Ιρλανδία: 12 ηλικιωμένοι πέθαναν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer

Κατηγορία NEWS, Κορονοϊός

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ/ΕΜΒΟΛΙΟ

Posted by Youmagazine Staff

 

Στην Ιρλανδία διερευνάται ο θάνατος 12 ηλικιωμένων που πέθαναν μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Image credit: Pixabay/News Media

ν

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ η Ρυθμιστική Αρχή Προϊόντων Υγείας της Ιρλανδίας (HPRA), και μεταδίδουν οι Irish Times, δώδεκα ηλικιωμένοι ασθενείς έχασαν τη ζωή τους μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Covid-19, το οποίο υποτίθεται ότι φτιάχτηκε για να τους προστατεύσει.

Η ρυθμιστική αρχή προσθέτει, ωστόσο, ότι οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ένας μικρός μόνο αριθμός ήταν θετικός στην Covid-19.

Η δεύτερη δόση του εμβολίου των εταιρειών Pfizer/BioNTech ‒το εμβόλιο που χορηγείται στους περισσότερους ενοίκους γηροκομείων‒ χορηγείται 21 έως 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Και ενώ θάνατοι, όχι μόνο ηλικιωμένων, μετά από τον εμβολιασμό τους συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, και εδώ η HPRA κάλυψε τις δύο εταιρείες, λέγοντας ότι «το εμβόλιο δεν διαδραμάτισε κανένα ρόλο σε αυτά τα συμβάντα».

«Μπορούμε να περιμένουμε ότι στο μέλλον θα συμβούν και άλλοι θάνατοι λόγω των υποκείμενων ασθενειών ή φυσικών αιτίων, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από το εμβόλιο», αναφέρει η ανακοίνωση της HPRA.

Παρ’ όλα αυτά, η HPRA αναφέρει ότι μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2021 είχε λάβει 2.103 καταγγελίες για παρενέργειες των εμβολίων.

Ωστόσο και εδώ, δεν βρίσκει ότι οι εταιρείες είναι υπεύθυνες.

«Η εθνική εμπειρία μέχρι σήμερα συνεχίζει να στηρίζει την ελπιδοφόρα εκτίμηση ότι τα οφέλη των εμβολίων Covid-19 υπερτερούν των κινδύνων», λέει στην ανακοίνωσή της η ρυθμιστική αρχή.

Ένα ξέσπασμα Covid-19 έπληξε ένα γηροκομείο στην κομητεία Γουίκλοου, νοτίως του Δουβλίνου, στα τέλη Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν οι κάτοικοι κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Το ξέσπασμα οδήγησε στο θάνατο μερικούς από τους ενοίκους του γηροκομείου.

Το Aisling House Nursing Home στα περίχωρα της πόλης Άρκλοου, δήλωσε ότι η νόσος Covid-19 ξεκίνησε μετά τον πρώτο γύρο των εμβολιασμών, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσο καιρό μετά την πρώτη δόση ή τον αριθμό των περιπτώσεων ή των θανάτων από την ασθένεια.

Τα αρχεία της εθνικής υπηρεσίας HSE (Health and Safety Executive) δείχνουν ότι η πρώτη δόση του εμβολίου Covid-19 των δύο δόσεων χορηγήθηκε στους ενοίκους του γηροκομείου στις 19 Ιανουαρίου. Η νόσος ξέσπασε στα τέλη του ίδιου μήνα, δηλαδή μετά τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.
ν

ΕΜΒΟΛΙΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Προκειμένου όμως να καλυφθούν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech, τα στοιχεία δίνουν τη θέση τους στον παραλογισμό:

«Το ξέσπασμα της Covid-19 σημειώθηκε αρκετές ημέρες πριν από τη δεύτερη δόση του εμβολίου και σχεδιάσαμε τον δεύτερο εμβολιασμό για την προστασία των ενοίκων από τη συνεχιζόμενη απειλή του ιού», δήλωσε ο Jan Ali, υπεύθυνος των νοσηλευτικών υπηρεσιών της κομητείας.

Μόνο που αντί να προστευθούν, πέθαναν.

Η ασυλία που παρέχουν κυβερνήσεις, ιατρικές υπηρεσίες, δικαστικές και διωκτικές αρχές στις φαρμακοβιομηχανίες είναι χωρίς προηγούμενο και οφείλεται στο γεγονός ότι τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις με τις εταιρείες παρασκευής εμβολίων αναφέρουν ρητά ότι οι εταιρείες δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν θανάτους ή παρενέργειες που θα μπορούσαν να αποδοθούν στα εμβόλια.

Επίσης οι εταιρείες δεν υποχρεώνονται να καταβάλουν οποιαδήποτε χρηματική ή άλλη αποζημίωση σε περίπτωση που ο εμβολιασμός οδηγήσει σε θάνατο, τραυματισμό ή αναπηρία.

Σύμφωνα μα την υπουργό Υγείας του Περού, Πιλάρ Ματσέτι (Pilar Mazzetti), που διέκοψε τις συνομιλίες με την Pfizer και άλλες φαρμακοβιομηχανίες, τα εμβόλια «αποτελούν κίνδυνο για τις μελλοντικές γενιές και υποσκάπτουν την κυριαρχία και αυτονομία της χώρας».
ν

 


Translate this post