Φλεγμονή του νωτιαίου μυελού από τα εμβόλια AstraZeneca και J&J

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

COVID/ΕΜΒΟΛΙΑ

Posted by Youmagazine Staff

 

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) προειδοποιεί για φλεγμονή του νωτιαίου μυελού που σχετίζεται με τα εμβόλια AstraZeneca και J&J.

Πηγή: News Media

ν

ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ των εμβολίων AstraZeneca και Johnson & Johnson μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία των άκρων, δυσλειτουργία στους σφικτήρες μυς της ουρήθρας και του πρωκτού, καθώς και επεισόδια υπέρτασης.

Τα φυλλάδια οδηγιών των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson θα ενημερωθούν ώστε να αναγράφουν ότι μεταξύ των ληπτών έχουν παρουσιαστεί πολύ σπάνια κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Το ενδεχόμενο να οφείλονται τα κρούσματα που έχουν παρουσιαστεί στο εμβόλιο είναι «λογική πιθανότητα», εκτιμά η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA (PRAC).

Η εγκάρσια μυελίτιδα (φλεγμονή του νωτιαίου μυελού ‒ spinal cord inflammation ή Transverse Myelitis) είναι νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του νωτιαίου μυελού. Μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία των άκρων, δυσλειτουργία στους σφικτήρες μυς της ουρήθρας και του πρωκτού, καθώς και επεισόδια υπέρτασης.

Η σύσταση του ΕΜΑ βασίστηκε σε δεδομένα για τα κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας μεταξύ εμβολιασμένων σε όλο τον κόσμο και σε ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Και τα δύο εμβόλια βασίζονται στην ίδια τεχνολογία του ιικού φορέα.

Θάνατοι και παρενέργειες

Σύμφωνα με το EudraVigilance, από το εμβόλιο AZD1222 / VAXZEVRIA (CHADOX1 NCOV-19) της Oxford/AstraZeneca έχουν καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση 7.371 θάνατοι και 1.117.914 παρενέργειες έως  01/01/2022.

Από το εμβόλιο JANSSEN (AD26.COV2.S) της Johnson & Johnson έχουν καταγραφεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση 2.245 θάνατοι και 114.229 παρενέργειες έως 01/01/2022.
ν

 


Translate this post