άξονα Διδύμων-Τοξότη θα φέρει απροσδόκητες και δραματικές αλλαγές στην προσωπική ζωή καθώς και στον παγκόσμιο χάρτη.
Αρκεί να δούμε τι συνέβη στην ανθρωπότητα την προηγούμενη φορά που οι δεσμοί της Σελήνης ήταν στον άξονα Διδύμων-Τοξότη (2000-2001).
Το 2000 είχαμε τον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας, τη δολοφονία του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου Στήβεν Σόντερς από τη 17 Νοέμβρη, τη βύθιση του ρωσικού υποβρυχίου Κουρσκ, το επιβατηγό πλοίο Εξπρές Σάμινα να βυθίζεται λίγο πριν το λιμάνι της Πάρου παρασύροντας στο βυθό 80 επιβάτες.
Το 2001 σφραγίστηκε από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους και στο Πεντάγωνο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 3.000 άτομα. Ως αντίποινα οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Αφγανιστάν με εναέριες επιθέσεις και μυστικές επιχειρήσεις στο έδαφος.
Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά γεγονότα. Υπήρξαν και πολλά άλλα, όπως ο σεισμός της Ινδίας με 20.000 νεκρούς, 176.000 τραυματίες και 400.000 κατεστραμμένα κτίρια, η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης, η εμφάνιση της νόσου των τρελών αγελάδων, αλλά και η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη – μια αιφνίδια κίνηση τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε μέχρι σήμερα.

ν

ν

Καθένα από αυτά τα γεγονότα είχε ένα κοινό σημείο: την βίαιη μεταβολή. Περισσότερο από το ίδιο το γεγονός, οι συνθήκες και οι καταστάσεις, όπως τις είχαμε γνωρίσει και συνηθίσει, άλλαξαν δραματικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Είναι η ίδια η φύση του Ραχού και του Κετού να φέρνουν αλλαγές και ανατροπές κατά 180 μοίρες. Να μας φέρνουν αντιμέτωπους με νέες καταστάσεις που δεν τις είχαμε καν φανταστεί μερικές εβδομάδες πριν.
Οι συνθήκες γύρω μας μεταβάλλονται και γίνονται διαφορετικές χωρίς καμία επέμβαση από εμάς, όσον αφορά τουλάχιστον την μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων. Οι αλλαγές αυτές βέβαια δημιουργούν νέες ευκαιρίες που δεν θα μπορούσαμε να προγραμματίσουμε ή να εξασφαλίσουμε υπό κανονικές συνθήκες. Το καινούριο φυτρώνει πάντα από τις στάχτες του παλιού.
Ό,τι κι να συμβεί, να είστε έτοιμοι για τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Μην εστιαστείτε σε αυτό καθαυτό το συμβάν, αλλά στις αλλαγές που επιφέρει, αρπάζοντας την ευκαιρία και τα κέρδη που ενδεχομένως θα έρθουν στο δρόμο σας χωρίς προειδοποίηση, ή παίρνοντας προφυλάξεις ή κάνοντας τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις.
Στο κάτω της γραφής, η ζωή δεν έχει ενδιαφέρον χωρίς απρόσμενες αλλαγές.

ν

ν

 


Translate this post