Η Ουκρανία κήρυξε στρατιωτικό νόμο για 30 μέρες

Κατηγορία NEWS, Ευρώπη

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Youmagazine Newsroom

 

Το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την επιβολή στρατιωτικού νόμου για 30 ημέρες σε απάντηση της σύγκρουσης με την Ρωσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο προεδρεύει στη συνάντηση με μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Κίεβο την Κυριακή. (Mykhailo Markiv / Ουκρανική Προεδρική Υπηρεσία Τύπου / Reuters)

ν

ΟΥΚΡΑΝΟΙ βουλευτές ενέκριναν αργά σήμερα την πρόταση του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, διάρκειας 30 ημερών, σε περιοχές της χώρας που είναι πιο ευάλωτες σε μια επίθεση από τη Ρωσία.
Επίσης ψήφισαν για τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών στις 31 Μαρτίου.
Η ψηφοφορία ήρθε έπειτα από τη σύλληψη τριών ουκρανικών πλοίων από την Ρωσία την Κυριακή στον Πορθμό του Κερτς.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου δεν έχει καμία επιρροή στη συνεργασία του Ταμείου με την Ουκρανία.
Ο Ποροσένκο, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίτερα σήμερα, δήλωσε πως θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη (28/11) αλλά είπε πως το διάταγμά του δεν περιλαμβάνει περιορισμούς στα δικαιώματα των πολιτών ούτε ακύρωση των εκλογών που προγραμματίζεται να διεξαχθούν το 2019.
Ο Ποροσένκο επέβαλε στη χώρα στρατιωτικό νόμο επειδή φοβάται τυχόν αντιδράσεις ή την εξέγερση των συμπαθούντων τη Ρωσία Ουκρανών πολιτών.
Κάπως έτσι όμως επιβάλλονται στις χώρες οι δικτατορίες – με το πρόσχημα ενός θερμού επεισοδίου και την δικαιολογία ότι θα ακολουθήσει πόλεμος.
ν

 


Translate this post